Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akit a szülei gyerekként...

Akit a szülei gyerekként lehúztak pénzzel, mit érzetetek akkor? És most?

Figyelt kérdés

Az előző kérdés ihletett meg, eszembe juttatta mikor az anyám gyerekként lehúzta rólam a ballagási pénzem, amit a rokonság (akik nem tudtak eljönni) küldött vele borítékban.

De volt olyan is, hogy a megtakarított locsolásból meg nyári szórólapozásból összegyűjtött pénzt lehúzta rólam.

Oda adtam neki hogy vegyen rajta ilyen 10 ezer forintos értékpapírt, soha nem vett.

Aztán bónuszként olyan is előfordult, hogy amiket kaptam nagyobb értékű ajándékokat eladta, nekem pedig azt hazudta hogy nem tudja hova lett elrakva.

Akivel történt hasonló, az mit gondol most az anyjáról?

Anyám egyedül nevelt, és az életképtelenségéből kifolyólag nem ment el dolgozni jó pár évig a válás után, mert előtte világ életében nem dolgozott, így azt se tudta mi az a "munkahely"

Így állandóan kéregetett a rokonságtól és a szüleitől, na meg tőlem lopkodott.

2016. febr. 6. 21:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Sz.r volt. Felnőtt koromra anyámmal - részemről - eléggé felszínes lett a kapcsolatunk, elvagyok vele, mint vmi nagyon távoli barátnővel, de ennyi. Túléltem, nem érzem azt, hogy vmi hatalmas lelki terhet cipelek ezzel, de azért ha csörög a telefon és anyámat írja ki, mindig ugrik egyet a gyomrom, h remélem, nem pénz kell.
2016. febr. 6. 22:10
 2/8 anonim válasza:
55%
Tőlem jelenleg is az anyukám kölcsönkér. Engem nem zavar, örülök hogy tudok rajta segíteni, és tudom hogy azt a pénzt rám és a tesómra költi, nem pedig a kocsmába veri el. Persze ha még magának venne dolgokat, azt is megbocsátanám neki, elvégre ő az édesanyám, és megfizethetetlen az hogy megszült és feltétlenül szeret.
2016. febr. 6. 22:44
 3/8 A kérdező kommentje:
Lehúzásról, "lopásról" van szó, nem kölcsönkérésről meg támogatásról....
2016. febr. 6. 22:47
 4/8 anonim ***** válasza:
47%

engem igaz nem lehúztak de kb soha nem volt zsebpénz, illetve alig, így amíg sokan büében vettek jobbnál jobb kajákat én ettem az otthonról csomagolt unalmast, stb

erre felnőttként is ez várt az életben..

szóval javaslom, te tanulj belőle és a következő nőnek majd az életedben ne engedd a lehúzást. talán többet adott így neked anyud, mint gondolnád előre..

2016. febr. 6. 23:14
 5/8 anonim ***** válasza:
*szóval mert a gyerekkori sztereotípiák annyira rögzülnek, hogy később tudattalanul is arra megyünk, amerre nem akarjuk..
2016. febr. 6. 23:27
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
anyád vajon menyit költöd rád mqagára is költhete volna nem alap hogy a hálátlan szipolyozó kölyköt pénzeljük
2016. febr. 7. 00:01
 7/8 bithorlo ***** válasza:
Engem és a tesóimat, anyámat apám lopkodta. Ajándékba kapott pénz, ékszer, kütyü, mindegy, csak neki legyen piára. Hazudozotz össze vissza. Nem részletezem, de ez csak a jéghegy csúcsa volt. Fiatalon leléptem otthonról, miután elfogadtam, hogy anyámnak erre van szüksége. Nagyon ritkán beszélünk. 2-3 évente találkozunk, miután rájött, hogy tőlem nem fog több pénzt szerezni. Csak azért tartom vele a kapcsolatot, mert az apám, és mert nem váltak el a Szüleim...
2016. febr. 7. 19:23
 8/8 anonim ***** válasza:
92%
Az én anyám milliókat költött el, bár látszata nincs. Nem drog, nem szerencsejáték. Minden nyáron dolgoznom kellett kb. 10 éves korom óta, és lenyúlta. Ballagási pénzt szintén.Egyetem alatt ő otthon dőzsölt, én éheztem. Első munkahelyemen jutalomosztáskor felhívtam (más ügynem), erre szia helyett így köszön be a tlefonba: "na, mennyit kaptál?". És még sorolhatnám! Most jól keresek, mindig próbálkozik, de megmondtam neki, h felejtsen el. Nem tudok megbocsátani, de attól még szeretem.
2016. febr. 7. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!