Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 15 éves lány vagyok. Szüleim...

15 éves lány vagyok. Szüleim nem engedik, hogy barátom legyen, mert vallásosak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kérlek segítsetek. Nem tudom mit tegyek. Ha titokban próbálok lenni a sráccal, egyszerűen nem engednek semmit. Ha rájönnének, hogy találkozgatok egy fiúval megvernének és büntetést adnának. Nem bírom ezt sokáig.

2016. febr. 4. 22:35
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem azt írta a Kérdező, hogy le akar feküdni a barátjával, arról én is lebeszélném. De komolyan annyira gáz, ha elmennének sétálni, netán fagyizni, moziba? Mert szerintem nem. Én eleve másképp állok a dologhoz, mert nekem is ilyenek voltak a szüleim, elvertek, viszont ma már tudom, hogy azért is menekültem máshoz, mert otthon sosem éreztem, hogy szeretnének. Én a lányommal egészen más utat próbálok. Velem minden meg tud beszélni lazán, abszolút bizalmi kapcsolatra építek, így ő is fog bízni bennem. Kikéri a véleményemet és ha nem is mindig, de hallgat rám. Ez így normális. Sosem fogom tiltani akármikor lesz barátja, de látja a példát, hogy ki az, aki majd meg is érdemli, hogy szeresse, milyennek kell lennie egy igazi férfinak, ki az, aki valóban szereti őt és majd érdemes lesz odaadnia magát.

Nem tudom ettől függetlenül jó választ, ha megütnek, akkor mindenképpen jelezd a gyámügyön, mert az tilos. Esetleg rokon, ismerős, aki Melléd áll? Barátnőd van?

2016. febr. 5. 09:29
 22/30 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem próbáld meg megértetni velük hogy bízhatnak benned mert semmi olyat nem fogsz tenni ami szerintük helytelen lenne.

Nem lehet velük egyáltalán beszélni?

A titkolózás azért nem jó, mert akkor tényleg elvész a bizalom.

Vagy megvárod amíg nagykorú leszel akkor nem tudnak beleszólni majd.Nem fogsz egyébként lemaradni semmiről sem!

2016. febr. 5. 13:45
 23/30 anonim ***** válasza:
79%
Szektás szülőkkel nem lehet mit kezdeni. Rendőrségnek szólj minél előbb.
2016. febr. 5. 16:39
 24/30 anonim válasza:
76%
Nem értem, hogy hogy lehet pár ember ilyen kegyetlen, hogy megüti a saját (!!!) gyerekét... Ez engem nagyon elszomorít, és próbálok harcolni az ellen, hogy ilyenek történjenek. Remélem, te sosem fogsz ilyet csinálni, ha esetleg neked is lesz később... Amúgy meg amit tehetsz, vagyis amit a helyedben tennék, hogy leülsz beszélni erről a szüleiddel, és meghallgatod az ő álláspontjukat, amit én jelenleg nem egészen értek, és gondolom, te sem... Nem tudom, milyen kapcsolatban álltok egymással, és mennyire szokták meghallgatni a véleményedet, de szerintem ez lenne a normális, és a legjobb amit tehetsz most. Amúgy meg bízniuk kellene annyira a lányukban, hogy tudják, hogy nem csinál hülyeséget... Én személy szerint engedélyeznék egy kapcsolatot, azért 15 évesen már nem vagy olyan kicsi egy kapcsolathoz, és amelyik részéhez még nem érzed magad eléggé érettnek, abba nem mész bele, ennyi. Remélem, sikerül összejönnöd a barátoddal, az is lehet, hogy ő az igazi!^^ Neked fogok szurkolni... :D
2016. febr. 5. 18:50
 25/30 anonim ***** válasza:
85%

Mond ezt

Máté 7:12 "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük".

Ha ez nem válna be akkor nem tudom mire a nagy vallásosságuk.

2016. febr. 5. 21:22
 26/30 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező!

Szärd le a szüleidet! De jó magasról!

Én is ahhoz a szektához tartoztam és én is tinédzser vagyok ,de fiú.

Titokba van barátnőm és nem hagynám el soha a szüleim miatt ,még ha nehézségek is vannak -azóta más vallású vagyok és vallásomat titokba gyakorlom-.

Üdv!

2016. febr. 7. 17:52
 27/30 anonim ***** válasza:
Honnan tudod hogy a kérdező melyik szektához tartozik?
2016. febr. 8. 15:48
 28/30 anonim ***** válasza:
Pünkösdi-karizmatikus (és ebből sejtem hit gyüli).
2016. febr. 8. 18:31
 29/30 anonim válasza:
19%

Tudom,hogy nem negatív válaszokat szeretnél,de sajnos erre nincs más megoldás,mint hogy:

- elgondolkozol miért kell neked barát?

-ha végiggondoltad ,akkor elmondod a szüleidnek

-elfelejted és földolgozod az egészet

-szüleid később engedni fogják ,hidd el

2016. márc. 2. 15:45
 30/30 anonim ***** válasza:
68%
#29, ugye nem gondolod komolyan, hogy még egy ilyen vérlázító történetben is a szülőknek való behódolásra biztatod a Kérdezőt?
2016. márc. 2. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!