Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim és a barátom utálják...

A szüleim és a barátom utálják egymást. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, a barátommal lassan 5 hónapja vagyunk együtt. Ő az első barátom. Nagyon szeretjük egymást, komolyan is gondoljuk a kapcsolatot, egyikünk se szereti a futó kapcsolatokat. Még mikor randiztunk csak, anya már akkor szidta, hogy milyen csúnya, majdcsak megjön az eszem, nem gondolom komolyan stb... már általános óta ismerjük egymást, szüleink is régóta ismerik egymást. Nemrég eljött hozzánk, de nem volt valami kellemes, mert a barátom ateista, szüleim meg mélyen vallásosak. Rögtön le is támadták, folyton beszóltak neki, holott ő tiszteletben tartja a vallásukat attól hogy ateista. Utána nemrég beszólt anyának, aki azóta tilt tőle. Nem találkozhatok vele, nem jöhet el ballagásomra, 18. születésnapomra sem. Szeptemberbe jó messzire megyek fősulira, utána meg ha elvégeztem, barátomhoz költözöm. De addig ki kéne bírni valahogy. Itthon folyton ez a téma, hogy nincs eszem, meg fogom bánni, szégyellik hogy a gyerekük vagyok stb. Barátom szülei persze minket védenek, engem nagyon szeretnek, örülnek hogy a fiuknak én vagyok a barátnője :) nem akarom szüleimmel végleg megszakítani a kapcsolatot mert szeretem őket, de azt nem tudom elviselni amikor ok nélkül a barátomat szidják. Barátom próbál békülni, új lapot kezdeni, de szüleim hallani sem akarnak róla. Elkönyvelték magukban hogy ő maga az ördög és én sem leszek vele boldog soha. Mit csináljak? Nagyon nehezen bírom már :(
2016. febr. 6. 16:26
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
69%
Próbáltásl segítséget kérni valakitől, aki Téged és a szüleidet is ismeri? A Tisztelendő Atya esetleg jó fej?
2016. febr. 6. 16:36
 2/25 anonim ***** válasza:
70%

Nem találok szavakat! Most az a gond, hogy nem szép, vagy az hogy ateista?

És még a tinik felületesek, mikor a szülők azok?

Ha szeretitek egymást, tarts ki mellette. Valószínűleg nem rosszak a szüleid, és ha látják, hogy boldog vagy vele, elfogadják. Kitartás, 5 hónap még semmi.

2016. febr. 6. 16:42
 3/25 anonim ***** válasza:
59%
"aki azóta tilt tőle. Nem találkozhatok vele, nem jöhet el ballagásomra, 18. születésnapomra sem." - na, az tenné be a kiskaput... Kérdező, ideje, hogy a sarkadra állj, azzal találkozol, akivel akarsz, az megy a ballagásodra, akit meghívsz, azzal töltöd a 18. születésnapod, akivel akarod... ne hagyd már, hogy más szabja meg ezeket a dolgokat... még akkor se, ha az anyád az illető. Én biztos, hogy nem szívattam volna a barátnőmet csak azért, mert anyámon épp kitört a klimaxos zizi...
2016. febr. 6. 17:42
 4/25 anonim ***** válasza:
38%

" Utána nemrég beszólt anyának, aki azóta tilt tőle."

Szerintem ez itt a baj... Tanuld meg, hogy hiába nagy szerelem, azért a családod a családod, te szidhatod őket, mint a bokrot, de fordítva nem kéne megengedni...

2016. febr. 6. 17:51
 5/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) igen tudom hogy barátom kicsit túllőtt a célon, de nem értem hogy még mikor csak randiztunk, anya miért kezdte már el akkor szidni, holott barátom semmit nem csinált, semmi rosszat nem mondott :/
2016. febr. 6. 17:59
 6/25 anonim ***** válasza:
47%

" Kérdező, ideje, hogy a sarkadra állj, azzal találkozol, akivel akarsz, az megy a ballagásodra, akit meghívsz, azzal töltöd a 18. születésnapod, akivel akarod... ne hagyd már, hogy más szabja meg ezeket a dolgokat."

Így van, ha az illető 18 év után önellátó lesz..... Velszeg nem......

2016. febr. 6. 18:00
 7/25 anonim ***** válasza:
42%

" Kérdező, ideje, hogy a sarkadra állj, azzal találkozol, akivel akarsz, az megy a ballagásodra, akit meghívsz, azzal töltöd a 18. születésnapod, akivel akarod... ne hagyd már, hogy más szabja meg ezeket a dolgokat."

Megint egy 16 éves gyerek, aki azt hiszi, 18 után szabad a pálya. EL KELL tartanod magad, ha ez megy, akkor sorry.

2016. febr. 6. 18:04
 8/25 anonim ***** válasza:
22%

Mert a szülők többsége ilyen. Ezt velük kellett volna megbeszélned.

Nem tudnék együtt lenni olyannal, aki beszólogat a szüleimnek... Hiába csak egyszer történ meg, megtörtént, és megtörténhet többször is. Erről azért a barátoddal is elbeszélgethetnél.

2016. febr. 6. 18:06
 9/25 A kérdező kommentje:
Igazából már csak 3 évig kell hogy támaszkodjak a szüleimre, utána szeretném a magam útját járni, nem fogok tőlük anyagilag függeni. Nem használom ki őket, tudom hogy nagyon sokat köszönhetek nekik, de nagyon bánt hogy ilyenek :(
2016. febr. 6. 18:08
 10/25 anonim ***** válasza:
10%

Szerintem többre tartanak érdemesnek, mint ehhez a fiúhoz. Szerintem nem írsz le mindent korrektül a fiúval kapcsolatban....

Szerintem az, hogy az ő szülei örülnek, a tiéd meg nem, arra utal, hogy nagy a szakadék a két család között valamilyen formában.

Szerintem a szüleid csak jót akarnak neked, még ha ez közhelynek is tűnik, de majd rájössz. Remélhetőleg mielőbb...gondolkodj, ahhoz, hogy tejet igyál nem kell tehenet venned, összeköltözés, jó messzire azoktól, akiknek olyan sokat köszönhetsz, bravóóó

2016. febr. 6. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!