Az Adolfa név tetszik?
"Emberek Facebookon írjátok be, hogy Adolf, kidob egy csomót. Még a férfi nevet is használják. Ennyi erővel ne legyen senki József, mert Stálin. Ugyanaz."
Bocs beírtam, egy büdös darab Adolfát nem dobott ki.
Nekem nagyon tetszik a Zseni név, de tudom, hogy kábé megnyomorítanám szerencsétlen gyerekem életét, ha ezt adnám neki. Ha komolyan megfordult a fejedben, hogy a lányodnak ezt a nevet add, és ez nem csak valami vicceskedő kérdés, akkor vannak gondok nálad...:/
Egyébként amellett, hogy az emberiség úgy 90%-a Hitlerre asszociálna belőle, szerintem a hangzása sem szép.
A munkám révén találkozom az iskolás korosztállyal, így nem csak a saját, hajdani iskolai tapasztalataim miatt szembesülök azzal az elkeserítő jelenséggel, hogy a gyerekek egy része ennél kevésbé szerencsétlenül megválasztott név miatt is képes gúnyolni, szekírozni másokat.
Ha te a születendő kislányodat egy csomó megaláztatásnak és bántásnak akarod kitenni már attól az életkortól fogva, amikor szegénynek még fogalma sem lesz arról, hogy ki volt Adolf Hitler, jogod van hozzá, csak ne csodálkozz, ha egyrészt a felnőtt ismerőseidnek lesz véleményük az érzelmi intelligenciádról, meg azon sem, ha a lányod gyűlölni fogja a nevét, és feltehetőleg - vérmérsékletétől függően - egy életen át neheztelni vagy haragudni fog rád és az apjára emiatt.
Nicht!
Ez a név gyakorlatilag bántalmazás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!