Nem rég itt volt egy olyan kérdés hogy a szülő akkor mért vállal gyereket ha semmiben sem fogja támogatni későbbiekben a gyereket?
Ja várjatok el mindent a szülőktől manapság,véletlen se csináljatok semmit önerőből.
Nekem a szüleim nem szegények, de sose pakoltak alám semmit.
18 évesen elmentem főiskolára, fizettek mindent, de rájöttem, hogy nem tetszik a szak, nem tanultam,bevallom mai fejjel, buliztunk, ittunk, minden vizsgán meghúztak mert nem tanultam, mert nem is érdekelt a suli. Szóval 1 év után ott is hagytam.
És apám-aki szigorú de nem szívtelen ember megmondta, hogy rendben fiam, az esély megvolt, nem éltél vele, akkor menjél dolgozni, mert nem vagy gyerek, hogy itthon bohóckodj.És szerzett nekem egy olyan helyen munkát, ahova napi 2 órát utazgattam és kőkemény fizikai munka volt- minimálbérért.
De rájöttem, hogy igaza van, ha már az iskolát ott hagytam, legalább a munkát nem akartam, nem akartam égőzni, hogy mindent ott hagyok, szóval lehúztam ott éveket, a rezsibe beszálltam, a többi pénzt elraktam, és 3 év után már tudtam egy jó kis használt kocsit venni magamnak 1.5 millióért. És jó érzés volt, hogy önerőmből mutattam fel valamit :)
Aztán elmentem én is egy másik szakra tanulni estin, ami tényleg érdekelt is, és munka mellett kőkeményen tanultam, majd mikor befejeztem, találtam is szakmában egy elég jó munkát, szóval már nem kell magam halálra szakítani minimálbérért. És mostmár jövőre egy budapesti 3 szobás lakás árának a fele is összejön a menyasszonyommal, a másik fele hitel lesz :)
És ezt sokkal jobban szeretem, mintha a szüleim adtak volna bármire is, valahogy jobb érzés.
Örülök neki, hogy nem toltak mindent alám, hanem megtanították hogy mi az a munka meg ilyenek.
31F
41-es.Nyilván nem azokra a szülőkre gondoltam,akik önhibájukon kívül nem tudják támogatni a gyereket.
Elvesztik a melóhelyüket,vagy betegek lesznek,stb.
Hanem azokra,akik eleve úgy állnak hozzá,hogy "nem kell semmiben támogatni".
Akkor miért kellett nekik a gyerek?Nem éreznek semmiféle szeretet a gyerek iránt?
Szerintem baromi gázak az ilyen emberek.
Nem kell mindent megvenni,nem az elkényeztetésre gondoltam.
Viszont a gyereknevelés nem annyiból áll,hogy "kapjon enni".
Azért szerencsére ritka az ilyen, persze van egy réteg, aki szül a semmire, de azokkal sajnos nem lehet mit tenni, mert azok nem is érzik ezt problémának.
Aki normálisan vállal gyereket, az azért ritkán szüli úgy, hogy "eszel, azt pofa be, ennyi".
Szerintem.
Diákhitel:)
Ja,egy életre eladósítja magát az ember.
Képzeld el, hogy még mindig inkább fizessek havi 15 ezret a 250 nettóból, mint dolgozzak 75 nettóért szalag mellett.
Melyikből is marad meg több?? ;)
Arról nem is beszélve, hogy csak a hülyék adósítják el magukat vele, a tesóm eltett minden hónapban 10-15 ezret, és évente 1x előtörlesztésnek befizette, ami a tőkét csökkenti ugyebár, így a kamat is folyton csökken és csodák csodája pár év alatt visszafizette.
Persze, ezt az eladósítja magát szöveget is pontosan azok fújják, akik alá nem tolnak semmit, és önerőből lusták bármit is tenni, és ugye mindig mindenre van kifogás. Ennyi :)
De te okos 45-ös:
Volt neked valaha Diákhiteled? Vagy mire fel vagy ilyen okos, hogy ezt a szöveged nyomjad?
Mert 2 lehetőség van: Alád toltak mindent, és lenézed azt, akinek ez az egyetlen lehetősége tanulni.
Vagy annyira hülye voltál, hogy hittél ennek a szövegnek, hogy életre eladósítod magad, és inkább nem tanultál, és ezzel nyugtatod magad, hogy úgyis csak eladósodtál volna, holott egy kis gondolkodással nem, csak az megterhelő :)
Nekem van diplomám.
És nem vettem fel diákhitelt.
Viszont ismerek olyanokat,akik felvették,és tudnék mesélni.Ja,és nem 15 ezret kellett fizetniük és nem is 250 ezerből.
Volt olyan ismerősöm is,aki közmunkán kötött ki,mert nem talált semmilyen melót a végzettségével.
Szóval ez is szakfüggő,hogy te találtál vele állást,illetve,hogy milyen feltételekkel vetted fel a hitelt.
Akkor is rizikós,minden szempontból.
Én soha,semmiféle hitelt nem fogok felvenni,az tuti.
19 évesen nem vagy gyerek se munkád se suliba nem jársz
ha kondizni akarsz tegyél le valamit az asztalra
vagy menj vissza tanulni vagy keres melót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!