A szüleim vettek nekünk egy házat, nem értik, mi a gondunk. Kinek van igaza? Mit tehetnénk?
Karácsonyi ajándékként kaptuk... A probléma az, hogy mi Pesten élünk, a ház pedig a szülővárosomban van, 215 km-re. Tudom, hogy ezt azért csinálták, hogy visszaköltözzek/költözzünk.
4 éve elköltöztem, mikor kiderült, hogy babánk lesz a párommal és ezt akkor is nehezen fogadták, mert hogy mi az, hogy nem a barátom költözik oda... Most jön a harmadik baba és mondtam anyáéknak, hogy családi házat keresünk, mert a lakásunk, ami van, az már kicsi lesz (3 hálószobás), amiket pedig kiadunk, azok sem nagyobbak.
Ezen felbuzdulva 'megleptek' minket, de nem tudunk igazán örülni. Nem ilyet szeretnénk, messze is van, egy sima családi ház.
Ezt elmondtam apukáméknak, akik ezt rossz néven vették, mert mégis mi a problémánk ezzel...
"De nagy problémák, más a s.ggét a földhöz verné ha kapna ingyen egy lakást amit nem kell 50 évig fizetnie."
Úgy látom az irigykedés az megy ezerrel :D
Amúgy a kérdezőnek van igaza.
1. Ha már házat vesznek, csak illene beavatni a leendő "tulajdonost" is.
2. Kapnak egy házat, ami valójában a szülők háza, innentől majd feljogosítva érzik magukat hogy bármikor beleszóljanak mindenbe "tőlem van a ház, én mondom meg hogy élj benne" alapon.
3. Semmi pénzért nem adnám fel az életem csak azért mert van egy házam a világ végén.
"Úgy látom az irigykedés az megy ezerrel :D"
Nem, nem irigykedek, bármilyen nehéz is elhinni. Kapnék egy házat valahol, ahova semmi nem köt, ráadásul én magam egy nagyvárosban lakok, nem akarok elköltözni. Akkor miért is örülnék neki?
Kérdező. Ez lehet bunkón hangzik, de én fognám azt a házat és eladnám (ha a neveteken van), az árából pedig vennétek magatoknak egy másikat Pesten. Végül is használtátok valamire az ajándékot és házat is vettetek magatoknak.
Szüleid részéről ez csak színtiszta önzés volt.
Nektek nem hazat vettek, hanem megprobaljak befolyasolni az eleteteket.
Meg kell mondani hogy koszi, de NYILVAN (es itt jelentosegteljesen nezni) nem tudtok odakoltozni es nem is akartok. Ugyhogy adjak el aztan ha nagyon akarjak odaadhatjak az arat.
" Eladjak a videki hazat 3-4-5 millioert, es az aran vesznek egy pesti csaladi hazat."
Eladjak aztan odaadjak az arat. Ha mar annyira segiteni akarnak.
Természetesen neked van igazad, kérdező. Több éve Budapesten éltek, és most azt várják el a szüleid, hogy költözzetek a gyerekekkel egy csöves vidéki kisvárosba, ahol a munkádért/párod munkájáért feleannyit vagy harmadannyit fizetnek.
Vicckategória, nem is értem, hogy gondolták ezt a szüleid.
A 25# valaszolo almodozasara irtam a valaszt.
27-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!