Hány éves korig normális ma Magyarországon, ha egy gyerek a szüleivel él?
"Ha mással kell osztozni, akkor az ugyanúgy nem független élet. Nem mindegy akkor, hogy a szüleimmel élek egy házban vagy két idegen lakótárssal?!"
Nem nem midegy, mert előbbi esetben mindenért magad vagy felelős. Magadnak vásárolsz be, magadnak főzöl vagy gonoskodsz a hűtő tartalámról, elmosogatsz, takarítasz stb stb...Nem kell itt azzal takarózni hogy de más is él a lakásban. Igen él, és akkor? Ő neked senkid, jó esetben elbeszélgettek, egymás után használjátok a fürdőt és kész. Köszönő viszonyban sincs azzal, ha valaki otthon él, és a fent felsorolt dolgok 90%-a alól mentesül.
Ok hogy otthon akarsz élni, mert anyagilag jobb, de ne akard már nekem megmagyarázni hogy ez pont olyan mintha társbérletben élnél mondjuk plusz 1 vagy 2 fővel.
Amiket felsoroltal otthon sem kizart.
Minden ember es minden csalad mas.
Attol, hogy otthon vagy, kell takaritani, mosogatni, van ahol magadra is fozol es vasarolsz.
Igen kell, de nem mindegy milyen mértékben. éppen ezért FÜGGETLEN ÉLET, nem tudom ebben mi nem érthető :) Magam ura vagyok csak is én magam felelek azért hogy meglegyen minden rendben.
Ha olyan anyukád van aki jó anya, akkor ne magyarázd már be nekem hogy nem mossa ki szépen a ruháidat, hogy kiazavr a konyhába mert igen is főzz magadra, hogy a hűtőből csak azt eheted meg amit magadnak vettél, meg még sorolhatnám. Látod ezért is van az hogy akik otthon élnek nem tudják igazából mi a független élet, csak azt hiszik. Elintézik azzal hogy jajj hát otthon is megcsinélom ezt vagy azt....Igen de nem mindent...ja és ha elfelejtesz valamit nincs kire hárítani, érted? Míg otthon mindig van egy szülő aki majd...de nem magyarázom látom nem érted a különbséget.
"Ha olyan anyukád van aki jó anya, akkor ne magyarázd már be nekem hogy nem mossa ki szépen a ruháidat, hogy kiazavr a konyhába mert igen is főzz magadra, hogy a hűtőből csak azt eheted meg amit magadnak vettél, meg még sorolhatnám. Látod ezért is van az hogy akik otthon élnek nem tudják igazából mi a független élet, csak azt hiszik. "
Akkor viszont a külön lakás sem perdöntő.
Mert mi bár mind külön lakásban lakunk egyesével, ugyanúgy használjuk az összes háztartást egyszerre, nem vagyunk letiltva egymáséról.:) Pl. eszünk a másiknál, illetve viszünk át egymásnak ennivalót, meg minden mást, ami kifogyott a másik háztartásából. Be is vásárolunk egymásnak. Tehát valójában hármunknak 3 lakása van és mind3mat használjuk is mindahányan. Csak a személyes holmijai mindünknek a sajátjában van felhalmozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!