Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim nem tudnak megélni a...

Szüleim nem tudnak megélni a nyugdíjukból, én nagyon keveset keresek, nem tudom támogatni őket. Hogy lehet ezt túlélni?

Figyelt kérdés
2014. aug. 29. 22:26
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
48%
Le kell faragni a kiadásokból.
2014. aug. 29. 22:30
 2/26 A kérdező kommentje:
Ennél jobban nem lehet :( Nekik a nyugdíj nagy része elmegy a gyógyszerekre, én albérletben lakok és havi 80 ezer Ft-ot keresek diplomával (közalkalmazott vagyok), szóval még azt sem lehet mondani, hogy lusta voltam tanulni.
2014. aug. 29. 22:32
 3/26 anonim ***** válasza:
45%
Keress másik munkahelyet, mert 80 ezerből épp hogy kijössz.
2014. aug. 29. 22:39
 4/26 A kérdező kommentje:
Manapság ez sajnos nem ilyen egyszerű.
2014. aug. 29. 22:49
 5/26 anonim ***** válasza:
37%
Ebben az országban szinte mindenki csak "túlél"!Hihetetlen mennyire birka nép lett a magyar.
2014. aug. 29. 23:01
 6/26 anonim ***** válasza:
58%
külföldre kell menni
2014. aug. 29. 23:03
 7/26 anonim ***** válasza:
57%

"Keress másik munkahelyet"

Hihetetlen idióták vannak -.-

Sajnos kérdező, ez a magyar sors. Paszoljátok el a kecót és vegyetek kisebbet amelyikben kevesebb a reszi a szüleidnek, te meg vegetálasz majd egész életedben, sajna ez van. Esetleg tanulj biztonsági őrnek, az megkeres 100-140-nettót

2014. aug. 29. 23:09
 8/26 A kérdező kommentje:
Nő vagyok, nem hiszem, hogy mehetek biztonsági őrnek. :(
2014. aug. 29. 23:54
 9/26 anonim ***** válasza:
97%

Ha olyan sok megy el gyógyszerre, orvosi igazolással kérhetnek közgyógy igazolványt, ami fedezi a gyógyszereket. Vagy egy bizonyos részét.

Falun lakunk, és még itt is van idősek otthona, ami nem éppen korhoz kötött, bármelyik nyugdíjas kérhet ebédet,

300Ft-ért.

Szívszorító! Hogy az ember ilyen dolgokra kényszerül.

Kérni, igényelni, még akkor is, ha egy életet dolgozott végig. Megalázó is, még akkor is, ha a szegénység nem szégyen. De, szégyen. Nem a szüleidnek.

Mi tyúkokat tartunk, tojást eladjuk nyugdíj kiegészítés képen. Persze, ha városon, emeletes házban laknak, ez az ötlet kizárva.

2014. aug. 30. 04:21
 10/26 anonim ***** válasza:
73%
Utolsó: A közgyógyot vagy megkapják, vagy nem. Mi is megpróbáltuk, és nem adták meg, mert a helyi rendelet szerint nem érte el a gyógyszerkiadás azt a bizonyos összeget, amitől megadják, mert nálunk sajnos csak akkor adják meg, ha valaki szó szerint a nyugdíja 80%-át arra költené, ha már egy forinttal kevesebbet adsz ki gyógyszerre, akkor nem jár. Ennek amúgy tényleg utánaérdeklődhetnének. Amúgy a tippek: kertművelés, boltokban akciók vadászása, tegyenek szivességeket a szomszédoknak, pl. gyógyszeríratás, hátha ők is segítenek valamiben.
2014. aug. 30. 06:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!