Normális, ha nem kaptam pénzt különköltözéskor?
Albérletbe mentünk, be van bútorozva, szóval ilyesmikre nem volt szükségünk. Egy-egy törölközőt kaptunk, meg egy csomag konyharongyot.
Nincs rossz viszonyom a szüleimmel, ünnepekkor ajándékozzuk egymást kisebb értékben.
Viszont döbbenten hallom, hogy az lenne a normális, hogy a szülők anyagilag besegítenek, ha a gyerek költözik. Igaz, hogy eltartottak 19 évig, még elvégeztem a sulit, de másokat is.
Nem gazdag a családom, de nem is szegények (300 ezer 3 főre, saját, hitelmentes ház, városon)
most le leszek pontozva, de nálunk jól álltak anyagilag a szülők/nagyszülők,a ház árába is adtak bele+edènyeket ès konyhabútort is kaptam amikor elköltöztem. nyilván ha nem tehettèk volna meg,akkor nem adnak semmit.de ha megtehettèk ,akkor mièrt ne?mièrt zavar ez másokat?
nekem mèg nincsenek akkora gyerekeim,hogy ez aktuális legyen,de ha úgy állunk majd a fèrjemmel,akkor mi is fogjuk őket segíteni.a mai világban,magyar fizetèsekkel nagyon nehèz önállósodni egy pályakezdő fiatalnak...nem èrtem mièrt fáj ez valakinek,hogyha mást támogattak? a kèrdező meg nèhány kommentelő is úgy csinál,minthogyha ez valami főben járó bűn lenne ..
volt megtakarított pènzük.kinek kellett volna adniuk,a postásnak?
Szerintem elvárni nem lehet és felesleges máshoz hasonlítani a helyzetet, hiszen nem él mindenki azonos körülmények között.
Engem is rengeteg dologgal segítettek, egyrészt mert anyagilag belefért nekik, másrészt mert nem szűntem meg a gyerekük lenni azáltal, hogy különköltöztem és önálló életet kezdtem.
Szerintem az a normális hogy ott segítenek ahol tudnak.
Ha konyhafelszerelést, törülközőt, ilyesmit adnak, az is tökéletes, csak legyen gyakorlati haszna.
Őszintén, mit vártál tőlük, hogy fizessék ki a bérleti díjat hónapokra előre?
Nem volt elég, hogy 19 évig eltartottak, még a saját fizetésed mellé odaadják az övéket is?
Szerinem normális.
Ha már elköltözik az ember, feltehetőleg elég érett ahhoz, hogy eltartsa magát, nem pedig továbbra is a szülőkre hagyatkozik az anyagiakban.
Amikor elköltöztem otthonról, félig-meddig felszerelt albérletet tudtam csak kivenni, kaptam otthonról pár edényt, ágyneműt, törölközőt és pár kést, villát, kanalat. Semmi többet, de nem is fogadtam volna el semmi mást.
Elvégre a költözésem arról szólt, hogy önállósodok, abba nekem nem fér bele az anyagi támogatás a szülők részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!