Mit kéne tennem? (többi lent)
Hol is kezdjem...
Anyum és Apum elváltak még régen.
Apum mondhatni gazdag.
Anyum nem dolgozik, él a gyerektartásból amiből csak az öcsémre költ, rám semmit, engem csak etet ("örüljél hogy kapsz enni!"). Otthon ül, minden nap ugyan az ismétlődik, unalmas az élete, szeintem depressziós.
Dolgozni azért nem megy mert akkor kevesebb lenne a gyerektartás vagy egyátalán nem lenne (persze nem így adta elő, de megkerestem itthon az ilyen válási papírt).
Ugye így nyugdíja se lesz és a k***a nagyimmal kitalálta a r****c anyám hogy majd egyetemre küldenek meg minden hogy majd késöbb eltartsam őket. Csak hogy amit én szeretnék dolgozni ahoz egyátalán nem kell egyetem.
Éppen e miatt mindig hajtanak hogy tanaljak, pedig 3asnál jobbat nem tudok hozni :(
Eltartani az nem fogom őket az 100% és már elegem van belőlük és felmerült a gondolat bennem hogy esetleg Apuhoz költözzek. Lehetséges lenne? Anyám beleegyezése is kell? Mit néz a gyám hivatal? Vagy ők nem is kellenek az ügybe?
15/F
Arra nem gondolsz, hogy esetleg magad miatt tanulj? Középiskolában a hármas nem egy nagy színvonal.
Apukáddal egyébként beszéltél már erről? Ő szeretné, hogy vele élj?
Magam miatt tanulok de egyszerűen bárhogy próbálom nem tudok többet (nem mondom hogy nincsenek jobb jegyeim). Egyébként az eltervezett munkám miatt igazából tök mindegy milyenenek a jegyeim, de ettől függetlenül próbálom a lehető legjobbat hozni.
Apum azt mondta hogy ő bármikor szívesen lát, meg bármikor mehetek hozzá. Úgy mint hozzá költözésről még nem beszéltem vele de majd egyszer feldobom a témát :D
Költözni úgy tudnál, ha apukád indítana gyermekelhelyezési pert a bíróságon, melyben téged is meghallgatnak. A bíróság dönt.
Ha anyukád dolgozna, attól még ugyanúgy járna a gyerektartás, ez nem ettől függ.
Tanulni pedig tényleg érdemes, bármilyen nehéz is.
én úgy tudom ennyi idősen már te is dönthetsz úgy,hogy apukádnál szeretnél élni. meg kell beszélned vele. ha ő is benne van, akkor nem árt hivatalosan is elintézni, és kész. utána anyukád már a te részedre jutó gyerektartást se fogja megkapni,szóval ki is ba*szol vele.
amúgy megjegyzem,hogyha anyukád is dolgozna,akkor is járna a gyerektartás.. de m1.
valóban eléggé cigány természete van,hogy most is a gyerektartásra alapozza az életét. ha már nem jár, akkor meg azt akarja,hogy te tartsd el. egyáltalán nem jogos a követelése.
szóval beszéld meg apukáddal,hogy ő mit szól hozzá. ha nem megy bele, akkor is már csak 3 év, és leléphetsz otthonról. ja és ha megszerezted az első papírod, érettségi vagy szakma, utána apukádnak már nem kötelessége fizetnie a gyerektartást.
off: xD Én a legtöbb tantárgyból hozom a négyes szintet.
De tényleg sok rossz tanár van, az osztály nagy része humán beállítottságú (kb. szinte csak engem leszámítva), és reálból egy csomóan bukásra állnak :D
on: Hát akkor beszélj apáddal. Elvégre te ismered őt, ha normális, és szívesen lát, akkor én is mennék. De először csak 1-2 hétre, hogy megismerjem, milyen is vele a mindennapokban élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!