Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kellett anyámnak ezen...

Miért kellett anyámnak ezen megsértődnie azon, hogy nem tetszik hogy megölte a vakondot?

Figyelt kérdés

Tegnap anya úgy jött be ebédelni, hogy vidáman újságolta, hogy végre elkapta és kinyírta a vakondot ami hónapok óta túrja a kertet. Tudja hogy ilyenkor mindig marha mérges vagyok rá, de gondoltam nem kötök bele, csendben ültem és ettem, majd egy idő után rám szólt, hogy "most mit duzzogsz?" Majd nekiállt poénkodni, hogy majd beteszi a szobámba a vakondot meg stb, ekkor már rászóltam hogy hagyjon már békén, akár életben is hagyhatta volna, de legalább ne poénkodjon már vele, elég baj ha viccesnek találja. Erre megsértődött, azóta alig szól hozzám.

Most tényleg én vagyok a szemét, mert nem tartom viccesnek egy állat megölését?

2015. júl. 19. 16:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%
Nem te vagy. De ezt olyanoknak hiába magyarázod, akik semmibe vagy még kevesebbe nézik az állatokat. És igen, tudom, hogy a vakond nagy kárt tud csinálni, de ki is lehet vinni az erdőbe.
2015. júl. 19. 16:36
 2/17 anonim ***** válasza:
85%

Ráadásul védett állatról van szó, jobb ha tudja! Amúgy több hasznot hoz, mint kárt: megeszi a kártevők lárváit már a földben.

Szóval nyugodtan elmondhatod neki, hogy szabálysértést követett el, mert megölt egy védett állatot. Legközelebb meg kell fogni, és ki kell vinni lakott területen kívülre.

2015. júl. 19. 16:41
 3/17 anonim ***** válasza:
84%

NA ez nálunk a nagyszüleimmel volt így mindig. Sosem értettem minek kell feleslegesen állatokat ölni. Ha ő nem akarja kivinni az erdőbe, megtettem volna én, de nem, kinyírni egyszerűbb.

Szimpla emberi kegyetlenség, butaság.

2015. júl. 19. 16:44
 4/17 anonim ***** válasza:
77%

Anyukád e tekintetben egy primitív, "régi nő". Büszkeséget érez, mert megvédte a kerteteket egy kártevőtől. És azért van megsértődve, mert amíg ő büszke magára, te nem vagy rá. Neki az nem egy cuki állat, nem egy élet.

Ő így nőtt fel, így lett nevelve. Nem lehet vele mit csinálni. Fel kell húzni a fapofát.

Annyit tehetsz, hogy ha majd eljön az ideje, te nem így csinálod.

Én is hasonló helyről jövök. A vakondokat agyon csapták, a csigákat eltaposták, a kutyák fölösleges kölykeit az alomból pedig... inkább nem írom le. Mondjuk, ők büszkék nem voltak rá. Inkább csak tették, amit "kell". Inkább csak szükséges rossz volt, mert azt tanulták, hogy így kell. Sajnos.

Ő a felnőtt, sajnos az lesz, hogy ő jónak látja. Te majd másképpen fogod csinálni. Én is másképpen csinálom. Ha sünt, vagy hasonlót találok, elviszem máshová, nem bántom.

2015. júl. 19. 16:50
 5/17 anonim ***** válasza:
65%

Megjegyzem, az nem poénos, ha a vakondok miatt minden termény tönkremegy, a gyep is, rengeteg pénzért alé kell rácsozni az egész kertet s még évekig ronda lesz a gyep. Nagynénémnél ez volt.

Én sem lelkesedtem a kismillió gödörért, bár az állatokat nagyon szeretem és a páromnak se jutna eszébe pl. darázst vagy pókot ölni (nem is lenne a párom, ha eszébe jutna. azt még tolerálnám, ha egy őt csúnyán megcsípőt csapna agyon hirtelen felindulásból, bár én ilyet sem szoktam cselekedni. mondjuk ő se). Kevés állatot ölünk meg direkt. A nyestkölyköket sem tudtuk volna bántani, szerencsére elviszi őket az anyjuk, ha megfogja őket az ember.

DE igenis vannak emlősök, amik nagyon zavaró károkat tudnak okozni a kertben (nálunk a kecskék vannak topon, mikor leeszik a fiatal fákat. ideje kerítést építeni) s a vakond is képes rá, nem mindenkinél merül ki néhány púpban és egy hiányzó répában a dolog.

2015. júl. 19. 17:06
 6/17 anonim ***** válasza:
71%
25e Ft az eszmei értéke, szerintem alul van "árazva".
2015. júl. 19. 17:14
 7/17 anonim ***** válasza:
73%
5: védett állatról van szó, ezt nem írja felül a te egyéni anyagi érdeked sem. Ahogy az sem elfogadható, hogy megölünk egy orrszarvút vagy elefántot az agyaráért, mert nekem az megéri anyagilag, ugyanúgy a vakond megölése sem indokolható anyagi okokkal. Védett, és kész, oldd meg a védekezést ellene úgy, hogy ne tegyél benne kárt. Ennyi, nem kell mentegetőzni.
2015. júl. 19. 17:50
 8/17 A kérdező kommentje:
Csak valami ronda fű van ott ahol ásott, van itthon kb végtelen mennyiségű fűmag, simán rakhatott volna oda. De ha már kicsalogatta a járatából (vizet öntött bele mikor látta hogy mozog a föld), akkor simán megfoghatta volna, kimentem volna vele a falu szélére és elengedtem volna valahol. Csak ő ilyen "falusi" neveltetésű, ha valami bosszúságot okoz neki akkor az kártevő amitől meg kell szabadulni. :/ Pedig egyébként szereti az állatokat, engem mindig úgy nevelt hogy ne bántsak állatot, meg van 3 kutyánk akiket imád.... ezért nem is értem miért viselkedett így.. :/
2015. júl. 19. 19:35
 9/17 anonim ***** válasza:
17%
Nagyon értelmes anyukád van, ne haragudj. Taps, taps.
2015. júl. 19. 19:51
 10/17 anonim ***** válasza:
28%

Nem tudom mi abban a vicces, ha megölnek egy pici, ártatlan állatot, aki még védekezni se tud.

A falusiak mondjuk tényleg ilyen primitívek.

Anyám rokonai is falusiak. Emlékszem, egyszer sztorizgattak, és nagyon dicsekedett az egyik hogy gyerekkorukban békákat fogtak, majd megsütötték őket. A kertjükben lévő siklókat lefejezték, stb.

Undorító "emberek"...Az ilyeneket kellene inkább lefejezni.

2015. júl. 19. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!