Miért ne lakhatnék együtt az egyetem alatt a barátommal? Szülőként mi a kifogás?
Van egy nagyon jó fiú barátom, a szüleink is jóban vannak. Minketten Budapesten tanulunk tovább, ezért felvetődött, hogy összeköltözünk az első évben, mert neki már van ott lakása (vagyis az apukájáé, aki külföldön él). Mi anyáékkal úgy beszéltük meg, hogy az első évben még nem kapok saját lakást, mert lehet, hogy 3 hét után hazajövök, ha nem tetszik az egyetem, szóval először megnézzük, hogy bírom.
Tegnap mondtam, hogy akkor szerintem ez így lesz, mert a sráccal szinte ugyanolyanok vagyunk, az anyagi helyzetünk is hasonló, szóval nem lenne nézeteltérés emiatt. Apa és a nevelőapám örülnek, de anya nem, mert hogy "biztos nem fogsz egy fiúval összeköltözni, akkor inkább veszünk neked egy lakást". De nem értem a logikáját.
Tudja, hogy semmi komoly nem lenne köztem és a srác között és inkább lakok vele, mint egyedül. Ráadásul a sulis dolgokban is tudnánk segíteni egymásnak, mert ő is ugyanoda megy.
"Tudod egyáltalán, mennyi pénzt szórok el egy héten, vagy egy kisebb ruhavásárláskor? "
és ez mégis ki a francot érdekel? látszik, hogy ki van nyalva a feneked, ne aggódj, nem kell még leírni többször.
"lehet, hogy 3 hét után hazajövök, ha nem tetszik az egyetem, szóval először megnézzük, hogy bírom"
ha ez már felmerül, nagyon erős akaraterőd lehet.. nem könnyű az egyetem, de ha jól választasz szakot(Ami érdekel) akkor nem lesz gond. de már a mentalitás is gáz,hogy egyátalán felmerül, hogy 3 hét utána otthagyod.
Nekem már dolgozó 26 éves felnőttként volt pasi lakótársam. Anya tök kiakadt, pedig teljesen normális, jófej srác, mérnök. Tipikusan az a fajta, akinek örült volna ha hozzámegyek :D Persze nyilván nem mentem...
Szerintem a szülők még mások. Pl anyámék akkor költöztek össze pasival, mikor összeházasodtak vele. Sőt akkoriban még egymás kolijába fényes nappal a FŐISKOLÁN is csak azután mehettek át apámmal, hogy összeházasodtak.
Nekik ez fura. De én nem csinálnék belőle problémát. Hagynám, hogy vegyen nekem egy lakást, ha azt szeretné :D
"Tudod egyáltalán, mennyi pénzt szórok el egy héten, vagy egy kisebb ruhavásárláskor?
Már értem miért nem akarja :D ha ezt nem írod le akkor neked adok igazat de így..nekem így az jön le hogy egy elkényeztetett plázacica vagy. Na az ilyet én se engedném. :D Sőt..szégyelném is hogy ilyen a lányom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!