Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim és a barátom utálják...

A szüleim és a barátom utálják egymást. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, a barátommal lassan 5 hónapja vagyunk együtt. Ő az első barátom. Nagyon szeretjük egymást, komolyan is gondoljuk a kapcsolatot, egyikünk se szereti a futó kapcsolatokat. Még mikor randiztunk csak, anya már akkor szidta, hogy milyen csúnya, majdcsak megjön az eszem, nem gondolom komolyan stb... már általános óta ismerjük egymást, szüleink is régóta ismerik egymást. Nemrég eljött hozzánk, de nem volt valami kellemes, mert a barátom ateista, szüleim meg mélyen vallásosak. Rögtön le is támadták, folyton beszóltak neki, holott ő tiszteletben tartja a vallásukat attól hogy ateista. Utána nemrég beszólt anyának, aki azóta tilt tőle. Nem találkozhatok vele, nem jöhet el ballagásomra, 18. születésnapomra sem. Szeptemberbe jó messzire megyek fősulira, utána meg ha elvégeztem, barátomhoz költözöm. De addig ki kéne bírni valahogy. Itthon folyton ez a téma, hogy nincs eszem, meg fogom bánni, szégyellik hogy a gyerekük vagyok stb. Barátom szülei persze minket védenek, engem nagyon szeretnek, örülnek hogy a fiuknak én vagyok a barátnője :) nem akarom szüleimmel végleg megszakítani a kapcsolatot mert szeretem őket, de azt nem tudom elviselni amikor ok nélkül a barátomat szidják. Barátom próbál békülni, új lapot kezdeni, de szüleim hallani sem akarnak róla. Elkönyvelték magukban hogy ő maga az ördög és én sem leszek vele boldog soha. Mit csináljak? Nagyon nehezen bírom már :(
2016. febr. 6. 16:26
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Nem azért megyek messzire mert nem szeretném őket. Azért, mert ez a suli tetszik a legjobban, először nem is ez volt tervbe, de ez a suli szüleimnek is tetszik, támogatják, örülnének ha ide vennének fel. Barátom szüleivel régen nagyon jóba voltak, az ő anyukája meg az enyém egy munkahelyen dolgoztak, meghívták egymást az esküvőjükre, tényleg jó volt köztük a kapcsolat. Csak most barátomat nem szívlelik :(
2016. febr. 6. 18:32
 12/25 anonim ***** válasza:
10%

De mért kell 17 évesen már összeköltözésről elmélkedniiiiií? Jajj a hormon-cunami..

Barátkozni kell és ennyike.

Nyugiiiii, na, béke. Tessék szépen tanulni, jól leérettségizni, szeretni a szüleidet, mert ők is téged. Jobb lenne ha nem érdekelnéd őket? Oda mennél ahová akarnál, nem foglalkoznának vele kikkel barátkozol, mit eszel, mit iszol, melegen öltözöl-e, van-e fűtés otthon, van meleg étel, mi volt az iskolában, bántott valaki? Komolyan jobb lenne Aranybogyó?

2016. febr. 6. 18:45
 13/25 anonim ***** válasza:
11%

"Szeptemberbe jó messzire megyek fősulira, utána meg ha elvégeztem, barátomhoz költözöm"

Hát persze! Csak majd az akkori barátodhoz...

2016. febr. 6. 19:54
 14/25 anonim ***** válasza:
11%
Hmm, nem baj, majd 15 év múlva több pontot adsz, addig is szorítok érted és az összes kis csacsiért, cupp
2016. febr. 6. 19:59
 15/25 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, szerintem ne foglalkozz a kedves 50%-os válaszadó okoskodásával, én is akkor jöttem össze a barátnőmmel, amikor 17 éves volt... rá egy évre, az érettségije után pár héttel összeköltöztünk... és azóta együtt vagyunk, 18 éve.

És nem, a szülőknek nem volt érdemi lap osztva a döntésekben, de szerencsére anyósék nem is ezek a "most még nem érted, de majd, majd ha felnősz még hálás leszel érte" - világesze-fajták, ahogy a másik undorító szülőbetegségben az "amíg az én kenyeremet eszed, addig"-ban sem szenvednek... ja meg vallásosnak se vallásosak. Szóval elmondták a páromnak a kétségeiket, paráikat, Ő meghallgatta tisztelettel, majd döntött. Ő. Még véletlenül se a "természetesen csak a legjobbat akaró" szülők - mert hogy tudták, hogy a lányuk élete, párkapcsolata NEM az ő döntésük.

(azóta is jó a kapcsolatunk különben.)

2016. febr. 6. 22:23
 16/25 anonim ***** válasza:
25%
úgy látom a kislány mindenkit lepontoz, aki számára nem tetsző választ ír...persze ne törődj a szüleiddel, mit számítanak? csinálj amit akarsz, neked van igazad, hm? pffffffffff
2016. febr. 7. 18:50
 17/25 anonim ***** válasza:
79%
#16, a Kérdező pont ugyanúgy egyszer tud pontozni, mint bárki más... egy pontozásnak meg nincs átlaga, szóval ha csak ő pontozott volna meg se jelenik, ahhoz minimum kettő kell...
2016. febr. 7. 19:02
 18/25 anonim ***** válasza:
71%

Bizony #16, én voltam az egyik lepontozód... az embernek első sorban a saját életét kell élnie, és nem a mások által elvártat, ugyanis ez az egy élete van neki - még akkor is, ha az a más a szülője.

A másik, hogy bicskanyitogatóan lekezelő a stílusod a Kérdezővel szemben.

2016. febr. 7. 19:35
 19/25 anonim válasza:
19%

Én a barátommal 15 évesen jöttem össze s szintén egy ilyen beszólás indította el a lavinát. 17 éves koromig bírtuk titokban, mert nagyon szerettük egymást. Mára vége a dolognak és el is telt kicsit az idő, de végülis beláttam hogy jogosan nem akartak hagyni minket együtt lenni. A lényeg az, hogy hasonló cipőben jártam én is, így ha szeretnél beszélgetni valakivel, nekem írhatsz nyugodtan ! :)

19L

2016. febr. 7. 19:36
 20/25 anonim ***** válasza:
24%

"Szerintem ez itt a baj... Tanuld meg, hogy hiába nagy szerelem, azért a családod a családod, te szidhatod őket, mint a bokrot, de fordítva nem kéne megengedni..."

Ki vagy te? Egy 15 éves nyikhaj, aki sokat képzel magáról?

Unbdorító, remélem kamu, hogy ennyire semmilyen emberek élnek a Földön, hogy őket tisztelni kell, de visszafele már nem....

2016. febr. 7. 19:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!