Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hibás lehet a szülő, ha a...

Hibás lehet a szülő, ha a gyereke elzüllik?

Figyelt kérdés

Az eset a rokonságunkban történt.

Nem engedték sehova a lányukat, se buli, se mozi, se semmi, mert neki a tanulás a dolga. Hiába hívták a barátai 16-17 évesen bulikba, nem engedték, mert kirabolják, megölik, megerőszakolják stb. Ha moziba akart menni inkább megvetterk neki a filmet dvd-n vagy az volt a válasz, hogy le lehet tölteni az internetről.

Egy idő után már a barátai nem hívták sehova, szóba sem álltak vele, sokat szenvedett, sírt, meg akart halni, teljesen egyedül maradt, leromlottak a jegyei, csupa 2-essel érettségizett, depressziós pánikbeteg lett, keményen gyógyszerezték évekig. A szülei ez idő alatt teljesen terrorizálták, hogy nem normális, el fogják vitetni kényszerzubbonyban, folyton ordibáltak, kötekedtek vele.

A lány nagy nehezen talpra állt, de 20 évesen is ugyanazt a szöveget nyomatták neki, hogy nem mehet sehova, mert kirabolják stb. A lány ezt végleg megelégelte, azóta eljár bulizni, iszik, cigizik, és minden hétvégén mással fekszik le. A szülők persze teljesen értetlenül állnak a dolgok előtt.

Szerintetek hibásak ezért a szülők?

2016. jan. 13. 11:37
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
79%
Nagyon áttudom érezni ezt a helyzetet és irtóra vissza tudja fogni a gyereket. 21 éves vagyok és nekem is ilyenek a szüleim, a mai napig. Még velük élek 1 évem van a suliból, aztán le is lépek innen. Mindenért hibáztatnak, semmi nem jó amit csinálok, ha csinálom az sem, ha nem csinálom, akkor meg semmire való vagyok. Nem tudom, hogy melyik pillanatomban épp mikor fognak bejönni hozzám és leüvölteni valamiért, úgy fekszem le, hogy tudom, lehet reggel már arra kelek, hogy üvöltöznek valamiért, vagy egymással vagy velem. Megakarják szabni, hogy kivel barátkozzak, hova menjek, mikor menjek enni, mit egyek és még sorolhatnám. Egyre nehezebb birni, de felértem ésszel, hogy tanulnom kell, hogy minél előbb kijussak ebből, ösztöndijas vagyok, most fejezem majd az egyetemet. Mindig magamban kerestem a hibát, de már beláttam, hogy nem én vagyok a hibás, akármilyen leszek soha nem fogok megfelelni. Anyám engem már fenyegetett avval, hogy miattam fog meghalni, miattam fogja begyógyszerezni magát vagy miattam akasztaná már fel magát... Úgyhogy ez nem annyira kellemes érzés.. Most 21 évesen olyanokat mondogatott a hátam mögött, hogy ha nem vagyok képes felfogni, hogy nem mehetek, akkor elveszi az útlevelem, amikor egy nappal akartam volna tovább maradni valahol, közölte, hogy szó sem lehet róla, azt is mondta, hogy addig még nála élek ő szabja meg nekem a dolgokat, hogy örüljek, hogy nem vágott ki 18 éves korom után, meg hogy nem fizetteti ki velem a rezsim... Múltkor csak azért összeveszett velem, mert elmentem magamnak hamburgert venni és csak beszóltam, hogy elmegyek és őt nem hivtam magammal. Mindig jól tanultam, sokszor adtam pénzt kajára az ösztöndijamból magamtól, nem iszok, nem cigizek, teljesen normálisan viselkedem velük. Rendes véljaim vannak, elakarok költözni, még szeretnék valamit tanulni, munkát találni... Ezt is elmondtam nekik, hogy milyen céljaim vannak, de semmilyen támogatást nem kapok, inkább gátolnak, meg ez miatt is veszekednek velem, mert h bennem bizott a legjobban és én akarok elköltözni és csalódik bennem, és azt mondják, hogy nem fog menni, meg nem lesz olyan egyszerű. Nem lesz, ezt én is tudom, de menni fog. Eléggé visszavetett a korlátozásuk már az életben, mert elég antiszociális meg szorongó, önbizalomhiányos, nehezen ismerkedő ember lett belőlem, próbálok ezen változtatni ma már. Elegem lett. Hatalmasat csalódtam bennük, sok idő kellett még talpra tudtam állni és belátni, hogy ne magamban keressem a hibát.Tényleg alig várom, hogy elmenjek már innen, mert olyan mintha nem is otthon lennék.
2016. jan. 13. 15:28
 22/31 Zedricht ***** válasza:
88%
Helyzetfüggő. Én is nagyon jó gyerek voltam, 5. osztályig tényleg semmi nem történt. Aztán felsősök lettünk és egyre jobban elvitt a baráti kör. Elkezdtem feleselni, 8.- ban pedig már késő jártam haza, dohányoztam, ittam alkalmakkor. De a jegyeim jók voltak ettől függetlenül. Most ebben a helyzetben viszont a szülőket okolnám.. Ha nem engedik élni, hogy fogja megtapasztalni a dolgokat? Azért abból nem lehet megélni, hogy elmondják, hogy miért rossz, addig úgysem nagyon törődsz a dolgokkal. Én se hittem el milyen rossz a dohányzás meg az ital, aztán mikor 3x hánysz, minden levegővétel közt és nembírsz felmenni a lepcsőn lihegés nélkül elgondolkozol.
2016. jan. 13. 16:07
 23/31 anonim ***** válasza:
95%

Alapvető pszichológia ha valakinek mindent megtiltanak amint kikerül a tiltás alól mindent ki fog próbálni.

Pia, drog, bulik...

Ez nem elzüllés csak most tudja kiélni magát. Ez a végeredmény. Ugyanezt csinálták egy ismerősömmel, ő ott hagyta az egyetemet és ma már a KFC-ben dolgozik azt mondja ott sokkal jobb neki.

A szüleivel egyáltalán nem tart kapcsolatot.

Ennek is ez lesz a vége.

2016. jan. 13. 17:24
 24/31 anonim ***** válasza:
94%
A kerdes alapjan ugy gondoltam,hogy nem feltetlenul, de a leiras alapjan egyertelmuen hibasak a szulok.
2016. jan. 13. 17:35
 25/31 anonim ***** válasza:
18%
20 évesen már nem gyerek egy felnött nő ha nem ismer mértéket az csakis az ő hibája
2016. jan. 13. 19:23
 26/31 anonim ***** válasza:
65%
utolsó komolyan ilyen süsü vagy? mégis honnan ismernemértéket ha végig tiltották mindentől? ez kb olyan mint amikor a háborúból hazatérő katonák szomjúságukban halálra itták magukat.
2016. jan. 13. 19:27
 27/31 anonim ***** válasza:
Igen.
2016. jan. 13. 20:15
 28/31 anonim ***** válasza:
22%

az én szüleim is szigorúan fogtak,hasonlóan mint a kérdezőt. mégse érettségiztem csupa kettesekkel, mégse feküdtem össze csomó sráccal..és nem is ittam le magam minden héten.

szóval szerintem kár csak a szülőket hibáztatni a kérdező esetén. oké, tényleg nagyon idióták az ilyen szülők, nem volt igazuk. de erre nem az a megoldás, amit a kérdező tesz. ahogy végzett volna a sulival leléphetett volna otthonról(munka és koli vagy szoba bérlése). ez nem az ördögtől való dolog. de igen, sokkal egyszerűbb inkább lázadni meg ri*banccá válni, ahelyett hogy végre elhúzna a mérgező légkörből.

2016. jan. 13. 20:15
 29/31 anonim ***** válasza:

Igen, hibás!

Az ellenkezőjét érték el a szülők a hülye nevelésükkel annak, amit akartak, a gyerekükből egy undorító, züllött ember lett. Ha szeretik, és normálisan nevelik, valószínűleg nem lett volna az.

2016. jan. 13. 20:51
 30/31 anonim ***** válasza:
29%

minden gyereket tiltanak csak épp a többség felnő és megtanul nemet mondani, a kérdező csak kényelmesen végig sírta a tini korát mert akor nem kel küzdeni,

most pótolja ami kimaradt de még mindig nem elég felnött hogy válalja a felelőséget

2016. jan. 13. 22:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!