Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az ocsem osszetorte a telefono...

Az ocsem osszetorte a telefonomat, a szuleim aztmondtak fizessem ki en?

Figyelt kérdés

Sziasztok!A velemenyetekre vagyok kivancsibes tanacsokra mert nagyon elkeseredett vagyok.Sosem voltam az a gyerek akinek megvettek mindent.19 eves vagyok es a 2015-ös nyarat végig munkával töltöttem mert a legnagyobb álmom egy iPhone 6-os telefon volt.Egyetemre jarok mellette szoval nem fetrengek otthon a semmittevesben.Szoval meglett ra a penzem es nyar vegen meg is tudtam venni a telot.Nagyon boldog voltam,tenyleg en dolgoztam meg erte. Egeszen tegnapig. Az ocsem szokott rajta jatszani mert eleg nagykepernyoje van ugye hasonlit egy tablethoz.Szoval

nala volt odaadtam szeretetbol neki..Valami nem ugy sikerult neki ahogy akarta es duhbol ledobta a foldre,sajnos a kőre zuhant szoval darabokra tort.Szuleim is tudnak rola,de ok aztmondtak,hogy nem tudjak megjavitattni egy ilyen telefon javitasa alsohangon is 40-50 ezer ft.Az ocsemet alig szidtak le es semmi buntetest nem kapott..En megmondom oszinten sirok eleg gyakran mostis miatta,mert ezert dolgoztam meg es most tonkrement az egesz..Van valami tanacsotok hogy kezeljem a helyzetet,illetve hogy kerjem a szuleim segitseget?

2016. jan. 21. 15:57
1 2 3 4 5 6
 51/51 anonim ***** válasza:
Fú, ez nagyon durva. Nem olvastam végig az összes választ de valaki írta, hogy el kéne adogatni az öcséd cuccait, amíg összejön a javítás ára. Ez egy nagyon jó megoldás lenne. Persze nem sunyiban, ellopkodva a dolgait, hanem a szülőkkel megbeszélve (bár úgy tűnik, a tieiddel nem lehet, de alapjáraton ezt kellene). A szüleid nem is sejtik, mennyit ártanak az öcsédnek ezzel a neveléssel, bocsánat, nem-neveléssel (a Te sérelmedről nem is beszélve, de ezt már előttem biztosan leírták). Ilyen nincs, hogy 13 évesen nem tudom máshogy levezetni a feszkót, és ráadásul semmilyen következménye nem lesz annak, hogy más tulajdonában kárt tettem a pillanatnyi gyengeségem miatt. Igenis kell, hogy ennek következménye legyen. Sok évig tanultam gyermekpszichológiát, fejlődéslélektant, nem a levegőbe beszélek... ha ezt így folytatják a szüleid, akkor az öcsédből egy igazi életképtelen, szerencsétlen, boldogulni nem tudó, sőt, akár agresszív -> normális párkapcsolat nélküli -> boldogtalan -> akár alkoholista is lehet (a játék okozta irreálisan nagy indulat már most addiktív személyiségre utal!) Tudom, túlzásnak hangzik, de egyáltalán nem az. Ja, és persze ha ez bekövetkezik, ők fognak a legjobban csodálkozni, hogy "hol rontottam el"... hát pont itt.
2016. jan. 23. 21:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!