Szülők, ti mit szólnátok hozzá, ha a tizenhat éves lányotok azt kapná a születésnapjára a vele egykorú barátnőjétől, hogy kimehet velük Londonba?
Ami a legfontosabb, nem egyedül mennek, a barátnő édesanyja elkíséri őket, és egyébként mindkét lány nagyon jól beszél angolul.
Ami a gond, hogy a lány szülei elég szegények, sosem lenne pénzük arra, hogy kivigyék őt Londonba, míg a barátnő zsebpénzből fogja fizetni a lány repjegyét és szállását (direkt gyűjtött erre), a felmerülő extrákat pedig fele-fele arányban az édesanyjával.
A lány és a barátnő hat éve barátok, hét éve ismerik egymást, a lányt tökéletesen ismerik a barátnő szülei, nekik ez nem probléma. [nem is ez az oldal a fontos, kérlek, ebbe ne kössetek külön bele!]
Nektek, mint szegény szülők (feltételezzük, hogy azok vagytok), nem esne ez rosszul? Vagy nem lenne probléma? Esetleg el sem engednétek?
10# azért 20 évesen nem olyan nagy szó,hogy egyedül repült:D
amúgy a kérdésre visszatérve, szerintem is a barátnő anyukájának meg kéne beszélni a másik szülővel ezt. ha tényleg normális , megbízható nő az édesanya, akkor én biztosan elengedném. de legalább ahhoz ragaszkodnék,hogy a költőpénzét én álljam.
Én elengedném. Hiszen ez boldoggá tenné, és én soha nem adhatom ezt meg neki.
Én is vágytam rá,hogy elutazzak mondjuk nem Londonba de külföldre. A lényeg hogy nekem soha nem volt rá lehetőségem,és még most sincs,ezt nagyon bánom. :/
Szóval elengedném,főleg hogy nem egyedül mennek és a nyelvet is jól beszélik.
Lehet, hogy a "szegény" szülőnek rosszul esik, de önző dolog lenne a "szegény" szülők részéről, hogy ilyen okból megfosszák a lányukat egy ilyen lehetőségtől / élménytől, főleg, hogy ők nem tudják ezt megadni nekik.
Ha olyan jó a kapcsolat a lányok és a szülők között is, akkor szerintem a rossz érzés is alaptalan: a egyik félnek van pénze erre, a másiknak nincs. A "gazdag" fél döntése volt, hogy állja a költségeket. Valóban jó baráti viszony esetén nem kell ezt túlragozni.
Ennek ellenére valóban úgy lett volna a legszerencsésebb, és a "szegény" szülők tényleg megérdemeltek volna annyit, hogy az ajándékozás előtt kikérjék a véleményüket / engedélyüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!