Miért nem hiszi el anyám, hogy tudnék gondoskodni magamról?
Azért nem hiszi, mert valószínűleg otthon semmi önállóságot nem mutatsz és hisztizel, mint egy tini.
Egy felnőtt ember nem bunkózik a szüleivel.
Hol élnél? Miből?
Az miért baj, hogy megkérdezik, hogy miért nem vagy éhes? Nem kell kiakadni. Mondjuk mondhatod rá, hogy mert már ettem és még nem éheztem meg. Semmi bonyolultat nem kell rá mondani :) És hogy milyen napod volt? Hát tényleg nagyon gonosz szüleid lehetnek, hogy érdeklődnek felőled :)
"Miért kellene, oké elég lusta vagyok, de ha egyedül élnék valószínű gondoskodnék magamról"
Na persze.
A kérdező nem azt írta, hogy akkor jövő hétfőn költözik, nyilván tisztában van vele, hogy a külön élethez munka kell.
Én ugyanilyen voltam-vagyok, csak épp 24 éves vagyok, másfél hónapja munkanélküli. Már majdnem sikerült összekuporgatni egy lelépéshez szükséges összeget, aztán megszívtam az évvégét én is...
Anyám ugyanezzel jön és jött mindig, a mai napig ugyanez megy, pedig keresőképes vagyok, teljesen el tudok látni egy háztartást, meg is tettem már, az exemmel együtt laktam egy évet. De azért ki főzne rám (most is magamra főzök, külön kaján vagyok, szóval wtf?), ki mosna rám (a mosógépem, amíg meg nincs, a két kicsi kezem a kádban...), ki takarítana utánam (pl... én?), ilyenek. Az mondjuk igaz, hogy nem nagyon lát anyám itthon önállóskodni, mégpedig azért, mert mindent akkor csinálok, mikor nem látja, mert beleköt az élő fába is. Soha nem jó semmi úgy, ahogy én csinálom. A mosogatásról pl. megmondom őszintén, egy az egyben leszoktam, ha olyan edényt használok, ami közös (vannak olyanok, amik csak a sajátjaim, de pl. palacsintasütőm meg fokhagymanyomóm még nincs, mindent apránként szerezgetek be, ami majd kellhet az önálló életemhez, és nem engedem át anyáméknak, mert két hét alatt képesek tönkrevágni miindent), mert úgysem jó, ahogy én csinálom. Ő nem öblít, hagyja lecsorogni a habot, és kész, jóvanazúgy, de ha az én mosogatásom után meglátszik két odaszáradt vízcsepp, már újramos mindent, amit akkor mosogattam (nem túlzás, volt ilyen nem egyszer).
Szóval az egy dolog, hogy anyuka nem látja a gyereket önállósodni, az még nem azt jelenti, hogy életképtelen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!