Nem rég itt volt egy olyan kérdés hogy a szülő akkor mért vállal gyereket ha semmiben sem fogja támogatni későbbiekben a gyereket?
Ide is leírom:
A te szüleid úgy nőttek fel, hogy annyit se kaptak, mint te, és mégis hálásak voltak a szüleiknek, hogy felnevelték őket.
Nekik eszükbe se jutott, hogy nektek nem számít a törődés, a gondoskodás, a szeretet, csak az i-pod, meg a lakás, és ebben mértek mindent. Ők nem gondolták, hogy felnő egy ilyen hálátlan nemzedék.
Ők 18 évesen elkezdtek dolgozni, félretenni, kollégiumba mentek, vagy albérletbe, és önálló, a szüleiktől független életet éltek.
Bennük fel se merült, mikor ti felsírtatok a szülőszobán, hogy 25 évesen is csak akkor lesztek felnőttek, ha bele akarnak szólni az életetekbe, de amúgy 30 évig fognak titeket etetni, ruházni, fizetik rátok a rezsit.
Azt írod, hogy 19 éves vagy. Egyet vegyél tudomásul: a szüleidnek ahhoz is joga van, hogy kidobjanak a fenébe, és te, mint teljes értékű felnőtt állampolgár, gondoskodj innentől magadról.
Ehhez képest a meleg lakásból írogatsz hajnali kettőkor. Tudod, aki dolgozik, az este alszik, aki tanul, az szintén, mert reggel fáradt lesz.
Nem azon agyal hajnal kettőkor, miért nem kap toronyórát lánccal.
A te szüleid se azt várják, hogy Mercit vegyél, meg egy 200 nm-es budai villát, lehetőleg a héten.
Annyit várnak, hogy húzd már el a beledet a jó büdös francba otthonról, költözz el, mert unják a bús, kesergő po.fádat.
Vágod?
19!
Neked komoly problémáid vannak az értő olvasassal
Na,ez a válaszoló,aki egy kisregényt írt tökéletes példája annak,amit leírtam.
"Nem támogatta senki,és arra büszke,hogy magától ért el mindent".
Látszik benne az indulat és az irigység.
Nem,normális szülő nem dobja ki a 19 éves gyerekét!
Igen,lehet kedves nem tudom hányadik válaszadó,lehet,hogy az ő szülei is albérletben kezdtek,csak akkor még nem voltak ilyen albérletárak,mint manapság.
De itt nem is arról van szó,hogy mindenkinek lakást vegyenek a szülők,stb.
De normális szülő akkor is a legjobbat akarja a gyerekének,és ha nem is tud neki lakást venni,törekszik arra,hogy valamivel elindítsa az életben!
Pont ezért vagytok ilyenek,mert titeket a szocializmusban neveltek fel!
"nem kell adni a gyereknek semmit"-szép felfogás.
A kérdező amúgy sem erre gondolt.Valószínűleg a szülei nem ebben a világban élnek,ha 19 évesen azt várják,hogy a gyerekük majd magától csodatojó tyúk lesz.
Ahhoz bizony iskolára kell pénzt adni,támogatni kell,nem pedig kilökni az utcára!
Van itt pár ilyen nyomorult sorsú ember,akivel ezt tették,és erősködnek,hogy milyen jó volt,mert így nekik sokkal kevésbé fájdalmas a tény,hogy mekkora sz-r szüleik vannak.
Elég szomorú.
Aki meg egy gyereket sem tud elindítani az életben,az ne vállaljon több gyereket!
Meg mi ez a felfogás,hogy "mindent megvesznek neki".
Attól,hogy valakinek vettek egy lakást még nem oldottak meg helyette mindent,ugyanis azt fenn is kell tartani.
Csak megkönnyítették az életét.
Mondom,nagyon sok ilyen emberrel találkozom,de egyes megnyilvánulásaikból érezhető,hogy marhára irigyek azokra,akiknek mondjuk lakást vettek.
Amúgy kérdező,nem kell minden embernek saját lakás.
Ez is csak itt a szocialuzmusban felnőtt emberek mániája,hogy "saját lakás kell".
Na,meg hogy az legyen életed egyedüli célja,hogy legyen egy lakásod,amit kifizetsz 50 éves korodra:D
Nyugaton is bérlik az emberek a lakást,és nem halnak bele.Nem fognak egy téglából álló tömbökért egész életükben hiteleket fizetni.
Inkább mindig a munka után menj!A lakás helyhez köt!
Gyanítom a kérdező még nem kereső!
Tehát nem arról van szó,hogy a 100 ezres fizujából nem tudja magának megvenni a kondibérletet.
Csak látja,hallja,hogy mások havi 100 ezerből élnek,és kb kiszámolta,hogy ebből soha semmit nem lehet megvenni,csak vegetálni lehet.
Egyébként itt nem azokról a szülőkről volt szó,akik nem kérnek el semmit a fizetésből,mert az is támogatás.
Viszont nap,mint nap olvasni itt olyan történekteket is,hogy az egész fizetését elveszik a szülei.
Gyakorlatilag lehúzzák,mivel már nem jön a családi pótlék.Elég szomorú.Az ilyenek minek vállalnak gyereket?
Meg nagyon szánalmas ez a szöveg,hogy
"Örüljön,hogy felnevelték".
Most komolyan,ezért valamilyen díjat kellene adni?
Ennek alap dolognak kell lennie,ha az ember gyereket vállal,ez a minimum,hogy felneveli!
A gyerek nem kérte,hogy megszülessen.Tehát,ha valakinek gondot okot maga a felnevelés is,az ne vállaljon gyereket!
Na meg ez a "felnevelte".
Láttam már sok ilyenre példát.Gyakorlatilag folyton nélkülöztek a gyerekek,csak hivatalosan nem voltak állami gondozottak.
Nem tudom milyen felfogású emberek vannak itt.
Ha valaki tanulni akar,akkor hogy képzeli,hogy a szülei tartják el.Ha meg nem tanul tovább,akkor meg "miért kevesli a havi 100ezret".
Ja,persze,tudom diákmunka,300 Ft-os órabérrel!:D
Nevetséges.
A diákmunkát nem megélhetésre találták ki,hanem zsebpénzkiegészítésnek.
Csak tudnám az ilyen emberek minek vállalnak gyereket.
A "luxus dolgokért".
Ja,mert egy konditerembérlet az luxus.
Nem tudom miért olyan nagy bűn,ha valaki,amíg tanul,addig a szülei vesznek neki ezt-azt.
Másnak csak egy hétvégére adnak ennyi pénzt elbulizni.
Inkább örülne a szülő,hogy a gyerek értelmes dologra költi a zsebpénzt.
Azert ne keverjuk a dolgokat. Felnevelni a gyereket, az a szulo kotelessege. Torvenyben szabalyozott kotelessege.
A lakas/kocsi seggalatolasa, felnottkent tovabbpenzelese NEM kotelessege.
Termeszetesen aki megteheti, modjaban all, az megteszi amennyire tudja.
DE ez mar nem JAR, ez csak ADHATO, es semmi esetre sem KOVETELHETO.
Nem olvastam a válaszokat, de képzeld, mi hárman vagyunk testvérek, és mikor kicsik voltunk minden nagyon jól ment a szüleinknek. A legidősebb tesóm még főiskolára is járt, szüleink fizettek neki mindent, kolit, utazást, stb, nem volt megterhelő.
Aztán mikor kb én 14 éves lettem, a tesóim meg 24 és 21 akkor jött egy elég gázos szituáció, apám munkahelye megszűnt, és majd 50 évesen egy apró faluban nem talált munkát majdnem 2 évig, csak alkalmi melói voltak, gondolhatod, örültünk, ha a villanyt nem kapcsolták ki mert anyánk 100 ezres fizetése meg az a kis maszek pénz mire volt elég szerinted? Számol erre valaki? Nem....
Úgyhogy én is már diákmunkáztam 16 évesen is. De nem haltam bele.
Fősulira is mentem, levelezőn, diákhitelből a tandíjat.Mellette végig dolgoztam, így mindenre volt pénzem.
Elvégeztem, és most keresek 250 nettó körül, lett párom is, aki szintén jól keres, most fogunk házat venni lakástakaréból, kocsit már vettünk kp-ra 2 éve.
A középső tesóm úgy szintén ugyanígy, levelező, munka, diákhitel. Ma már nekik is van mindenük.
És nem szeretem az olyan embereket, akik 25-26 évesen is elvárják, hogy mindent anyuci pakoljon alájuk. Legyetek már kicsit önállóak, ne a szüleiteket okoljátok mindenért. Kíváncsi leszek, hogy ti milyen szülők lesztek, ha csak nyavalyogni tudtok.
Szerintem akkor haljon ki a világ, mert nem mindenki tudja előre 20 évvel, hogy 20 év múlva mikor a gyereke ÖNÁLLÓSODIK mit tud alápakolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!