Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek meg kéne engedniük...

Szerintetek meg kéne engedniük a szüleimnek hogy heti 1-2x itt aludjon a barátnőm? 19/F és L.

Figyelt kérdés

Szerintetek mi az elfogadható a szülőktől, mi lenne a normális reakció ha megkérdezem tőlük, hogy a fent említett rendszerességgel itt alhasson a barátnőm? Még nem történt ilyesmi rendszeres jelleggel, most szeretném ha így lenne, most már 19 éves vagyok, nekem is vannak igényeim, ha értitek mire gondolok. Van külön szobám, ez nem probléma, hogy a nyakukon lennénk. A lányhoz nem tudunk menni csak hozzám.

Szóval még egyszer a kérdés: Szerintetek meg kéne érteniük a helyzetemet és "meg kellene" engedniük ezt az egészet? Ha nem, akkor mi lehet az ellenvetésük? Nem hangoskodunk, nem zavarjuk őket.

2016. jan. 8. 15:19
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
82%

"Minek kell ott aludnia? Rendezd le, aztán este kísérd haza. Ne kelljen már egy idegent kerülgetni, valahányszor neked kedved támad a csajhoz."

Mert éjszaka kinek kell kerülgetni? Komolyan nevetségesek már egyesek.

2016. jan. 8. 18:02
 32/48 anonim ***** válasza:
54%

Nem kellene. Az ő házuk, az ő szabályaik, és ha azt mondják, hogy márpedig nem szeretnének egy idegent kerülgetni a saját házukban, akkor bizony igazuk van. És a lány szüleinél pont ugyanez a helyzet.

Nekik is vannak igényeik, és az övüké még jogos is, amennyiben a nyugalomra tartanak igényt.

2016. jan. 8. 18:03
 33/48 anonim ***** válasza:
6%

Megmondjam neked, hogy hol a probléma?

Ott, hogy a szüleid egy -töketlen- kisgyereknek tartanak így 19 évesen is még, és joggal.

Erre te magad vagy a bizonyíték azzal, hogy itt picsogsz ahelyett, hogy "felnőtt férfi" módjára megoldanád saját magad, a saját kis problémádat.

(Ha a tinik meg tudják ezt oldani, akkor egy 19 éves "felnőtt férfinek" is meg kellene tudnia oldani, segítségkérés nélkül is!)

2016. jan. 8. 18:59
 34/48 anonim ***** válasza:
79%

Semmi gond nincs azzal, ha ott alszik a barátnőd.

Lányaim vannak, aludtak itt fiúk. De a saját gyerekeim már ismernek, tudják, korán fekszünk, ezért például nem éjfélkor mentek fürödni. Lányos anyaként azt is tudták, nem szeretnék csak egy alsógatyát viselővel összefutni, közös helyiségekben öltözzön fel.

Te ismered a szüleidet, tudod mi az ami zavarná őket. De minden megbeszélhető, és ezzel sok konfliktus elkerülhető.

2016. jan. 8. 19:53
 35/48 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, én voltam a második, a lányom 17, a fiaim 15 és 7 évesek.
2016. jan. 8. 20:44
 36/48 anonim ***** válasza:
6%

A szüleid háza, jogukban áll dönteni, neked meg el kell fogadni, hogy különbözőek az emberek.

A dugás szó használata nekem is szemet szúrt, szerintem gyenge magyarázat, hogy azért, mert más is köcsög. Azért tiszteld már meg a lányt meg magatokat...

Hogy én megengedném-e, nem tudom. Talán tartós kapcsolatnál jobban.

2016. jan. 8. 22:48
 37/48 anonim ***** válasza:
94%

Én nem értem pár hozzászóló gondolkodását. A 19 éves fiatok párja nektek miért idegen? Nagyon fura a hozzáállásotok, az én szüleim minél több időt akartak mindig a barátommal tölteni, hogy megismerjék, ne pedig egy számukra idegennel legyen a "kislányuk". Számomra elég érdekes az a szülő, akinek jobb, ha a gyereke egy ismeretlennel van.

Nálunk volt, hogy pár hónapig a barátom itt lakott nálunk lényegében, csak hétvégére ment haza. Tisztáztuk a "játékszabályokat" - nincs hangoskodás éjjel, nem csinálunk plusz feladatot szüleimnek, sőt, segítünk sokat - és semmi gond nem volt belőle. Esténként összeültünk egy pohár sörre vagy borra négyesben, beszélgettünk, társasoztunk. Nem kezelték idegenként.

Azt nem értem, mi a gond azzal, hogy akkor akarnak szexelni, mikor mások is vannak otthon. Nem mindenki ordít közben mint a sakál.... Belőlünk pl semmit nem hallottak, csöndben voltunk.

Mindazonáltal nem pontozok le senkit, mindenkinek joga van eldönteni, hogy kit enged be a házába, csak a személyes véleményem, hogy érthetetlen ha egy szülő ennyire nem akarja ismerni az aktuális legfontosabb személyt a gyereke életében.

Gondolom jó sok lepontozást fogok kapni. Ez van. Inkább lazítsatok, hétvége van :)

2016. jan. 8. 23:03
 38/48 anonim ***** válasza:
5%

Előttem szóló, a mesedélutánt nem itt kéne erőltetni, mármint hogy a szüleid még a jöttment barátodat is eltartották.

Lásd csak, mi is a gond: a kérdező hazavisz valami sunát, akivel hemperegne, de annyi gerinc nem szorult bele, hogy a szülei elé állna, hogy ezt a csajt dugom, szeretném, ha itt héderezhetne pár napot. Csak feldobja a kérdést, hogy a szüleinek jó képet kéne-e vágnia ahhoz, hogy hazavisz valami szakadt csajt.

2016. jan. 9. 01:00
 39/48 anonim ***** válasza:
90%

"a szüleid még a jöttment barátodat is eltartották"

???? :D Évek óta együtt voltunk, és fizetett némi jelképes "lakbért", amit a szüleim alig akartak elfogadni. Nagy "eltartás" volt az a napi kb 1 szendvics, amit nálunk fogyasztott :D Látom sikerült meglátnod a lényeget a válaszomban. :)

2016. jan. 9. 12:11
 40/48 anonim ***** válasza:
0%
Mondom, hogy nagy mesélő vagy :) Egy héten keresztül napi egy szendvicsen kábé éhenhalni lehet. Kicsit finomíts ezen, így nem túl hiteles!
2016. jan. 9. 14:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!