Hány éves korig normális ma Magyarországon, ha egy gyerek a szüleivel él?
Normalisnak addig normalis, amig sem ot sem a szuloket ez nem zavarja.
Van akinel ez 18 ev elott eljon (bentlakasos gimnazium), van akinel 18 utan se.
Az, mikor kenyszerbol el a szuloknel (mar akinek megadatott az az isteni szerencse hogy a szuloknek van sajat lakasa/haza, es nem a felnotte valt gyereknek kell az o lakhatasukba is besegiteni, ezt mindig hozzateszem, mert sokszor elfelejtjuk), az semmikepp sem normalis, az mas kerdes hogy meglehetosen gyakori.
Hát Magyarországon ez egyre kitolódik.
Sajnálom én így 38 évesen sem tudom megoldani a FELELŐSÉGTELJES elköltözést. Mert persze költözhetnék, de akkor minden megtakarított pénzemet albérletre dobhatnám ki. Vagy vehetnék az isten háta mögött egy ólat esetleg. Ennek van értelme? nincs....
Tehát normalitás ide vagy oda, kénytelen vagyok a szüleimmel élni, így gazdaságosabb.
Ha nem kényszerültem volna drága politikusaink és fullgazdag üzletembereink szemétségei miatt munkanélküliségre, hanem folyamatosan dolgozhattam volna kicsike béremért, akkor most valahogy tudtam volna lakást venni. De ez csak álom marad már...
Magyarország ez, és nem Meseország.
". Mert persze költözhetnék, de akkor minden megtakarított pénzemet albérletre dobhatnám ki. Vagy vehetnék az isten háta mögött egy ólat esetleg. Ennek van értelme? nincs.... "
Hogyne lenne. Vegre onallo, felnott eletet elnel, nem anyadek nyakan lognal.
Nekem fogalmam sincs mikor fogok elköltözni. munka mellett csinálom az első diplomám. Alsó hangon 27 leszek mire elvégzem a sulit. Néha érzem, hogy jó lenne egyedül lakni, de van egy kutyám akit nem szívesen hagynék magára, mert anya sokat dolgozik. Másrészt az iskola miatt se tudok elköltözni, mert nincs rá keretem. Egyedül meg nincs kedvem lakni. Itthon is elég önálló vagyok, nincs rá szükségem, hogy elköltözzek. Anyával is jobban kijövünk így anyagilag.
2 lehetőség van. Az egyik, hogy akkor költözöm el, mikor elvégeztem a sulit és újra főállásban dolgozok, a másik, hogy ha lesz egy valakim akivel össze tudok költözni. Utóbbira vajmi kevés esélyem van iskola mellett, úgyhogy marad az első variáció.
12: es akkor mit szolnal, ha a szuleidnek se lenne sajat lakasa, es mire felnosz nyugdijasok lennenek akiknek a nyugdijabol nem telik a lakberre, es neked kene az o lakhatasukat IS megoldani? Mint pl nekem. (Igen, azert irok ekezet nelkul, mert emiatt voltam kenytelen kulfoldre menni)
Szoval nem kell sirni, te meg igenis Meseorszagban elsz...
Kérdező egyáltalán nem mindegy, hogy valaki a szüleivel egy lakcímen lakik és aközött, hogy eltartatja magát velük.
Vagy szerinted az is élősködés, hogy anyám 50 évesen házban lakik a 80 éves anyjával, akinek a nyugdíján nem hogy élősködni nem tud, de még ő pótolja ki, hogy gyógyszerre elég legyen! Meg biztos élősködésből eteti és pelenkázza az öreglányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!