Anyukám miért teszi ezt?
sztem mondd meg neki h vagy visszavesz, vagy elköltözöl otthonról mert már nem bírod..
ekkor majd jól megijed..
Találkozón: A telefonon létezik kikapcs gomb.
Otthon: ezt neked kellett volna már fél évtizede megoldani, ő nem az én anyám, úgyhogy nem tudok mondani semmit, csak azt, hogy próbáld elkerülni a konfliktusokat.
Állj szépen a sarkadra és tanulj meg nemet mondani. Lehet, hogy anyád féltékeny (mert fiatal vagy és okos, előtted a jövő), amellett, hogy egy lusta disznó, mert veled csináltat meg mindent, ami az ő dolga volna, de kapjon már az agyához! Te a lánya vagy, nem a birtoktárgya és nem a cselédje!
Apádtól kéne segítséget kérni, hogy védjen meg anyád agressziójától, ha egyedül nem boldogulsz.
Szia, nekem is két lányom van, bár ők még nem nagykorúak. Szerintem anyukád egyszerűen pánikol, hogy te felnőttél és lassan kirepülsz a fészekből. Nem szép dolog, hogy mindent veled csináltat, én erre soha nem lennék képes. Viszont nekünk anyáknak is rengeteg hibánk van, amit nehéz beismerni a gyerekünk előtt. Nálunk pont a napokban volt az, hogy a kicsi egész nap hisztizett, nyűgös volt, a nagylányom meg elől hagyta a rajzos cuccait, mire a kicsi az én kedvenc, ezer éves könyvemet telepingálta. Én barom kivel ordítottam? A naggyal, hogy kivágom az ablakon a hülye festékeit, ha mégegyszer elől hagyja. Nem mondott semmit, kiment a szobából. Olyan bűntudat fogott el, utána mentem és bocsánatot kértem tőle, erre azt mondta: anya, tudom, hogy nem rám haragszol, csak fáradt vagy. Engem ez úgy szíven ütött, hogy a gyerekem így látja, azóta is szégyellem magam ezért.
Én is úgy féltem a lányaimat, mindig mindent tudni akarok, hogy telt a nagyobb napja, kikkel barátkozik stb.
De amikor csak fél mondatokban válaszol, rá kell jöjjek, hogy nem az én nyomulásommal fogom őt megóvni a bajtól, hanem avval, ha sokat beszélgetünk és megbízunk egymásban. Ez pokoli nehéz egy anyának, nyilván a te anyukád is azért írogat folyton. Szerintem ezeket beszéld át vele, mond el, ami rosszul esik, lehet, hogy ő is teljesen másképp látja ugyanazt a dolgot. Vannak esetek, amikor mindkét félnek igaza van a maga módján, meg kell beszélni, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!