Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha egy gyerek nem beszél az...

Ha egy gyerek nem beszél az anyjával, miért a gyereket ítélik el? Miért csak a gyerek a hibás?

Figyelt kérdés
Úgy érzem anyám teljesen kifordult magából. Összejött egy nős férfival, a gyerekei folyton leku*vázzák anyámat,amit mi nagyon nehezen viselünk (a feleség pedig még nem is tudja). Folyamatos konfliktus van anyám és köztem. Régebben sem volt felhőtlen a viszonyunk, amióta az eszemet tudom, anyám nem dolgozik, folyamatosan a testvéreimtől és tőlem kéreget pénzt, ha nem kap, ellopja. Nem is akar dolgozni. Neki így kényelmes. Már odáig fajul a helyzet, hogy mindig a szeretőjének van igaza, teljesen a gyerekei ellen fordult. Néha már úgy érzem, hogy (tudom, csúnya ezt mondani), de szégyenlem az anyámat. Hamarosan én is anya leszek, ezért próbáltam már rendbehozni a kapcsolatunkat, de mindig veszekedésbe torkollik,anyám olyankor őrjöng. De mindenki szerint az én hibám, mert anya csak egy van stb.. Mára eljutottunk odáig, hogy csak alig köszönünk az utcán, és elmegyünk egymás mellett..
2016. jan. 27. 19:14
 1/10 anonim ***** válasza:
17%
na és most mi mégis mi a szart csináljunk ezzel a helyzettel? annyira nem érdekes
2016. jan. 27. 19:40
 2/10 anonim ***** válasza:
73%

A belénknevelt bibliai baromság miatt:

Tiszteld apádat és anyádat.

Holott a tisztelet nem jön magától, és nagyon sok ember nem is érdemes rá.

2016. jan. 27. 19:41
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

ilyen anyával én sem beszélnék.

picit off de azért a kérdéshez kapcsolódik:

az én anyám is összejött egy nős férfival a válása után 4 évvel.

az egész környezete röhögött rajta, hogy mi a fszt akar ő egy nős gyerekes férfitól, na mind1 kb 5 évig volt a szeretője, (2010-ben mentek szét) mert naivan azt hitte hogy majd a férfi elválik és ők boldogságban lesznek.

lassan több mint 10 éve (most 2016-ban) a férfi még mindig egy fedél alatt él a feleségével, szóval ebből is látszik mennyire el akart ő válni még anyámat szédítette.

kis városban lakunk (22.000 fős) szóval kb. mindenki tud mindent, így számomra kibaxott kínos volt hallani az ismerősöktől haveroktól, hogy anyám ennek a hapsinak a szeretője, persze anyám a "nagy szerelemben" szart mindenkire, most utólag meg már elsüllyed szégyenében ha a boltban találkozik a szeretője feleségével, amit nagyon is megérdemel.

nálam ott borult ki a bili, mikor elkezdett nekem papolni a barátnőmről, meg hogy mit szokás és mit nem egy párkapcsolatban.

mondanom se kell hogy fél óra alatt helyre tettem, hogy pont ő osztja az észt mikor 5 évig a szeretője volt egy férfinak, és akkoriban az egész családra többek között rám is, a gyerekére szart nagy ívből.

tehát én teljesen megértem a helyzetedet, sokáig én is hadilábon álltam anyámmal kapcsolatban.

mai napig nem tudok anyaként tekinteni rá, és csak azért mert az anyám a tiszteletemet sem fogja megkapni most már élete végéig.

pont gyerekkoromban hagyott magamra a szeretője miatt, mikor szükségem lett volna anyára, soha nem volt itthon mert a hapsijával találkozgatott.

volt olyan is, hogy rám nem főzött csak magára meg a férfira, mert pont annyi kaja volt itthon ami kettőjüknek elég lesz mikor ment hozzá.

akkoriban 13-14 éves lehettem, és számtalanszor nekem vajas kenyér jutott csak vacsira.

tehát számomra egy közömbös ember, és ezért csak magát okolhatja.

2016. jan. 27. 20:09
 4/10 anonim ***** válasza:
28%
felnöttként mért zavar hogy anyádnak van egy kapcsolata
2016. jan. 27. 20:11
 5/10 A kérdező kommentje:
Mert van egy 9 éves tesóm, akivel szintén folyamatosan ordibál, és sírva jön hozzám, hogy anya jobban szereti a pasiját mint őt.
2016. jan. 27. 20:14
 6/10 anonim válasza:

A 2.-nak teljes mertekben igaza van. Szeeintem se normalis,amit az edesanyukad csinal,mar bocsi. Ez nem anyai viselkedes,en se neveznem anyukamnak. Viszont az ovodaban,iskolaban konkretan belenevelik az emberbe,hogy tisztelje anyjat,apjat barmilyen is. Sajnalom,ez ilyen.

16/L

2016. jan. 27. 20:29
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

milyen jogon ítél el bárki bárkit?

pláne családban a szeretteink mellett kéne állni, ha nincs igaza is. ez az összetartás.

amúgy meg mindenki csak a képességeihez mérten képes csak csinálni az életét.

meg lehet kérdező se jobb.

2016. jan. 27. 22:13
 8/10 anonim ***** válasza:
23%

mért szeretné jobban attól hogy nem ugrik rögtön ha a gyerekek hisztiznek még nem szereti őt jobban csak éli az életét ami neki is jár

te vagy a felnött mért nem érteted meg a kicsivel

szervez nekik sok közös programot

2016. jan. 28. 01:29
 9/10 anonim ***** válasza:
64%
Sokan azért a gyereket hibáztatják, mert az életet a szülőktől kapja, csak azt felejtik el, hogy nem a gyerek kérte, hogy ezen a világon lehessen. Bánt az ítélet én elhiszem, de ne izgulj, ettől te még nem leszel rossz anya. Nem kell feltétlen jelen lennie a gyermeked életében, főleg ha nem tudsz kijönni édesanyáddal. A kistesót esetleg valamelyikőtök magához vehetné, hogy jobb élete lehessen, akár megbeszéléssel, akár a gyámhivatal felkeresésével.
2016. jan. 28. 08:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Nyolcas:Mert egy kis gyerekkel hogy értesse meg jól,hogy az anyja sz*rik a fejére?

Nekem szerencsére normális anya jutott(bár apa olyan aki szintén lesz*rja a gyerekét,mióta új nője van),de van egy barátom,az anyjával így felnőtt korára nagyából normalizálódott a viszonya,de mikor gyerek volt,és ilyen másoktól kapott ruhákat hordott,akkor is ha szakadt volt,mert az anyja elitta a pénzt,hát ez igen.

De ő azt mondja hogy tisztelnie "kell"az anyját,mert megszülte és "felnevelte"...

Hát őszintén én se értem,miért kell a semmire is tisztelni a szülőt,szülni bárki tud...

2016. jan. 28. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!