Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 14 éves lány vagyok és nem...

14 éves lány vagyok és nem tudom mit tegyek?

Figyelt kérdés
A szüleim két évig barátkoztak egy családdal,tök jó fejek mindig segitettünk egymáson,velem szemben is a világ legnormálisabb emberei,eggyüt nyaraltunk fagyi meg amit el lehet kébzelni,teszem hozzá más baránaim nincsenek is a szüleim viselkedése miatt,mindenkit elüztek már maguk körül,sajnos kihasználnak mindenkit. Most ezzel a családdal szintén ezt tették és a kapcsolat megszakadt ,de nekem ebböl elegem van,mindenkit elveszittek magam körül miattuk,én szeretném velük továbra is tartani a kapcsolatot,de ezt a szüleim ellenzik és nem hajlandóak megbeszélni se a dolgot. Miért baj az ha az utcán váltok valakivel pár szót? Mit tehetnék ? Eggyetlen barátos se maradt :(
2016. febr. 4. 17:29
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Ne foglalkozz azzal, hogy a tetü csicska szüleid kivel mit tesznek. Vedd fel velük (család barátjai) a kapcsolatot. Nem te okoztál nekik problémát, hanem a barom szüleid. Ezek után meg apádék agyvérzést kapnak azért, amiért a kihasznt barátjaik jóban vannak a gyerekükkel.
2016. febr. 4. 17:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Írhattál volna 1-2 sort arról is, hogy konkrétan mit csinálnak a szüleid, mivel űzik el a barátaidat? Ebben a családban gondolom gyerekek is voltak, és te velük barátkoztál? Én továbbra is tartanám velük a kapcsolatot, de diszkrétebben, hogy a szüleid nem cirkuszoljanak. 14 éves vagy, nem vagy már kisgyerek, van szád, mond el a barátaidnak, hogy mi az amiben te nem értesz egyet a szüleiddel, és, hogy nem szeretnéd azt, hogy az ő viselkedésük a te barátaidat elűzze az életedből. Előbb utóbb úgysem tudnak majd a szüleid beleszólni abba, hogy kikkel barátkozz, ez idővel ki fog alakulni. Mondjuk nem tudom, hogy mennyire tudsz beszélni a szüleiddel, mennyire hallgatnak meg, de én elmondanám nekik, hogy attól, hogy őket senki sem tudja huzamosabb ideig elviselni, attól neked még jogod van barátokkozni.
2016. febr. 4. 17:48
 3/10 A kérdező kommentje:
1 es kommentáló.Most az történik kb amit irtál.Büntit is kaptam mert beszéltem az utcán.nem használhatom a telefonomat se tab se gép se net. Szerencsére van egy régi telóm dugiba meg a szomszédba nyilt wifi.
2016. febr. 4. 17:54
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem ertem miert kell igy viselkedniuk a szuleidnek. Mintha egy barlangban laknanak. Az internet ma mar nem olyan, mint 2003-ban. A kajat is megvonnak toled? Begyoposodott szerencsetlenek. Es azt hiszik, hogy ez a jo neveles? Gratulalok. Ellenkezni nem tudsz es hiabavalo... Annyit tudsz tenni, hogy valahogy kihuzod meg ezt a negy evet es lelepsz messzire.
2016. febr. 4. 18:00
 5/10 A kérdező kommentje:
2. Tartoztak anyuék pénzel és ők három hó türelem után el merték kérni.azóta mindenbe rosszak. Nem nincs korombeli köztük . Egy párrol van szó,igazábol,pasi32 a nő 26 és a szüleikis ismernek,sokat voltunk eggyüt,mivel anyuék sose visznek sehova,velük voltunk nyaralni sokszor meg kirandulni én is tesóm is.
2016. febr. 4. 18:03
 6/10 anonim ***** válasza:
A szüleid sajnos elég rosszul látják a világot, 14 évesen már nem kéne nekik ennyire elnyomniuk. Neked is vannak érzéseid, a szüleidnek semmi közük nincs ahhoz, hogy kik a barátaid. Az, hogy elveszik a telefont meg a gépet azért, mert valakivel barátkoznál... nem is tudok erre mit mondani. Nem a XXI. században élnek a szüleid, neked jogod van bárkivel barátkozni, 14 évesen el tudod dönteni azt, hogy kivel tartod a kapcsolatot. Vedd át a szüleid kezéből az irányítást, legyél te a főnöke az életednek, mondd meg nekik, hogy semmi közük nincs a magánéletedhez. A büntetésekkel meg csak azt érik el, hogy a ti kapcsolatotok is rossz legyen és 18 éves korodban magadtól el fogsz onnan menni az első házba. Egy jótanács: ha nem vagy még 8.-os, keress messzi középiskolát és legyél kollégiumos, úgy távol tudod tartani magadtól a szüleid a hét 5 napján.
2016. febr. 4. 18:16
 7/10 A kérdező kommentje:
Csak azzal lehetek barátságba akit ők mondanak :( azokat meg pont rühellem mert semmivel nem külömbek anyuéknál,mégis ott kell ülnöm minden nap, mert ott megjelenni kötelező akarom vagy sem :(
2016. febr. 4. 18:22
 8/10 anonim ***** válasza:
Nincs egy olyan rokonod, akivel jóba vagy és fel tudna lépni a szüleiddel szemben? Ha se te, se más ismerősöd/rokonod nem mondja meg a szüleidnek határozottan, hogy nem vagy már 5 éves, neked is van saját életed, amibe a szüleid nem szólhatnak bele, akkor továbbra is a szüleid baromsága miatt kell szenvedned, amire ők csak akkor jönnek rá, amikor már késő lesz... Én és a többi kommentelő helyetted nem tudja megoldani a dolgot, mi csak tanácsokat tudunk adni, a szüleidet nem ismerem, nem tudok velük semmit se megbeszélni. Esetleg felhívhatsz egy lelki segélyvonalat, vagy az iskolában/utcán felhívni a szüleid terrorizálására a figyelmet. Mi hiszünk benned, nem lesz könnyű, de előbb-utóbb eléred a célodat.
2016. febr. 4. 21:03
 9/10 anonim válasza:
0%
költözz el a szüleidtöl
2016. febr. 4. 22:18
 10/10 A kérdező kommentje:

Össze szedtem magam és kiáltam magamér,vissza kaptam a telefonom.Vagyis igy már kapcsolatba maradhatok a barátaimmal,ez is valami.

Köszönöm szépen a biztatást és a tanácsokat.

2016. febr. 5. 01:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!