Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim vettek nekünk egy...

A szüleim vettek nekünk egy házat, nem értik, mi a gondunk. Kinek van igaza? Mit tehetnénk?

Figyelt kérdés

Karácsonyi ajándékként kaptuk... A probléma az, hogy mi Pesten élünk, a ház pedig a szülővárosomban van, 215 km-re. Tudom, hogy ezt azért csinálták, hogy visszaköltözzek/költözzünk.

4 éve elköltöztem, mikor kiderült, hogy babánk lesz a párommal és ezt akkor is nehezen fogadták, mert hogy mi az, hogy nem a barátom költözik oda... Most jön a harmadik baba és mondtam anyáéknak, hogy családi házat keresünk, mert a lakásunk, ami van, az már kicsi lesz (3 hálószobás), amiket pedig kiadunk, azok sem nagyobbak.

Ezen felbuzdulva 'megleptek' minket, de nem tudunk igazán örülni. Nem ilyet szeretnénk, messze is van, egy sima családi ház.

Ezt elmondtam apukáméknak, akik ezt rossz néven vették, mert mégis mi a problémánk ezzel...

2016. jan. 2. 11:29
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
76%

Hogy mit tehetnél? Igazából semmit, de nem is kell tenni semmit.

Költözni nem akarsz, hát nem költözöl. Erővel nem vitethetnek oda. Valószínűleg nem is a ti neveteken van, különben tudtatok volna róla már hamarabb, így eladni nem tudjátok, de a kötelességek se titeket terhelnek. Azaz: van is ázatok, meg nincs is. Hagyd a csudába, ha ennyire merev nyakúak a szüleid, akkor úgyse fogja megérteni, hogy éled a saját életedet úgy, ahogy te szeretnéd.

2016. jan. 2. 12:27
 12/31 anonim ***** válasza:
78%

Úgy, hogy valóban a ti tulajdonotok legyen jogilag, nem vehetett nektek más valaki ingatlan a ti tudtotok és beleegyezésetek nélkül - ahogyan azt már többen leírták előttem.

Kinek a nevén van a ház valójában, és kinek van rajta haszonélvezeti joga (ha van)?

2016. jan. 2. 12:41
 13/31 anonim ***** válasza:
78%

Nem tudom, hogy gondolták, hogy otthagyjátok az életeteket, a munkátokat. Nyilván ott nálunk nem lennének olyan lehetőségeitek, mint Budapesten.

Nem volt szép tőlük, hogy így akarnak manipulálni. Ez nektek ajándék, hanem saját maguknak.

Ne legyen lelkiismeret furdalásod.

Ha valóban segíteni akarnának, akkor besegítenének a ház megvételébe, amit szeretnétek, akárhol is van.

2016. jan. 2. 12:44
 14/31 anonim ***** válasza:
64%
Nincs igazuk. Ilyen ajándékot nem lehet a másik megkérdezése nélkül adni. Ez nem egy pulcsi, amit visszaviszel másnap, vagy továbbadod egy hét múlva. Még ha ott lenne a ház, ahol szeretnétek élni, akkor is meredek lenne anélkül megvenni, hogy látnátok előre. Amíg ők nem látják a problémát ezzel az akcióval, addig semmit sem tudsz tenni, csak ne dőlj be annak, hogy veletek van a gond. Gondolom azért írtál ki kérdést is, mert elbizonytalanodtál, hiszen mennyien örülnének ha a szülei vennének neki egy házat. Szóval álljon itt: Ez nem ajándék, hanem egy önző lépés, amit nem szabad elfogadni ilyen formában. Te ismered őket, próbáld az ő szemszögüket is nézni. Ha nem eredendően manipulatív emberek, akik még sosem adtak semmit önzetlenül, akkor simán lehet, hogy elhitték, hogy ez nektek is jó lesz. Valószínűleg nem látnak tovább annál, amit ők elképzelnek ideálisnak, hiszen az unokákkal akarnak lenni és milyen jó lenne biztos nektek is ha ők is elhozhatnák oviból, segítenének ha beteg a gyerek, stb. Azért nem kevés pénzt költöttek arra, hogy a közelükben legyetek, szóval gyanítom, hogy valahol tényleg szeretnek titeket. Ha erre lehet alapozni, akkor nyugodtan, érvekkel, őket is meghallgatva talán el lehetne érni valami egyetértést.
2016. jan. 2. 12:49
 15/31 anonim ***** válasza:
27%
Nehezen hihető kérdés ez,kizárt hogy valaki csak úgy vesz egy több tízmilliós házat anélkül ,hogy megbeszélné azokkal a dolgot akiknek szánja az ingatlant.Kamu kérdésnek tűnik.
2016. jan. 2. 13:04
 16/31 anonim ***** válasza:
10%
De nagy problémák, más a s.ggét a földhöz verné ha kapna ingyen egy lakást amit nem kell 50 évig fizetnie. Ha nem akartok benne lakni akkor adjátok ki albérletbe oszt cső.
2016. jan. 2. 13:05
 17/31 anonim ***** válasza:
78%

én nem értem hogy képes valaki milliókat elszórni,úgy hogy meg se kérdezi az ajándékozottat erről,hanem csak kész tények elé állítja..

a családi körömben több esetben is kaptak a fiatalok lakást/házat a szülőktől, mert megtehették. de minden esetben együtt nézegették a lakásokat, gondosan kiválaszották.

én se tudnék őszintén örülni annak,hogy a hátam mögött megveszik,aztán én vagyok a hálátlan ha nem örülök neki..valóban nektek ott van a munka Pesten, nem véletlenül laktok ott..

a szülőket is megértem persze,hogy rossz érzés nekik,hogy nem tudnak akármikor unokázni, meg veled lenni. de ennyi erővel költözzenek ők közelebb..nem várhatják el,hogy feladd a mostani életed..

2016. jan. 2. 13:07
 18/31 anonim ***** válasza:
16%
Jobban áll az ország, mint hittem :D A válaszadók többségének már volt, hogy vettek a szüleik házat... Jó nektek :)
2016. jan. 2. 13:44
 19/31 acelsziv ***** válasza:
92%

15: Mielőtt ostoba hsz -ekkel járatod le amgad először nézz már szét az ingatlanárak után abbana távolságban ahol a kérdező írta. Csak egy példa: Ózdon - ami elég messza van Bp -től és elég gatya hely ahhoz, hogy el akarj jönni egy házat már 4-5 milláért is kapsz. Ennyit a több tízmilliós kiadásról. De költöznél -e oda csak a házért, mikor max minimálbérért dolgozhatsz valami gyárban négy műszakban?

Kérdező: Ne emészd magad. Ez nem ajándék volt, hanem csapda. Ha elfogadjázok akkor az jön, hogy ők vettek házat nektek és joguk van beleugatni az életetekbe. Most az fog jönni, hogy hálátlanok vagytok. Ne törődj vele. Süssék meg a házukat.

2016. jan. 2. 13:46
 20/31 anonim ***** válasza:
87%

15:

A dh.hu -n írd be a keresőbe, hogy ház 2 millió alatt!

49 találat van.

És ezen már rajta van a jutalék ÁFÁ-stól. Alku előtti ár!

2016. jan. 2. 13:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!