Hogy lehet felismerni ha egy 6-7-8-os gyermeknek alkoholista az anya vagy a szülei, mik a személyiség jegyei, egy ilyen gyermeknek, viselkedése stb?
Nem igazán lehet felismerni, csak úgy lehet tudni, hogy az ember hallja a pletykát, vagy látja a szülőket az árokban fetrengeni.
Vannak diákok akik csendesek, vannak akik úgy védekeznek, hogy nagy szájuk van, úgy mond nem félnek semmitől.
van olyan diák aki unott, fásult mindenféle téren, van aki bújós, szeretet hiánya van. Ezerféle viselkedés, a gyerek egyéniségéből adódik milyen lesz.
Én például 6-7-8-os koromban inkább vagány, nagyszájú voltam, mert úgy éreztem így nem fognak bántani az alkoholista szülők miatt. (volt is gondom, mert sokszor szemtelen voltam a tanárokkal szemben is)
De volt egy osztálytársam aki sírós volt. Ha szóba jött, hogy anyák napja, vagy szülői akkor ő elsírta magát. Ő ilyen volt.
A lányoknál is simán észrevehető: smink, öltözködés. lázadás, bandázás, flegmaság náluk is.
Erős smink (egyáltalán smink esetében ilyen korú lányoknál, már lehet látni, hogy a gyerek egyedül készül reggel a suliba, vagy van otthon egy szülő aki nem engedi papagályként "feldíszítve" elmenni az iskolába.)
ma 14:34 vagyok.
A koszosságot, elhanyagoltságot nem feltétlenül emelném ki. Én és a testvéreim sosem voltunk koszosak, sőt sokkal rendezettebb volt a dolgunk mint bárkinek. A nővérem például iskola legjobb diákja volt, mert ő a tanulásba menekült. Csendes, állandóan tanult. A sírós osztálytársam akinek az anyja volt alkoholista, már kicsi kora óta ő gondoskodott magáról és az anyjáról. Ő sem volt koszos, elhanyagolt.
Talán ez manapság fordul elő, amikor a 12-14 éves gyerek nem tanulja meg az önálló ellátást maga körül.
5 Egy alkoholista embernek nincs igénye a tisztaságra, már maga az alkoholizmus miatt is, egy a lényeg, hogy a napi "betevője" meg legyen.
Egy alkoholista mellett nem tud tanulni a gyerek, mert örökké feszültségben van, és félelemben, hogy mikor robban a bomba? Nincs lehetősége tanulni. Tanulni nyugalomban lehet, békességben-cirkuszban nem. Már pedig, ahol alkoholista él, ott cirkusz-cirkusz hátán.
ma 14:43
Lehet elkerülte a figyelmedet, de mint írtam mi alkoholista szülők mellett nőttünk fel. Igaz apám dolgozott, de amikor szabadnapos volt mindig totál részeg volt. Anyám meg agresszív alkoholista volt. Mégis én 13 évesen, a nővérem 14 évesen, és az öcsém 10 évesen tudtunk boldogulni. Mi raktunk rendet mindig. Volt egy táblánk amire nővérem mindig felírta kinek mi a feladata.
Tudtunk tanulni, hiszen volt egy szoba ahová bevonulhattunk, és ott csendben elvoltunk. Mivel hamar megtanultuk. Ha csendben vagyunk nem keresnek minket.
Egy alkoholista szülő gyerekei nagyon hamar megtanulják, hogyan boldoguljanak egyedül..
9-esnek. Ne haragudj, de nem hiszek neked.
Csak egy példa: Agresszív alkoholista mellett egyáltalán te egy ajtót be tudsz csukni?:D
Olyan elemi hibákat vétesz az írásodban, hogy simán lehet látni, hogy nem nőttél fel ilyen környezetben. Úgy hzogy felesleges irkálnod.
Aki felnőtt alkoholista mellett az tudja, hol vannak az alap bakik az irásodba.
Legközelebb okosabban hazudj, ha már hazudni akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!