Egy gyermeknek élete végéig támogatni kell anyagilag a szüleit akkor is ha maga is alig él meg?
Anyám egyedül él vidéken,tőlünk 200kmre.
3 gyerekünk van,egy féléves,egy 3 éves és egy 7 éves. Jó pár éve itthon vagyok,sorban jöttek a gyerekek,meg egyikük tartós beteg,ami miatt nem tudtam állást válllani. Férjem dolgozik napi 12 órát,vagy többet,hogy mindenünk meglegyen.
Anyámnak ez nem elég,sőt szerinte ő nem is jó férj,mivel eszébe se jut őt támogatni,bezzeg más családban így van!
Hát nem azért,de 1 fizuból lakáshitel+tartós beteg gyerek,eltenni se tudunk. Meg nem értünk dolgozik a párom? Anyámért kellene? Talán ezért szült engem,hogy pénzt csikarjon ki. Mert neki ott senki nem segít,nekünk kellene,de a páromnak eszébe se jut,meg ilyenek.
A pofámba vágta hogy mennyit adott nekünk,mintha egy szülőnek nem ez lenne a dolga.
Hát én sosem leszek ilyen gusztustalan az tuti! Egyszerűen már utálom sokszor,hogy ilyen!
Felnőtt ember vagy, te döntöd el, hogy milyen kötelezettségeket vállalsz. A szüleid gondoskodását azzal hálálod meg, hogy azt továbbadod a gyerekeidnek.
Nevetséges elvárás bárki részéről is, hogy a gyerekeid kárára tarts el valakit, akinek egy egész élete volt arra, hogy megteremtse magának a stabil anyagi körülményeket. Az meg végképp vicces, hogy a te férjedtől várja el, hogy többet dolgozzon...
Kérdezd meg, hogy ő és apukád mennyivel támogatták anyagilag a szüleiket.
Apám nem él már sok éve,egyedül él anyám.
Hát mondja is sokat,hogy mennyi zöldséget adtak,de ahogy dolgoztam mi is nem 10ezreket adtunk havonta és nem kértük vissza.
Szóval most,hogy nekünk is nehezebb kicsit,és első a család akkor se érti meg,mert mi leszarjuk. De engem nem érdekel a gyerekeim az elsők. Mikor mondjuk neki nyugdj mellett dolgozzon valamit,ha kevés hát ő nem,nincs semmi! Ennyi,nem is akar,de a pénz jó lenne! Ne mondja nekem Józsi,meg Pisit bácsit,aki ad a szüleineke. Ja lehet megtehetik és a szülő is megérdemli. Én akkor is rossz voltam mikor a nagybeteg nagyszülőm meghalt aki jó ideig ő ápolt,hogy mi nem adtunk havonta semmit .Min 50et kellett volna .Jelzem akkor nagyon padlón voltunk,de ha lett is volna rá,a gyerek elől vegyem el a hitelt ne fizessem be?! Elég érdekes a gondolkodása,de szerinte ez a helyes,én vagyok a bunkó!
Nyilván a saját gyermekeid és családod ellátása a feladatod. Ha ezen felül van még lehetőséged arra, hogy szüleid önzetlenül támogasd, tedd meg.
Nyilván egy jó szülő sosem vágja a gyerek fejéhez, hogy mennyibe került neki őt felnevelni, és nem tartja a markát.
A gyerek nem egy pénzügyi befektetés, hogy majd x év múlva meghozza a hasznot. Mindenki felelősség teljesen dönthet, hogy vállal-e gyereket vagy sem. Nem kötelező. Ez egy életre szóló döntés. Aki tudja ezt vállalni, az szüljön gyereket, a többiek ne!
A gyereknek ott van "kötelessége", amikor a szülő már öreg és magatehetetlen, akkor ápolja, gondoskodik róla, mint ahogy a szülő tette, amikor ő csecsemő volt.
Ezen felül minden lehetőség. A szülőnek sem kell a felnőtt gyerekét támogatnia, ha az már elkezdte a saját életét. Ha van lehetősége, akkor megteheti. A gyereknek sem kell a szülőt támogatnia az aktív korban, csak akkor, ha erre van módja.
Apuka napi 12 órát, vagy többet dolgozik?
A legjobb úton halad a szívinfarktus felé.
Anyukáddal ne foglalkozz, volt rá egy élete, hogy megteremtse magának az anyagi biztonságot a nyugdíjas éveire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!