A szüleim vettek nekünk egy házat, nem értik, mi a gondunk. Kinek van igaza? Mit tehetnénk?
Karácsonyi ajándékként kaptuk... A probléma az, hogy mi Pesten élünk, a ház pedig a szülővárosomban van, 215 km-re. Tudom, hogy ezt azért csinálták, hogy visszaköltözzek/költözzünk.
4 éve elköltöztem, mikor kiderült, hogy babánk lesz a párommal és ezt akkor is nehezen fogadták, mert hogy mi az, hogy nem a barátom költözik oda... Most jön a harmadik baba és mondtam anyáéknak, hogy családi házat keresünk, mert a lakásunk, ami van, az már kicsi lesz (3 hálószobás), amiket pedig kiadunk, azok sem nagyobbak.
Ezen felbuzdulva 'megleptek' minket, de nem tudunk igazán örülni. Nem ilyet szeretnénk, messze is van, egy sima családi ház.
Ezt elmondtam apukáméknak, akik ezt rossz néven vették, mert mégis mi a problémánk ezzel...
Hogy mit tehetnél? Igazából semmit, de nem is kell tenni semmit.
Költözni nem akarsz, hát nem költözöl. Erővel nem vitethetnek oda. Valószínűleg nem is a ti neveteken van, különben tudtatok volna róla már hamarabb, így eladni nem tudjátok, de a kötelességek se titeket terhelnek. Azaz: van is ázatok, meg nincs is. Hagyd a csudába, ha ennyire merev nyakúak a szüleid, akkor úgyse fogja megérteni, hogy éled a saját életedet úgy, ahogy te szeretnéd.
Úgy, hogy valóban a ti tulajdonotok legyen jogilag, nem vehetett nektek más valaki ingatlan a ti tudtotok és beleegyezésetek nélkül - ahogyan azt már többen leírták előttem.
Kinek a nevén van a ház valójában, és kinek van rajta haszonélvezeti joga (ha van)?
Nem tudom, hogy gondolták, hogy otthagyjátok az életeteket, a munkátokat. Nyilván ott nálunk nem lennének olyan lehetőségeitek, mint Budapesten.
Nem volt szép tőlük, hogy így akarnak manipulálni. Ez nektek ajándék, hanem saját maguknak.
Ne legyen lelkiismeret furdalásod.
Ha valóban segíteni akarnának, akkor besegítenének a ház megvételébe, amit szeretnétek, akárhol is van.
én nem értem hogy képes valaki milliókat elszórni,úgy hogy meg se kérdezi az ajándékozottat erről,hanem csak kész tények elé állítja..
a családi körömben több esetben is kaptak a fiatalok lakást/házat a szülőktől, mert megtehették. de minden esetben együtt nézegették a lakásokat, gondosan kiválaszották.
én se tudnék őszintén örülni annak,hogy a hátam mögött megveszik,aztán én vagyok a hálátlan ha nem örülök neki..valóban nektek ott van a munka Pesten, nem véletlenül laktok ott..
a szülőket is megértem persze,hogy rossz érzés nekik,hogy nem tudnak akármikor unokázni, meg veled lenni. de ennyi erővel költözzenek ők közelebb..nem várhatják el,hogy feladd a mostani életed..
15: Mielőtt ostoba hsz -ekkel járatod le amgad először nézz már szét az ingatlanárak után abbana távolságban ahol a kérdező írta. Csak egy példa: Ózdon - ami elég messza van Bp -től és elég gatya hely ahhoz, hogy el akarj jönni egy házat már 4-5 milláért is kapsz. Ennyit a több tízmilliós kiadásról. De költöznél -e oda csak a házért, mikor max minimálbérért dolgozhatsz valami gyárban négy műszakban?
Kérdező: Ne emészd magad. Ez nem ajándék volt, hanem csapda. Ha elfogadjázok akkor az jön, hogy ők vettek házat nektek és joguk van beleugatni az életetekbe. Most az fog jönni, hogy hálátlanok vagytok. Ne törődj vele. Süssék meg a házukat.
15:
A dh.hu -n írd be a keresőbe, hogy ház 2 millió alatt!
49 találat van.
És ezen már rajta van a jutalék ÁFÁ-stól. Alku előtti ár!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!