Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy gyermeknek meddig "kell"...

Egy gyermeknek meddig "kell" anyagilag támogatnia a szülőket?

Figyelt kérdés
Már több mint tíz éve elköltöztem otthon vidékre és 2 pici gyermekem is van, de a szüleim anyagilag még mindig rám szorulnak. Ezért mi sok mindenről lemondunk, pl. a gyerek szobát sem tudjuk úgy megcsinálni ahogy szeretnénk. Tehát, nem éhezünk emiatt, csak nem arra költjük a megkeresett pénzünket amire szeretnénk. A szüleim jövedelme 120 eFt, apám alkoholista, el vannak adósodva és uzsorásoktól is kérnek, amit évek óta nekem kell rendezni, állandóan adósságot csinálnak és hazudoznak... Tudom, hogy köteles a gyermek segíteni és támogatni a szüleit, de, ha ők nem úgy állnak hozzá, akkor is? Hol a határ, ha egyáltalán van? Szeretnék most már a saját családommal törődni, a gyermekeimre költeni és a nyugdíjas éveimre félre tenni... Ez önzőség?

2016. jan. 23. 21:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Addig, amíg be nem látod, hogy az önzésük miatt te, a társad és főleg a gyerekeid látnak szükséget vagy jut nekik kevesebb.

"A szüleim jövedelme 120 eFt, apám alkoholista, el vannak adósodva és uzsorásoktól is kérnek, amit évek óta nekem kell rendezni, állandóan adósságot csinálnak és hazudoznak... "

Felnőtt emberek, rendezzék csak maguk az életüket. Ha hazudoznak, ha isznak, ha felelőtlenek, akkor lássák maguk a kárát. Te tinédzserként vagy gyerekként mennyit szenvedtél miattuk? Mire nem futotta? (Nyílván a hazudozást és a piálást nem ma kezdték.)

"Tudom, hogy köteles a gyermek segíteni és támogatni a szüleit, de, ha ők nem úgy állnak hozzá, akkor is?"

Rosszul tudod, ugyanis FORDÍTVA van: a szülő köteles a kiskorú gyermekét eltartani, támogatni, nevelni, pénzzel segíteni. Egy felnőtt gyerek, HA önmaga kapott szeretetet, törődést, támogatást a szüleitől, akkor ő maga is adni fog, önként, ha van miből. De az ilyen gyreek szülője soha nem szokott követelőzni. Mindig az csinálja a fesztivált, hogy a gyerek mire köteles szerinte, aki soha nem adott, inkább elvett, aki csak azért csinált gyereket, hogy élő befektetésnek tekintse.

"Szeretnék most már a saját családommal törődni, a gyermekeimre költeni és a nyugdíjas éveimre félre tenni... Ez önzőség?"

Szerinted? Gondold át: ki is az önző? te vagy a szülied?

2016. jan. 24. 10:15
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem már bőven átlépték azt a határt, ahol azt lehet mondani, hogy elég.

Ha végiggondolod, nincs pénz a gyereked szobájára, mert elisszák. Hát nem hiszem, hogy ez normális.

Nyugtasd meg a lelkiismeretedet azzal,hogy mindenki a saját életéért felelős. Nem vagy önző, hogy te inkább a saját családodért vállalnál felelősséget.

2016. jan. 24. 10:31
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vonnám meg a gyermekemtől a felújított gyerekszobát ezért,az biztos. Szerintem a szüleid nagyon csúnyán átlépték azt a bizonyos határt.
2016. jan. 24. 18:20
 14/17 anonim ***** válasza:

Legkozelebb kosd kemeny feltetelekhez a kimentest. Azt megertem hogyha egy nyugdijas idos szulo tamogatasra szorul, es en is segitek persze amiben tudok, de az alkoholizalas meg az uzsorakamatok finanszirozasa az mar nem ez a kategoria.

A kemeny feltetelek alatt azt ertem hogy peldaul ha azt akarjak hogy kifizesd a hiteluket, akkor irjak a nevedre a hazat (vagy egyeb komolyabb erteket ha van).

Ha meg nincs semmi ertekuk, akkor kimenteni se erdemes, mert elarverezni se tudnak mit.

2016. jan. 25. 12:12
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

"A szüleim jövedelme 120 eFt, apám alkoholista, el vannak adósodva és uzsorásoktól is kérnek, amit évek óta nekem kell rendezni, állandóan adósságot csinálnak és hazudoznak... Tudom, hogy köteles a gyermek segíteni és támogatni a szüleit"

Szia!

Fordulj háziorvoshoz, addiktológusoz, családsegítő központhoz és a 12 lépéses anonim csoporthoz!

Ugyanis alkoholistát pénzzel támogatni nemhogy nem segítség neki, hanem éppen ellenkezőleg, a legártalmasabb, amit vele tehetsz!

Erről viszont magadtól sosem fogsz tudni letenni szakember segítsége nélkül!

Hajrá!

2016. febr. 13. 23:19
 16/17 anonim ***** válasza:
Ez már kihasználás amit veled csinálnak, nem te vagy önző, hanem az apád, gondolom anyukád csak szenved mellette az uzsorás dolgai meg az alkoholizmusa miatt.
2017. febr. 6. 12:04
 17/17 anonim ***** válasza:
Ne legyél hülye! Tudod ki adna nekik! Menjenek el dolgozni! Piara költik meg büdös bagóra azt is amit tőled kunyeralnak! Nem vagy köteles támogatni a. Szuleid felnőtt emberek ok is meg te is! Plane nem egy alkeszt, aki az uveg nyitason kivul semmihez sem ert! Hagyd őket a. Fenebe, felejtsd el őket és eld az életet költse magadra a penzt! Nehogy már egy alkesz oregember miatt ne legyen gyerekszobafelujitas a kis lurkónak
2022. jan. 19. 02:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!