Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mi tévő legyek?

Szerintetek mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
Anyával és beteg mamáva élek. A ház én nevemen van, mert eltartási szerződéssel a mama nevemre íratta amikor papa még élt. Anyunak kellett eltartania mig nem voltam 18 éves. De most már 2 éve én tartom el hisz 19 vagyok. Eddig össztöndíjból vettem ételt mamának meg persze anyunak is, de csekkeket mama fizeti. Anyu közmunkás de nem mindig igy nincs sok pénze. Most 3 hónapja otthagytam a sulit pedig utolsó évem volt de család miatt sok volt a hiányzás. Most anyu is vesz ételt de felyemhez vágja hogy én nem ehetek belőle mert én nem keresk. Mama engedi hogy egyek az övéből de ha olyanja van felhánytorgatja. Igy van olyan amikor 3 napig nem eszek. Most keresek munkát de nehéz. Ráadásul évek óta anyu bántalmaz,mert nyugatózza magát. Igy sokszor azt sem tudja mit csinál. Mama meg mindig szavakkal bánt ami még rósszabúl esik. Ráadásul soha nem mehetek barátokhóz és nem is beszélhetek velük. Mindentől tiltanak. Ráadásul senkinek nem szóllhatók erről mert ha igen kutyámat bántanák. Igy inkább elviselem mert kutyám mindenkinél fontosabb nekem. De már érzem hogy nem bírom sokáig. Szerintetek mit tegyek?
2016. febr. 6. 19:17
 1/10 A kérdező kommentje:
* fejemhez
2016. febr. 6. 19:19
 2/10 anonim ***** válasza:
se suliba nem jársz se munkád nincs itt a probléma
2016. febr. 6. 19:31
 3/10 A kérdező kommentje:
suli volt csak anyunak nincs 6 osztálynál több igy nekem se nagyon engedte a sulit
2016. febr. 6. 19:33
 4/10 anonim ***** válasza:

Az iskolát nem kellett volna ott hagyni! ( Vannak,ingyenes tanfolyamok én a helyedbe,be is iratkoznék azonnal.Mert,ha a jővődet nézzed,akkor ez fontos lesz,meg természetesen,az irásod alapján is rád férne.)

Az eltartási szerződés az nem azt jelenti,hogy feláldozod magad a mama kedvéért( etteted,itatod,rendbe tartod a házat,stb) Ha az anyád így bánik veled,akkor mond meg neki,hogy fejezze be,mert ki lesz dobva...ennyi évesen úgy írsz,mint egy 11 éves.Ne haragudj,de ennyi évesen,most komolyan a kutyáddal fenyeget az anyád és te még félsz is tőlle,miközbenegy gyógyszer függő szemét ember( saját gyerekével ezt teszi) ráadásul még a barátaidhoz sem mehetsz? Nagykorú vagy!

Én a helyedben lesz..nám az eltartásit,felmondanám majd,elmennék egy tanfolyamra amiért fizetnek,mert van olyan.Majd elköltöznék jó messzire és élném tovább az életem.Vannak,olyan munkák ahol szállás is van,szóval így még albit se kénne fizetned.

2016. febr. 6. 19:45
 5/10 anonim ***** válasza:
Hú bakker, szuper lehet két ilyen despotával együtt élni... Tudom, szülőről, és nagyszülőről van szó, de ha ők sem úgy bánnak veled, ahogy egy gyerekkel, vagy unokával kéne, akkor a helyedben tojnék a fejükre. Irány vissza a suliba, ha végeztél, akkor mégiscsak jobban találsz majd melót, és el tudsz húzni ebből a mérgező környezetből. A mama meg csessze meg a házát, ha az eltartási szerződést arra használja, hogy lelkileg terrorizáljon, és elnézze, hogy még a sulit is otthagyod, így gyakorlatilag tönkre is teheted a jövődet. Anyukádról meg inkább semmit nem mondok...
2016. febr. 6. 20:50
 6/10 anonim ***** válasza:

Hát ha én a helyedben volnék mutert a kapu előtt várná a cucca, de persze úgy, hogy megszüntetném ezzel egy időben az ott lakását hivatalosan is. Ha bejön az birtokháborításnak minősül, és törvény szerint úgy rugdosod ki a portáról ahogy kedved tartja. A vénasszony úgyse merne semmit csinálni, mert nélküled elpusztul, ezt meg is kell neki mondani. Azt szintén hogy ha a kutyának baja lesz akkor a kaján kívül semmit(tiszta ruha, takarítás, bevásárlás, stb.) nem kap.

Ne hagyd magad, az ilyen nem szülő! Rosszabb mint egy idegen, és ráadásul még kárt is tesz benned! Egy percig ne várj tovább semmire, a tanulós tanácsokat meg meg kell fogadni, sok ember több szakmával is 4 műszakban gürcöl a gyárban.

2016. febr. 6. 21:35
 7/10 anonim ***** válasza:

Először is fogd azt az állítólagos eltartási szerződést és menj el vele ügyvédhez, mivel 18 alatt eltartási szerződést senki nem köthet veled ill. helyetted. Kérj tulajdoni lapot is!

Aztán irány a munkaügyi központ és tessék az összes környékbeli gyárba beadni a jelentkezést.

A kutyát ideiglenesen vidd barátokhoz az első havi fizuból meg irány egy olcsó albérlet, akár lakótárssal.

2016. febr. 6. 21:49
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Amugy cukrásznak tanultam volna. És szakma után lett volna munkám is. Mert ahol gyakorlaton voltam az alkalmazott volna.De ezt sajna buktam.
2016. febr. 6. 21:52
 9/10 A kérdező kommentje:
Eltartási szerződést anyu még elolvasni se adja oda.
2016. febr. 6. 21:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Akkor is menj ügyvédhez, a tulajdoni lapot kiadják neked is.
2016. febr. 7. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!