Anyám sokkal szigorúbb, mint amilyennek kéne lennie. Valami megoldás?
Sziasztok,
fiú vagyok, 14 éves, és anyám már elég régóta szinte semmit sem enged meg.
Hol is kezdjem...
Tehát egy csomószor el szeretnék menni valahova, de anyám sokszor nem engedi, vagy ha engedi is, akkor 9-ig, 10-ig, amíg a haverok éjfélig is maradhatnak. Persze én is szeretnék, de mindig el kezd hívogatni, hogy gyere már, aztán kezdődik az egész kínosság, hogy ,,gyere, mert elmegyek érted" vagy ,,gyere mert megpofozlak, már elmúlt 10 óra". Nem iszom, nem cigizem, nem drogozom stb. Oké, egyszer-kétszer nyáron iszom a haverokkal, hogy bulizzunk, de akkor sem iszik senki sem sokat, tehát mértékkel iszunk, nem rúgunk be.
Egyébként sokszor barátaimmal sem enged el nappal, aztán amikor meg otthon vagyok csak csesztet, hogy egész nap otthon vagyok. Nem értem már...
Volna még egy dolog: Majdnem egy éve el kezdett egy idegtépő munkát, otthoni, viszont tényleg, nagyon idegesítő, meg nehéz is, kevés a fizu...
Szóval ez a munka amióta neki van, alig lehet hozzászólni. Még sokszor apámmal is el kezd ordítani, pedig csak valami semmiséget mondott.(Apám egyébként nem ilyen szigorú, csak ha kell, de ő legalább jogosan szid le stb.) Aztán én is kérdeznék tőle valamit, de a válasz: ,,Mi van már?"/,,Halgass!"
Szóval kérlek, segítsetek, már nem bírom, sehová sem enged el, és mondom, ha el is enged, akkor is csak nagyon néha, és kevés időre. Egy kivétel 1-2-szer van nyaranta, akkor éjfélig maradhatok, de akkor is úgy kell megbeszélnem, de az apukám legalább egyet ért velem: ,,Hagyjad, hadd maradjon tovább, már nem kis gyerek" De sokszor az anyukám rá veszi őt, és aztán muszáj elfogadnia, mert összevesznek bla..bla..bla
Iskolában full ötös vagyok, jól tanulok...
KÉRLEK SEGÍTSETEK!
Előre is kösz! :)
MaRRz
Természetesen nem 1 évesen nem szeretném hogy éjfélig odalegyen,hanem majd 14 évesen :D
Aggódnak érted, ez azt jelenti szeretnek és ez fontos :)
Azt tudom tanácsolni, hogy először is tegyél félre mindent, és erősen húzz bele a magyar nyelvtanba, mert rengeteg helyesírási hibát vétettél. Ennyit a full ötösödről.
Másodszor: 14 éves kisgyerek vagy, mégis mit képzelsz, éjfélig bulizni? Piálni? Kinek hiszed magad? Gyerek vagy még, telejsen igaza van anyádnak, hogy nem engedi, hogy lezülljél. Azt nem is minősítem, hogy valami tré melót vállal, hogy legyen mit ennetek, te meg itt szidod?
Magadba kéne szállnod, hogy ki is vagy, honnan jöttél, és merre tartasz!
Szerintem is elég az este 10 órai kimaradás. Anyukád csak félt és nem szeretné hogy bármi bajod essen.
Amúgy nem találjátok érdekesnek mikor egy lány írja ki, hogy a szülei nem engedik el bulizni akkor mindenki lehurrogja, de ha egy fiú akkor semmi baj ha éjfélig kimarad. Na mindegy. (kinek nem inge...)
A másik problémára nem tudok hozzászólni mert kevés az információ.
14 éves vagy, gyerek. jol is néznénk ki, ha drogoznál, innál, cigiznél..
normális szulo még este 10 ig sem engedi el a 14 éves gyerekét "bulizni". valaki jol irta, nem a te édesanyád szigoru, hanem a tobbi szulo felelotlen.
én is emlékszem még erre az idoszakomra (nem volt olyan rég) kollégista voltam, ahol 18 éves korunkig este fél8-ig volt kimeno fél7-tol...a szuleim hétvégente 16 éves koromig sehova sem engedtek. 16 éves koromtol lehettem kint este 10 ig..dehogy 14 évesen te -bulizgatni szeretnél éjfélig, hajnalig...kizárt.
MaRRz!
Szerintem Anyukád pont annyira szigorú, amennyire kell neki! 9-10ig házon kívül lenni bőven jó szerintem ennyi idősen!
Tudom, hogy ez most bosszantó, meg kellemetlen a haverok előtt, hogy haza kell menned, de hidd el jót akar. Ő a felelős érted, és szeretne biztonságban tudni.
Esetleg egy nyugisabb pillanatban felhozhatod neki, hogy aggódsz mert úgy látod a munka miatt ideges, feszült, tudsze-e valamit segíteni neki?
Ha felnőttesen viselkedsz hamarabb elfogadják, hogy lassan felnősz, és lazulni fog a gyeplő is, hidd el, tapasztalat.
Nekem 2 éves fiam van, és tudod mi az amit az elsők közt beégetnek a szülő agyába? Ne engedj a hisztinek! :)
Igy érdemesebb ésszel, higgadtan közelíteni felé. Félig nyert üyed van, ha Apud melletted áll ;)
Minden jót!
Szia! :)
Én is 14 éves vagyok, csak én lány. Szerintem Anyukád nem olyan nagyon szigorú. Csak félt téged. Nálunk úgy van, hogy hétköznap iskola után (vagy szakkörök után) alapvetően megyek haza, de ha szeretnék elmenni valahová, akkor mehetek, feltéve, hogy 6-ra otthon vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!