Mit tehetnék egy ilyen alkoholista bunkó mellett?
Az anyukám nem rég halt meg, apám meg alkoholista, én meg tanulok, de már 18 éves vagyok.
Ebből adódóan külön számlát kellett nyitnom amire az árvasági pótlékot kapom, és alig vártam már,hogy megérkezzen, hogy végre meg tudjak venni magamnak dolgokat és legalább lesz egy fix összeg amit többek között magamra is költhetek, és nem tudja apám elinni.(mert mindent eliszik, és ha pénzt kérek tőle akkor csak egy agymosás szerű monológ meghallgatása után kapom meg,vagy úgy sem.-max 2 ezer forintos összegig)
Na és a pénz megérkezett, ő pedig bement a bankba a kártyámmal amit a posta kiküldött és ő vette át, és levette az összes pénzt, majd miután megkérdeztem,hogy milyen jogon elkezdett ordibálni,hogy én ne kérjem őt számon mert ez a pénz nem pótolja anyukám fizetését sem és ez a helyett jön sóval ne is álmodozzak róla,hogy megkapom mert ez neki jár nem pedig nekem, és felejtsem el,hogy én abból kapok.
Ezt akkor tudnám elfogadni ha nem lenne alkoholista és tudnám,hogy tényleg arra fordítja a pénzt amire kell, de nem így van, és ezt nem engedhetem, gondoltam rá,hogy bemegyek a bankba és új pin-kódot kérek, de akkor meg még jobban kikelne magából, mert az alkoholért ölni is tudna és annyi esze még maradt,hogy a piáláshoz pénz kell.
Nincs ilyen, h pin kódot kérsz, pin kódot a bank se tudja/ tudhtaja.
Azt te tudod automatában változtatni.
Nem kellett volna a tudtára adni a pin kódot, szerezd vissza a kártyát és változtasd meg.
Na meg lépj le.
bankszférában dolgozóként nekem is rögtön az jutott eszembe, hogy FELNŐTT ember vagy és emellett még sántít is a történet:
- postán kiküldött bankkkártyához egy körben SOHA NEM küldenek pin kódot (akkor akár a postás is felvehetné az ellátásodat...)
- édesapád honnan tudta a pin kódodat, ha nem hagytad elől, nem mondtad vagy mutattad meg neki, vagy nem írtad rá a kártya hátoldalára...mind nagy butaságra vallana ebben a helyzetben
Amit tehetsz:
1. tűrsz továbbra is (lehető legrosszabb taktika)
2. bemész a bankba személyivel, kérsz új pin kódot (amennyiben a kártyát sem adja vissza, akkor lejelented eltűntnek és igényelsz újat)
Ha ilyen állapotok uralkodnak otthon, akkor te miért nem lépsz le minél hamarabb? (ha dolgozol, akkor a keresményedből legalább lakótársakkal össze tudsz fogni, ha tanulsz, akkor erre az élethelyzetre már járhat kollégium, nézz utána)
Pontatlan voltam.
Tehát bankkártyám már volt, de a pin-kódot elhagytuk még régebben így igényeltünk újat ezt pedig a postás hozta ki (lezárt borítékban) ezt pedig apám vette át, kinyitotta, jé a pin kód, irány a bank és levette a pénzt a nála lévő kártyámmal.
A baj,hogy már azért őrjöngött mert szóltam,hogy szerintem az az én pénzem, hátha még megváltoztatnám a kódot, akkor mit művelne...
Egyébként én kérdeztem rá,hogy megjött e már a pin.kód, mondta,hogy nem, de kiderült,hogy igen és az is hogy leette a pénzt.
Egyre jobban belekeveredsz. PIN kódot nem adnak ujat, mivel rajtad kívül azt senki nem ismeri. Ha elfelejted a kódot, akkor bevonják a bank kartyadat es ujat kapsz, aminek a kódját szinten nem fogja tudni senki mas.
Tehat kamu vege.
Mi a problémád?
(130) Az új PIN kód kizárólag személyesen
a) a Kártyabirtokos által,
b) Társkártya esetén a Társkártya birtokos által,
c) 14 év alatti Kártyabirtokos esetén a kapcsolódó Junior forint folyószámla és kártyaszerződést
aláíró törvényes képviselő által bankfiókban vehető át.
Meghatalmazott új PIN kódot nem vehet át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!