Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az ocsem osszetorte a telefono...

Az ocsem osszetorte a telefonomat, a szuleim aztmondtak fizessem ki en?

Figyelt kérdés

Sziasztok!A velemenyetekre vagyok kivancsibes tanacsokra mert nagyon elkeseredett vagyok.Sosem voltam az a gyerek akinek megvettek mindent.19 eves vagyok es a 2015-ös nyarat végig munkával töltöttem mert a legnagyobb álmom egy iPhone 6-os telefon volt.Egyetemre jarok mellette szoval nem fetrengek otthon a semmittevesben.Szoval meglett ra a penzem es nyar vegen meg is tudtam venni a telot.Nagyon boldog voltam,tenyleg en dolgoztam meg erte. Egeszen tegnapig. Az ocsem szokott rajta jatszani mert eleg nagykepernyoje van ugye hasonlit egy tablethoz.Szoval

nala volt odaadtam szeretetbol neki..Valami nem ugy sikerult neki ahogy akarta es duhbol ledobta a foldre,sajnos a kőre zuhant szoval darabokra tort.Szuleim is tudnak rola,de ok aztmondtak,hogy nem tudjak megjavitattni egy ilyen telefon javitasa alsohangon is 40-50 ezer ft.Az ocsemet alig szidtak le es semmi buntetest nem kapott..En megmondom oszinten sirok eleg gyakran mostis miatta,mert ezert dolgoztam meg es most tonkrement az egesz..Van valami tanacsotok hogy kezeljem a helyzetet,illetve hogy kerjem a szuleim segitseget?

2016. jan. 21. 15:57
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
88%

"Az öcséd semennyire nem becsüli a tárgyakat, te túlbecsülöd. A szüleid jól elcs.szték."

Te örülnél ha mondjuk sütnél egy gyönyörű tortát, aztán valaki beletaposna bakanccsal? Gondolom nem. A kérdező is valami ilyet érezhet. Keményen gürizett, az öccse meg egy másodperc alatt hazavágta. Engem is bosszantana, mert nem 2 fillér az a készülék. Mindenesetre nem szabad a végletekig ragaszkodni a tárgyakhoz, de tiszteletben kell tartani a másikat. Ezt az öccse nem tudja és az a telefon lezúzásában nyilvánult meg.

Kérdező te rendes gyereknek tűnsz. Sajnálom, hogy így megszívtad. Ha nem is fizetik ki, akkor javíttasd meg Te. Az életben sok ilyen lesz még. Menj, keress pénzt, javíttasd meg és többet ne add neki oda. Először viszont csak nézesd meg, hogy egyáltalán javítható-e. Gondolom ez még nem kerül pénzbe.

2016. jan. 21. 16:58
 32/51 anonim ***** válasza:
100%

Mindent összeszednék az öcsém szobájából amit el lehet adni. xbox, stb.. ha van. Eladnék mindent, amiből fedezném a telefon javítását. Ilyen nincs b+, hogy egy kis takony összetöri a telefonom, és mindenki széttárja a kezét. A szüleid is kretének, lehet hogy tőlük is elszednék pár dolgot....

Tényleg nem vagy elég kemény és határozott!

2016. jan. 21. 17:02
 33/51 A kérdező kommentje:

Ha barmi ilyesmit csinalnek szerintem

veresre vernenek:S

2016. jan. 21. 17:03
 34/51 anonim válasza:
4%
Kamu kérdés. Írtam privátot és nem válaszolt. Gondolom nagyon ideges lehet... Ennek tudatában válaszoljatok. :)
2016. jan. 21. 17:05
 35/51 A kérdező kommentje:
Nem vagyok koteles senkinek sem a leveleire valaszolni,el vagy te tevedve!!
2016. jan. 21. 17:06
 36/51 anonim ***** válasza:
59%
De ilyen akkor sincs b+... Nagyon kiakadnék, és tuti hogy leverném a családon az árát.
2016. jan. 21. 17:07
 37/51 anonim ***** válasza:
91%

Bakker, ha meg ennyire rossz a helyzet, hogy még 19 évesen is a veréstől rettegsz, mert már nemtom hanyadik kommentedben jössz ezzel, akkor én tuti nem iphone-ra gyűjtögettem volna, hanem elköltözésre, akár csak egy kollégiumra, ha az albi nem jön ki.

Neked jobban megérte egy ilyen baromi drága ingóság, amit amúgy te is elejthettél volna bármikor a kőre, és ugyanígy összetört volna. Igen, a szüleid gázak, az öcséd gáz, de hogy őszinte legyek, te is elég bután intézted a dolgaid.

2016. jan. 21. 17:08
 38/51 anonim ***** válasza:
92%

Csak hogy tudd (tényekről beszélek, jogász végzettségem is van): ez a tárgy a te tulajdonod volt. A testvéred kiskorú, tehát a szülei felelnek érte. Nekik kellene neked kifizetni a kárt és a tesót nevelni.

Tehát: ha te a telefont újra kell, hogy vedd, ismét a saját pénzeden, akkor javaslom, hogy ezúttal egy olyan zárható helyre tedd - többé az életben semmiféle kölcsönadásról szó nincs! -, ahol senki sem férhet hozzá.

A szüleid segítségére ne hagyatkozz, hiszen most is cserben hagytak. Nem vetted észre?

Én a tesó cuccát vagy a fejéhez verném, hogy tudja, milyen az, ha valamit tönkretesz, vagy csak símán kapna két kXrva nagy nyaklevest, amikor senki sem láthja, és jópár hónapig szóba sem állnék vele. Eléggé hathatós nevelőhatása van, még ha a nagyonliberálisok a fejemet is veszik érte.

2016. jan. 21. 17:10
 39/51 anonim ***** válasza:
100%

A focizásba fektetni a jövőt? Sírok a röhögéstől. A fiúk 99,9%-a focista, az öcsédnek kb 0% esélye van, hogy valaha is elismert focista lesz. Emiatt kibújni a házimunka alól? Te meg keményen tanulsz, ezentúl ne csináld meg a házimunkát. Ennyi erővel.

Véresre vernének? 19 éves vagy, és nem 12, nyugodtan magad elé teheted védekezőleg a kezedet, sőt, ha olyan a szituáció vissza is üthetsz önvédelemből. Keverj le egy jó nagyot öcsikédnek, biztos nem fog visszaütni.

Ne beszélj ezentúl az elmebeteg öcsikéddel és a látványosan kivételező ostoba szüleiddel, majd csak feltűnik nekik, hogy nem felejtetted el a történeteket.

2016. jan. 21. 17:13
 40/51 anonim ***** válasza:
100%
#38: A liberalista nevelés nem a kretén gyerekek gyártását jelenti, hanem, hogy fizikai eszközök nélkül bírjuk jobb belátásra a gyermeket. A 13 éves fiú nem liberalistán, hanem sehogy nem volt, nincs nevelve, a kettő között azért különbség van :) Hidd el, a nyaklevesek nem kellenek oda, csak egy év zsebpénzmegvonás, haverok kizárva, házimunka, félévig nincs gép, a focieltiltás lenne a legjobb, látná, hogy milyen, ha valakinek azt tesszük tönkre, ami a legfontosabb nki. :) Ettől függetlenül egyetértek veled. :)
2016. jan. 21. 17:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!