Nem rég itt volt egy olyan kérdés hogy a szülő akkor mért vállal gyereket ha semmiben sem fogja támogatni későbbiekben a gyereket?
20 "A sok önző ember csak a maga kedvéért vállal gyereket"- el vagy te tévedve. Pont te vagy rohadtul önző "énénénén" - a gyerekkori vágyaid után toporzékolsz felnőtt nőként.
A természet úgy rendezte, a biológiai érettség magával hoz egy gyerek utáni vágyat is. Persze ezt le lehet hazudni, de a test havonta felkészül ennek a természetes vágynak a szolgálatára. Nem, nem arra, hogy wellnessben áztassa magát, hanem az utód fogadására. És ha boldog szerelmes lesz, akkor ez ez a vágy beteljesül: ezért van a szegényeknek sok gyerekük, szerte a világon ezért semmiféle "pénzt" nem kapnak. Csak természetesen élnek.
A modern világ legnagyobb problémája, hogy ez exponenciálisan nő, és rengeteg problémát vet fel.
19-nek
Keveritek a fogalmakat.
Nagyon nagy dolog, mikor a szülő támogatja a gyerekét, bátorítja, piszkálja, hogy tanuljon, ne adja fel, ha épp nehéz.
Amiről ti beszéltek, az az, hogy nem kell megdolgozniuk semmiért, mindent készen kapnak, mindent megvesznek, kifizetnek helyettük. Ez NEM támogatás, ez pénzelés.
Innentől az egész vitát teljesen feleslegesnek tartom.
Jöttök itt azzal, hogy igénytelen, aki nem érti, miért fontos a kondibérlet, ha egyébként sokaknak nem telik rá...
Naiv kis taknyos kölykök vagytok.
Meg dobálóztok itt, hogy bezzeg a szocializmusban...
Ember, a többségetek szülei abban nőttek fel, sőt a 30 körüli korosztály bizony még a szocializmusban született!!!
Vagyis úgy vállaltak a szüleik gyerekeket, hogy mindent megadhatnak nekik, a fizetésükből meg tudnak élni, és tudnak félretenni.
Aztán eltelt 20 év ebben a csodálatos demokráciában, a fizetések a béka se.gge alatt, az átlag dolgozó emberek örülnek, ha enni tudnak, és saját maguknak, a nyugdíjas éveikre se tudnak félretenni. Legfeljebb éhen halnak, főleg amilyen hálás gyerekeket sikerült felnevelniük...
Nektek még nincs sejtelmetek az életről, nektek igenis minden fekete és fehér.
Sok családban menet közben jön közbe valami: munkanélküliség, betegség, rokkantság, egy családtag halála, stb.
Azt se tudod te se megmondani, hogy 20 év múlva hogy fogsz élni. Lehet, hogy mikor a te gyerekeid lesznek tizenévesek, egy hatalmas világháború közepén leszünk, és örülsz, ha mindenki életben marad, nem haltok éhen, és nem lőnek le hazafele, a lányaid nem erőszakolják meg, és nem fogod úgy érezni, hogy attól te sza.r szülő vagy, mert nem kapott a gyerek lakást a 18. szülinapjára.
Lehet, hogy most a nagy arcoddal ezt el se tudod képzelni, de még veled is előfordulhat, hogy kisgyerekes szülőként elveszted a munkahelyed. Akkor se az lesz a legnagyobb gondod, hogy a családi pótlékot eltedd neki, hanem az, hogy azt úgy oszd be, hogy tudjál neki minden nap enni adni.
Van megélhetési gyerekszülés, de basszus, azok a gyerekek nem a net előtt vonyítanak, hogy nincs sza.ros tízezer forint kondibérletre, nem kapnak a szülőktől lakást és kocsit, bezzeg mások...
Amúgy nagyon is azt látom, hogy pont azok sírnak, akiknek mindent a se.gge alá toltak.
Mert szerintetek komolyan könnyebb úgy felnevelkedni, ha nyugdíjas, beteg és rokkant nagymamád tart el, sokszor kenyérre is alig telik, mint ha "beteg" vagy?
Ti belebetegedtek és depresszióba estek csupán azért, mert nem kaptok meg mindent, amit a tévében láttok.
Erre mondom, hogy életképtelen.
Ettől függetlenül nagyon sok fiatal ma is úgy kezd neki az életnek, hogy 16 évesen bemegy a Melódiákhoz, és pitizik a lehetőségért, hogy dolgozhasson. És ezek a fiatalok egytől egyik úgy fognak felnőni, hogy életrevalók, megszerzik, amit akarnak, és értékelik azt, amit a szüleiktől kaptak.
Már csak azért is, mert pontosan tudja, milyen 12 órán keresztül egy szalag mellett kapkodni a kezét, havi 100 ezerért.
A kollégáim közül szinte mindenki azt a nézetet vallja, hogy igenis húzzon el a gyerek, és menjen el nyáron dolgozni! Június, augusztusban a mi gyárunkban áll a markentingigazgató lánya szalag mellett, és ha nem jól dolgozik, pont úgy lecseszik, mint bárki mást.
Amit megkeres, abból mehet augusztusban olyan Soundra, amilyenre jól esik. De CSAK abból.
Nem is kell a kislánynak elmagyarázni naponta ötször, hogy tanuljon, ha jobb életet akar, és mi mennyibe kerül.
Nektek is ez kéne, nem itt tépnétek a szátokat, hanem befognátok, és örülnétek annak, amit kaptatok.
Apropó: miért nem a szüleiteknek sírtok? Miért nem ott reklamáltok?
Mondjátok a szemükbe a véleményeteket!
Lehet, nekik is más véleményük lesz minderről.
Szerintem sokan el vannak tévedve és végletekben gondolkodnak. Nem csak az az alternatíva van, h legyen a gyereknek lakás, kocsi a segge alatt, vagy pedig h 18 évesen tartsa el magàt!! Mindkettõ marha nagy elvárás a szülõ ill. a gyermek részérõl! Szerintem az a normális ha biztosítjuk h szeretetben, biztonságban felnõjjön, majd segítsük a tanulmányaiban, azzal legalàbb h az ennivalót, lakhatàst biztosítjuk a szülõi házban, ruhàzkodást ugyanúgy, mint eddig. Nyilván nem elrugaszkodottan.
Én mondjuk nem jártam jól ilyen téren sem, ugyanis korsn elvesztettem a szüleim, és nem örököltem családi házat(hitel). De jó szüleim voltak. Egy gyereket vállaltam(max.2 lesz, de nem biztos), hiszen csak neki fogom tudni ezt megadni h 18 éves kora után sem dobom ki otthonról. Persze hàzat nem kap. Ugyan mibõl???
Nem a vitához kapcsolódóan, hanem az eredeti kérdésre:
Nem hiszem, hogy a szülők elvárHATják, hogy legyen normális kocsid, házad nettó százezres fizuból. De kondibérletre mondjuk futná belőle, és még sok egyébre is, ha a szállás (és rezsi - netezel, fürdesz stb) és kaja megvan. A dolog picit kétirányú, egy felnőtt korú gyermek sem hiszem, hogy elvárHATja, hogy "zsebpénzt" kapjon.
Tudom, rengetegen kapnak, lehet rájuk ujjal mutogatni.
Ha a te szüleid is megtehetnék anyagilag, és mégsem, annak is lehet "életre nevelő", pozitív szándékú indíttatása, vagy az is lehet, hogy nem jó (sosem volt?, megromlott mikor kamaszodtál?) a kapcsolatotok, és már "szabadulnának" tőled (sajnos).
Ha nem igazán tehetik meg anyagilag, azaz egyszerűen amit keresnek, azt a család fenntartása kb el is viszi, akkor remélem, érted, miért nem kapsz kondibérletet.
Általánosabban pedig, a szülők sokféle indíttatásból vállalhatnak gyereket, és ezeknek egy része sajnos elhamarkodott, vagy akár morálisan megkérdőjelezhető ("megélhetési", "kapcsolatösszetartó"), egy része pedig pozitív, optimista és szeretetteljes (és még ez sem garantálja, hogy később a szülő-gyerek kapcsolat jó lesz).
23/26 Időpont ma 08:17-nek.
Tökéletesen leírtad a lényeget. Bár sokan nem fogják megérteni.
"hogy várhatja el egy szülő hogy a gyereknek a 0-ról legyen pl normális kocsija meg háza nettó 100ezres fizetésekből?"
Mert szerinted a szuloknek anno ingyert adtak hazat meg kocsit? Melozni kell meg gurcolni, hajtani, aztan lesz majd amire osszeszeded magadnak. Szazezres fizetesbol meg ne akarjon senki hazat, bereljen szobat. Kocsit meg plane ne. Addig kell nyujtozkodni amig a takaro er.
sztem nem várja el senki, h a sz.rból építs várat. Azt viszont jogosan várják el, hogy a felnőttként megkeresett pénzedből otthon eltartsd magad, ha már a szüleid biztosítják a fedelet a fejed fölött. És ha már keresel, akkor pár év alatt félre lehet annyit tenni, amiből elindulhatsz. Esetlen kimehetsz külföldre dolgozni. Tudod, vmit vmiért.
(Istenem, add, hogy az én gyerekem ne legyen ilyen!)
23. Tökéletesen leírta a választ erre a kérdésre! Á,nagyon jó mentalitás,örülök,hogy vannak még,akik így látják a dolgokat.
Esküszöm ezzel a kommenttel jobban indul a napom,hogy elvétve ugyan ,de élnek még ebben az országban normálisan gondolkodó,megfelelő értékrenddel bíró emberek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!