Hogy mondjam meg neki hogy nem tudom, tovább támogatni, mikor létszükséglet neki?
Nem otthon élek,anyukámat 10.000FT-tal támogatom minden hónapba. De most kiderült hogy babát várok,meg akarjuk tartani a párommal,és igy az a havi 10.000FT is kell nekünk is amit eddig neki szoktam adni.
Tartozásai vannak anyukámnak,több helyre is. Rezsi,bank,villany,gáz. Fizetése 50%-t tiltják. Sajnos már védett fogyasztok sem,mivel többre jött ki pár ft-tal az egy főre jutó jövedelem. Otthon lakik nővérem is meg a gyereke is. Tesom nem sokat segit anyámnak pénzbe,sztem ahoz képest hogy ketten vannak otthon keveset ad le,és elnézi hogy anyám kölcsön kéreget csak h ételt tudjon venni.
Rosszul érzem magam,hogy most cserben hagyom anyámat. Pedig látom és tudom hogy nem tesz semmit azért hogy jobb legyen .
Ahol én dolgozok ott ingyenes a lakhatás,és majdnem dupla annyit lehet keresni mint otthon ahol lakik. Mindig mondom neki hogy nem mindegy hogy 80ból vonnak 50%-t vagy 130.000FT-ból. De nem vált,nem tudom miért és sztem ő se tudja. 49 éves fejjel semmi nyelvtudás nélkül külföldre akarna kimenni,de ugy hogy semmi alapja meg kezdő pénze nincs nem tud. Ezzel ő is tisztában van,és csak kesereg. Ha beszélünk telefonon még az életről is lehuz.
25/N
49évesen azért otthagyni a megszokott környezettet unokát nem lenen könnyű azért nem megy külföldre meg úgysem menne.
Ameddig tudod támogatód aztán ha nem neki is meg kell érteni. Azért ha 230 ezret kerestek gyerek mellett is szerintem tudtok majd adni neki egykicsit, csak most elsőre megijedtél.
Ha megtartjuk a babát,ki kell költöznünk a munkahely által biztositott albérletből. Jól keresünk,de eddig a pénz megélhetésre,és fizetni valókra ment el. Félre rakni nem is tudtunk. Személyi kölcsön,t mobil tartozás,meg az én anyám támogatása.
Még igy is van egy kölcsön ami havi 30.000 FT. Albérlet alsó hangon ami egy kis lyuk 100.000 plussz rezsi :S-közel van az osztrák határ az miatt ilyen magasak az áral). Meg még kaukciót is kérnek mindenhol 2-3 hónap :S Amit eddig félre tudtunk tenni(2-3 hónap) az a kaukciót fedezi. 7És akkor én szülésig csak táppénzt kapok,mivel nem olyan munkahelyem hogy tudok dolgozni. Szar az egész :(
"Albérlet alsó hangon ami egy kis lyuk 100.000 plussz rezsi :S"
Én is osztrák határ mellett lakok Szombathelyen 10 perc a határ mégis 40 ezres 2 szobás albérletbe élek, szóval azért túlozni sem kell.
Kérdező!
Én 44 évesen egyetemre járok, most váltottam munkahelyet magasak az elvárások mindenütt. A te anyukád 49 éves nem nevezném időskorúnak aki nem tud változtatni az életkörülményein. Mivel foglalkozik, miért nem vállal plusz melót?
A helyében nem fogadnék el tőled 1ft-ot sem pláne, hogy gyermeket vársz. Rátok gondol valaki, mi lesz a gyerekeddel?
Te tulajdonképpen havonta egy hozzátartozói tartást fizetsz, ami olyan mint egy tartásdíj. Felnőtt hozzátartozók szokták ezt kérni, pl egy rossz szociális körülmények között élő szülő, vagy nagyszülő a gazdag unokájától. Te tehetősnek érzed magad? Mi késztet erre?
A testvéredet és annak a családját is te akarod tángálni, azért mert nem fizetik a számlát, amit elfogyasztottak?
Meddig akarod még ezt folytatni? Hát ne hívd fel Őket telefonon, várd meg míg a hogyléted felől érdeklődnek.Ne hagyj utat a lelki zsarolásnak, ez csak egy játszma.
Nem tudom miért nem tesz érte hogy több pénzzel gazdálkodjon,plussz munka vagy bármi. Néha olyan mintha tőlem várná a megoldást,h majd nyerek a lotton és megsegitem,vagy nem tudom. Semmiből nem tudok adni.
Nem mondtam meg neki mg hogy terhes vagyok. nem örülne neki tudom,mert h fiatal vagyok mg,meg h miből tartanám el,ugy járok mint tesom stb... ilyeneket mondana. Csak én nem gyesre szülnék,hanem van munkahelyem ahova majd visszamehetek. igy azért más,de hiába mondanám neki.
Győr fele is néztünk albikat,ott olcsobbak de figyelembe kell venni a munkába járást is. Céges busz nem áll meg mindenhol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!