Szülők, ti mit szólnátok hozzá, ha a tizenhat éves lányotok azt kapná a születésnapjára a vele egykorú barátnőjétől, hogy kimehet velük Londonba?
Ami a legfontosabb, nem egyedül mennek, a barátnő édesanyja elkíséri őket, és egyébként mindkét lány nagyon jól beszél angolul.
Ami a gond, hogy a lány szülei elég szegények, sosem lenne pénzük arra, hogy kivigyék őt Londonba, míg a barátnő zsebpénzből fogja fizetni a lány repjegyét és szállását (direkt gyűjtött erre), a felmerülő extrákat pedig fele-fele arányban az édesanyjával.
A lány és a barátnő hat éve barátok, hét éve ismerik egymást, a lányt tökéletesen ismerik a barátnő szülei, nekik ez nem probléma. [nem is ez az oldal a fontos, kérlek, ebbe ne kössetek külön bele!]
Nektek, mint szegény szülők (feltételezzük, hogy azok vagytok), nem esne ez rosszul? Vagy nem lenne probléma? Esetleg el sem engednétek?
Teljesen emberfüggő.
1. Lehet, hogy szégyenérzet/önérzet miatt nem engedi el ("az nem a mi pénzünk").
2. Lehet, hogy félti és nem engedi el.
3. Lehet, hogy más okból nem engedi el.
4. Lehet, hogy elengedi.
legközelebb E/1-ben írd a kérdést, mert név és személyazonosság híján így se úgyse tudjuk hogy ki vagy, és a kérdés is jobban értelmezhető, na meg a szemnek is jobban esik elolvasni.
ha tudják hogy szegények vagyunk, és ennek ellenére a lányunkat minden zokszó nélkül elvinnék Londonba -tudván hogy nekik kell állni a keretet mert nekünk erre nem futja, szóval ha ezt bevállalják akkor én személy szerint nem csinálnék belőle presztízs kérdést.
#1, pont azért kérdeztem, hogy TE mit tennél ebben a helyzetben. :)
#2, igen, elnézést, az ok hogy elsőre jobbnak láttam nem közölni, én ki vagyok, mert GYK-zem már egy ideje, és tudom, hogy egyesek mennyire szeretik levezetni a frusztrációjukat és mindenbe belekötni meg persze személyeskedni.
Nem mindegy az, hogy mi mit tennénk??? A te szüleidről van szó, úgyis az lesz, amit akarnak...
Mondjuk az ilyesmit illene előre megbeszélni...
London mindenkeppen egy eletreszolo elmeny. Nagy szerelmese vagyok, de meg kell hagyni, hogy nagyon draga ott az elet a magyar penztarcanak.
Ezt neked kell eldontened, hogy hogy dontesz.
Valoban erdemes lenne felhivni a baratno edesanyjat a tovabbi reszletekert!
Én is engedném. Miért a lányom járjon rosszul, ha nekem nincs pénzem? Sőt, kifejezetten örülnék, hogy van egy ilyen alkalma.
(Csak megjegyzem, nagyon olcsó jegyeket is ki lehet fogni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!