Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kellett anyámnak ezen...

Miért kellett anyámnak ezen megsértődnie azon, hogy nem tetszik hogy megölte a vakondot?

Figyelt kérdés

Tegnap anya úgy jött be ebédelni, hogy vidáman újságolta, hogy végre elkapta és kinyírta a vakondot ami hónapok óta túrja a kertet. Tudja hogy ilyenkor mindig marha mérges vagyok rá, de gondoltam nem kötök bele, csendben ültem és ettem, majd egy idő után rám szólt, hogy "most mit duzzogsz?" Majd nekiállt poénkodni, hogy majd beteszi a szobámba a vakondot meg stb, ekkor már rászóltam hogy hagyjon már békén, akár életben is hagyhatta volna, de legalább ne poénkodjon már vele, elég baj ha viccesnek találja. Erre megsértődött, azóta alig szól hozzám.

Most tényleg én vagyok a szemét, mert nem tartom viccesnek egy állat megölését?

2015. júl. 19. 16:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%
Nekem volt hasonló, csak egérrel. Ő volt a hős hogy megölte, sajnos nem is csak úgy, de nem részletezem. Akkor mondtam hogy több egérhez ne nagyon nyúljon, majd én elfogom. Nincs sok, csak évente betéved egy vagy kettő. Azóta én fogom őket, kinevet, de nem érdekel. Tudomásul vette hogy én majd intézem. Ezzel elértem hogy ne haljanak meg. Én is kiborulok ilyenkor. Anyud azért sértődött meg, mert ez volt a nap fénypontja neki, mert már rég vadászott rá de dicséret helyett leszúrást kapott.
2015. júl. 19. 21:41
 12/17 anonim ***** válasza:
87%

"A falusiak mondjuk tényleg ilyen primitívek. "

Anyád primitív, az a hernyótalpas...

2015. júl. 19. 23:27
 13/17 anonim ***** válasza:
19%

Nem te vagy szemét, te látod jól a dolgokat.

Szerintem a legkevésbé sem vicces az ilyesmi, én is nagy állatbarát vagyok, és nagyon tudok ugrani az ilyenekre.

Szerintem ne te keresd a társaságát, haragudjon rád ha akar.

Szerintem légy büszke magadra, hogy nem hatott rád a szüleid "értékrendje", és te tiszteled az életet.

2015. júl. 20. 00:15
 14/17 anonim ***** válasza:
91%

Hozzám is jöhetne, mert a tököm tele van hogy állandóan a halmokat kell taposnom fűnyírás előtt, de még így is tele lesz porral a motor. Aki meg városban él és csak betont lát egész életében, vagy Lakatos Huánváldó nyírja a füvét, az ne ugasson bele a témába.

Egyébként egy vakondot elkapni édeskevés, tucatjával vannak ott ahol sok a giliszta.

2015. júl. 20. 10:42
 15/17 anonim ***** válasza:
2%

"Nagyon böszme Feri nevű felhasználó válasza:

"A falusiak mondjuk tényleg ilyen primitívek. "

Anyád primitív, az a hernyótalpas..."

Ez kb mindent elmond rólad Ferikém...

2015. júl. 20. 10:48
 16/17 anonim ***** válasza:
60%

ma 10:48

BP-i vagyok, de az ilyen hülyék rendszerint kiverik nálam a biztosítékot. Mea culpa.

2015. júl. 20. 13:01
 17/17 anonim ***** válasza:
83%

10.. jaja, a városiak meg mind drogos kvák :)

Javasolnék egy kis kirándulást egy-egy biofarmra, amit mi, gonosz, unintelligens ( megjegyzem, a családomban valszeg több a diplomás, mint a tiedben) vidékiek vezetünk :):)

Remélem, húst sem eszel. Amennyiben igen, remélem, biopiacról és/vagy őstermelőtől szerzed.

Ha nem, légyszi, keress már rá a nagyüzemi csirke/disznó stb tartásra. Azt nem a buta, ostoba falusiak csinálják :)

ugye, milyen jó körülmények közt élnek az állatok?? :):) (szarkazmus, gyengébbek kedvéért)

Nálunk, vidéken, amúgy az a jellemzőbb, hogy a városról "kiköltözött" és/vagy hétvégi házat fenntartó városiak a gyökerek.

Szomszéd pl. a fenyő tövén növő gombát (szimbióta életmódú az összes fenyő a gombákkal) rendszeresen hypoval irtja.. Hiába magyarázom (elvégre én csak egy visszamaradott parasztlány vagyok..)Illetve a szintén védett peléket is "FUJJPATKÁNY!!" felkiáltással verte agyon.. szóval, drágáim, okosan a szátokkal, főleg, a panel harmadik emeletén.

Kedves Kérdező!

Anyukád nyilván ízig-vérig falusi asszony, akinek a vakond nem jelentett mást, csak egy neki sok-sok munkát és bosszúságot okozó élőlényt.

Nyilván, a hónapok óta tartó vakond-terror nyomait ő tüntette el és nem te. Ergo, ő érzi és érti, menyni melót okozott az a kisállat.

Ellenben, ettől függetlenül nem kellett volna kinyírnia.

Az interneten vagy mezőgazdasági boltban rengeteg, humánusabb vakondűzőt találtok. A "sima" büdös-nem-jön-ide fajtától egészen az infrahangos mókákig.

Ajánlom valamelyik beszerzését, mert a gyilkolás amellett, hogy kegyetlen, nem akadályozza meg a következő vakondok(ok) megjelenését.

2015. júl. 20. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!