Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az ocsem osszetorte a telefono...

Az ocsem osszetorte a telefonomat, a szuleim aztmondtak fizessem ki en?

Figyelt kérdés

Sziasztok!A velemenyetekre vagyok kivancsibes tanacsokra mert nagyon elkeseredett vagyok.Sosem voltam az a gyerek akinek megvettek mindent.19 eves vagyok es a 2015-ös nyarat végig munkával töltöttem mert a legnagyobb álmom egy iPhone 6-os telefon volt.Egyetemre jarok mellette szoval nem fetrengek otthon a semmittevesben.Szoval meglett ra a penzem es nyar vegen meg is tudtam venni a telot.Nagyon boldog voltam,tenyleg en dolgoztam meg erte. Egeszen tegnapig. Az ocsem szokott rajta jatszani mert eleg nagykepernyoje van ugye hasonlit egy tablethoz.Szoval

nala volt odaadtam szeretetbol neki..Valami nem ugy sikerult neki ahogy akarta es duhbol ledobta a foldre,sajnos a kőre zuhant szoval darabokra tort.Szuleim is tudnak rola,de ok aztmondtak,hogy nem tudjak megjavitattni egy ilyen telefon javitasa alsohangon is 40-50 ezer ft.Az ocsemet alig szidtak le es semmi buntetest nem kapott..En megmondom oszinten sirok eleg gyakran mostis miatta,mert ezert dolgoztam meg es most tonkrement az egesz..Van valami tanacsotok hogy kezeljem a helyzetet,illetve hogy kerjem a szuleim segitseget?

2016. jan. 21. 15:57
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem tudsz mit tenni most. Lenyeled és dolgozzol egy újabbért vagy veszel egy olcsóbbat. Ha javítható (képernyő tört el) akkor azt megjavítatod a te pénzedből.

DE.. amint tudsz elköltözzöl és a szüleidre nem nyitod az ajtót késöbb. Értelmesnek és szorgalmasnak tűnsz igy nagy esélyed van arra hogy késöbb jobb életed legyen. Ha pedig majd a szüleid keresnek vagy pénz kellene nem foglalkozzol velük.

Nagyon csúnyán bántak veled, hihetetlen módon kivételeznek az öccséddel. De lesz még ennek böjtje. A fociban nem lehet valakinek a jövőjét látni. Egy sérülés és minden megy a levesbe. Sokkal nagyobb értéke van egy diplomának.

Az érzésem az hogy nagyon aluliskolázottak a szüleid, ezért viselkednek igy veled. Más örülne ha ilyen fia lenne.

2016. jan. 21. 17:35
 42/51 anonim ***** válasza:
100%
"Az ocsem focizik apukam es az egesz csalad benne latja a jovonket,en az hogy egyetemen tanulok nem jelent semmit." Nem akarok csúnyát és sértőt, mondani, de én amint lehet húznék egy ilyen buta családból, ahol így állnak a dolgokhoz :)
2016. jan. 21. 17:35
 43/51 anonim ***** válasza:
86%

37-esnek igaza van.

Ha ilyen családtagjaim lennének, akik így bánnak velem, lesz.rnám az iPhone-t, amíg nem költöztem el tőlük, utána pedig messziről elkerülném őket.

2016. jan. 21. 17:57
 44/51 anonim ***** válasza:
100%
apád helyében jól felképeltem volna öcsédet, amiért szándékosan földhöz vágta a telefonodat...csak azért mert valami sz.ros járék nem sikerült... és természetesen egy fillér zsebpénzt nem kapna addig, amíg vagy egy összegben ki nem fizeti a meglévő zsebpénzéből a kárt, vagy amíg össze nem jön annyi, hogy meglegyen a javíttatás...
2016. jan. 21. 18:05
 45/51 anonim ***** válasza:
69%

A dolog eleve ott kezdődik, hogyha az egész nyarat végig dolgozom amiatt, hogy legyen egy szuper mobilom, akkor azt a mobilt még a jóisten sem tudja tőlem kölcsönkérni, nemhogy az idegbeteg öcsém, aki dühből hajigálja a dolgokat.

Ne a szüleidben keresd a hibát.

Máskor ne adj kölcsön csak értéktelen vackokat...

2016. jan. 21. 18:21
 46/51 anonim ***** válasza:
12%

19 éves, egyetemista, akinek minden álma egy ajfon és gyakran sír az öccse miatt....Nem inkább 16 vagy és középiskolás? 19 évesen, pláne egyetemistakent picit több értelmet és eletkepesseget várna el az ember toled....

Amúgy mit vártál, mit lépnek a szüleid? Kifizetik a telefon javittatasat? Gondolom nem állnak olyan jól anyagilag. Mondjuk a testverednek nem ártana valami büntetés, de ennél többet nem nagyon kellene elvarni.

Annyit tanulhatsz az esetből, hogy többet nem adod kölcsön a telefonodat

2016. jan. 21. 18:34
 47/51 anonim ***** válasza:
49%

Hát, én sem javíttatnám meg neked. Mondjuk kölcsön sem adtam volna.

Ugyanakkor, nekem minden telefonomon volt eddig külön biztosítás, ami még arra is fizetett, ha vécébe esik a teló, meg ilyenek, ugye amire a garancia nem érvényes.

Mondjuk egy Iphonért külön nem güriznék. Nem tudom miért olyan nagy cucc. Jó a reklámja aztán kész. Én semmi különöset nem találtam benne. Semmi többre nem tudtam használni, mint a Windows Phone-t.

Bár abban igazad van, hogy a tesódnak egy nagyobb büntetés kijárna, mert ami nem mienk, azt meg kellene tanulnia jobban megbecsülni.

2016. jan. 21. 21:55
 48/51 anonim ***** válasza:
Sajnos egy lehetőséget látok: költözz el! 19 éves vagy, tehát jogilag felnőtt. Ha el akarsz menni, nem tarthatnak vissza. Ha mégis megpróbálnak, akkor fordulj a családsegítőhöz, vagy rokonokhoz, bárkihez, aki segít. Minél előbb cuccolj, és hátra se nézz. És sajnálom, hogy a sok munkád kárba veszett.
2016. jan. 21. 22:31
 49/51 anonim ***** válasza:
56%

Igazad van, ki kéne fizetniük, meg kéne büntetniük jobban a gyereket. :( Sajnálom azt is, hogy kárba veszett a munkád, de biztos megéri?

Közelítsük meg kicsit a másik oldalról: három hónapot gályáztál érte és most újra diákmelót keresel, azért, hogy ilyen telefonod legyen. Se a telefonra se az esetleges javítására nincs pénzed, ha reálisan nézzük. Nem mentél nyaralni sem a családoddal ezért, pedig akkor még jóban voltatok mind, ha jól értem. Itt egyesek már arról beszélnek, hogy menj el otthonról. Tényleg ennyit ér az a telefon? Tény, hogy ebben a szituban igazad van és pontosan tudom, hogy milyen szörnyű érzés elveszteni valamit, amiért sokat dolgoztál. Kicsit nagyobban történt velem hasonló és amíg sírtam, kapálóztam, vergődtem, majdnem elvesztettem számomra fontos embereket. Gondold át, hogy mi fontos hosszú távon, a szüleiddel meg próbálj beszélni. Ha nem is a teljes összeget fizetik ki, azért valamennyit csak adnak.

2016. jan. 22. 00:41
 50/51 anonim ***** válasza:
12%

Én sem fizetném ki, ha a szülőd lennék, mert a sajátod, te vetted, és jó tanulópénz, hogy kinek-mit adsz kölcsön.

A javítás árába viszont beszállnék, hogy a fiamnak nem adok zsebpénzt, és kész.

Tudod, alap, hogy drága cuccot NEM adunk oda másnak, legyen szülő, tesó, barátnő...

2016. jan. 22. 09:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!