Normális, ha nem kaptam pénzt különköltözéskor?
Albérletbe mentünk, be van bútorozva, szóval ilyesmikre nem volt szükségünk. Egy-egy törölközőt kaptunk, meg egy csomag konyharongyot.
Nincs rossz viszonyom a szüleimmel, ünnepekkor ajándékozzuk egymást kisebb értékben.
Viszont döbbenten hallom, hogy az lenne a normális, hogy a szülők anyagilag besegítenek, ha a gyerek költözik. Igaz, hogy eltartottak 19 évig, még elvégeztem a sulit, de másokat is.
Nem gazdag a családom, de nem is szegények (300 ezer 3 főre, saját, hitelmentes ház, városon)
sokan szerintem rosszul èrtelmeztèk a kèrdèst.nem arról volt szó, hogy miután elköltözik,a szülők támogassák rendszeresen anyagilag.
hanem a költözèskor segítettek -e anyagilag,szerintem ez volt a kèrdès.
nem ugyanaz:)
Szerintem az a normális, ahol a szülők segítenek,akár anyagilag, akár tárgyakkal,akár fizikai segítsèggel(pakolni a holmikat stb).nyilvan lehetősègekhez mèrten.:)
Én meg döbenten olvasom hogy a mai fiatalok ezt elvárják ,én 20 éve voltam fiatal mikor külön költöztem ,férhez mentem kaptam egy edénykészletet,minden mást mi vetünk meg magunknak a férjemel,sőt ,amig otthon laktam nekem is bekelett szálnom valamenyivel a közösbe mikor már dolgoztam és volt pénzem .
Ha külön tudtál költözni ,akkor van munkád van pénzed akkor még is mit vársz szüleidtöl ? Köszönd meg amit kaptál és amire szükséged van vedd meg magadnak .
Mindenki annyival segít, amennyivel tud/akar, és nem lehet elvárni, hogy erejükön felül teljesítsenek.
Nekem viszont kissé furcsa sok szülő részéről az a hozzáállás, miszerint "ennyi meg annyi évig eltartottalak, ezek után már ne gyere hozzám segítségért". És nem érdekel, hogy öreganyámat vagy a szomszéd asszonyt egy étkészlettel és egy garnitúra konyharuhával indították el az önállóság útján, de ha mi tehetjük, akár lakást is veszünk majd a gyerekünknek, hogy megkönnyítsük az életét. Ha nekünk ez nem lesz megterhelő anyagilag, akkor miért ne segítsük a saját gyerekünket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!