Ha a húgom párját nem tudják elfogadni a szüleim,
elvárhatja, hogy az esküvőt pénzügyileg támogassák?
Figyelt kérdés
Nálunk a szülök beszállnak az esküvői költségekbe. De ha a testvérem választottját nem tudják elfogadni különböző okok miatt, attól ők még elvárhatják?
2016. jan. 2. 17:12
1/10 anonim válasza:
Mi az, hogy "elvárhatja"? Olyan nincs, hogy valaki elvárhatja, hogy a szülei beszálljanak az esküvői költségekbe, ez egy gesztus a szülő részéről, nem lehet elvárni tőle, mert nem kötelessége. Természetesen ha az egyik testvér esetén támogatják pénzzel az esküvőt, a másik testvér megsértődhet azon, ha nála ez nem így van, viszont nem biztos, hogy jogos. Elég valószínű, hogy a szülők nem fognak beszállni, hiszen ellenzik a kapcsolatot is.
2016. jan. 2. 17:15
2/10 anonim válasza:
Szerintem ez soha nem elvárható. Aki házasodik, az fizeti. A többi csak ajándék, jóakarat, kedvesség stb.
2016. jan. 2. 17:16
3/10 anonim válasza:
Alapból semmi sem elvárás. De ha támogatnák akkor, ha elfogadnák a párját, akkor nem értem, most miért úgy akarnak "segíteni" a lányukon, hogy hagyják fiatalon nagy költekezésbe fogni, illetve megfosztják őt egy álomesküvőtől.
2016. jan. 2. 17:18
4/10 anonim válasza:
Tulzas ezt elvarni. Ez csak egy rendes gesztus a szuloktol.
2016. jan. 2. 17:24
5/10 anonim válasza:
egyet értek. ma már nincs meg az a hagyomány,hogy a menyasszony szüleinek kell állni a költségeket.
az elfogadott,hogy a pár fizeti a költségeket. persze szerintem egyértelmű,hogy a szülők többet adnak nászajándékként mint a többi vendég..de ez sem törvényszerű.
bár azt kicsit gáznak érzem,hogy a szülők nem tudják elfogadni a párját . nem is kell nekik..örüljenek neki,hogy boldog a gyerekük. ennyi. ha tényleg nem egymáshoz valók,majd az idő megoldja
2016. jan. 2. 17:30
6/10 anonim válasza:
2016-ot írunk! Szerintem utoljára a nyolcvanas években voltak ilyen elvárások! Velem se szimpatizáltak a felesége szülei. Hangot is adtak neki! Aztán mikor értetlenkedtek, hogy nem kaptak meghívót az esküvőre akkor volt a koppanás. Mondjuk az unokájukat is csak képen látták.
Ha ők úgy gondolják, hogy csak azért nem támogatják a lányuk eskuvőét akkor ne legyenek majd meglepve ha esetleg a férj se fogja támogatni az ott létüket. De ha szimpátiától függetlenül nem adnának rá pénzt akkor nincs probléma.
2016. jan. 2. 17:34
7/10 anonim válasza:
Nem egészen értek néhány választ. Én és a feleségem is a fővárosban nőttünk fel, nem vagyunk különösebben hagyományőrzőék, se vallásosak, mégis a tavalyi esküvőnél mindkét fél azt hajtogatta, hogy az ő dolguk támogatni az esküvőt, ahogy az övékét is támogatták.
2016. jan. 2. 17:53
8/10 anonim válasza:
Hát ha nálad beszállnak a költségekbe, nála is illene, de csak azért, mert nálad is beszálltak, egyébként nem lenne kötelező.
2016. jan. 2. 18:07
9/10 anonim válasza:
Elvárni mindent lehet. Csak nem kell picsogni, ha nem kapja meg az ember.
2016. jan. 2. 18:38
10/10 anonim válasza:
Családtól függ - ha nem akarják támogatni, akkor max lehet rájuk hatni, de úgyis rossz szájíze lenne az egész dolognak, visszás lesz úgyis.
De akkor inkább ne támogassák. Elvárni, persze elvárhatják, de szerintem magukkal szúrnak ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!