Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez az én anomáliám vagy a...

Ez az én anomáliám vagy a szülő a hibás?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok, és az utóbbit nagyon nehezen tudom elfogadni. Nagyon vágyom arra, hogy bár fiúnak születtem volna, gyűlölök minden női dolgot. Nem sminkelek, nem hordok ékszereket, nem vonz a főzés, inkább szerelek, soha nem akarok gyereket és a menstruáció is kimondhatatlan teher számomra.

Amikor először megjött 12 évesen, azt se tudtam mi az, nagyon megijedtem, mert nekem soha nem mondta el az anyám, hogy ilyen lesz. Sőt semmiről nem szokott tájékoztatni. Azt, hogy megjött, mindenkinek el kellett mondanom (anyám, nagyszüleim, apám) és másnapra tudta az egész ismeretségi kör. Most hogy lett fiúbarátom, semmit nem mondtam el itthon (szüleim elváltak, anyámmal, nagyszüleimmel élek) mert soha nem is szoktunk beszélgetni, nőies hülyeségekről meg pláne nem. De már együtt vagyunk vagy 7 hónapja és persze le is feküdtünk. Mindegyikünk felelősségteljes, védekezünk (mert annak ellenére hogy ők még az éves kötelező nőgyógyászról se mondtak semmit sem én tájékozódtam), de egyszer kiszakadt a gumi. Akkor is azonnal elrohantunk a barátommal, vettem be esemény utánit, csináltam 2 negatív tesztet, mikor késett. De pár napja nagyon fájnak a melleim, és ezt megemlítettem mamámnak. Erre jött a szövegével hogy de nem lehetek terhes? Ebben a korban már biztos szerelmeskedtem... Csak így spontán. Nem is számítottam rá! Ez csak egy mellfájás, ha ezt tudom meg se említem! Nekem herótom van ettől a témától, undorító hogy velük beszéljem meg, meg egyébként is. Most kezdik el?? És ez most az én hibám? Hogy hánynom kell ha szóba hoznak ilyet?

2016. jan. 1. 10:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A mellfájás szerintem a középidő miatt van. Nekem is nagyon sokáig így jelezte a szervezetem. (Valakinek a petefészke szúr).

Visszatérve a kérdésre: az, hogy egy anyuka nem beszél meg a gyerekével ilyen alapvető dolgokat, mint menstruáció, védekezés, teherbe-esés, meg úgy általában véve más nemiséggel kapcsolatos dolgot, az nem a gyerek hibája, hanem egyértelműen az anyáé. Az anya pedig azért nem tud ilyesmiről beszélni, mert őt is hasonló szellemben nevelte az ő anyukája. A nagymama "idejében" pedig sok volt a tabutéma, akkor egész máshogyan nevelték a gyerekeket.

Az anyukáddal való kapcsolatra szerintem az is rányomja a bélyegét, hogy még mindig a nagyszülőkkel éltek. Így anyukád viselkedésében mélyebben benne vannak a nagyszülői minták, elvárások. Ha nem lenne ott az anyukája, aki gondolom ugyanígy nevelte, lehet, hogy veled is közvetlenebb, lazább tudott volna lenni.

Ezen viszont nem tudsz változtatni. Fogadd el, hogy vannak dolgok, amiket nem velük kell/szabad megbeszélned, és ha rákérdeznek, adj valami kitérő választ. Ez nem a te hibád, ez valami sok generáció óta ismétlődő rossz nevelés minta.

2016. jan. 1. 11:40
 12/19 anonim ***** válasza:
25%

Egy felnőtt ember viselkedéséért már nem lehet felelőssé tenni a szülőt. Az meg, hogy tudod, mit kell annak érdekében tenni, hogy ne legyen gyerek, hát, tök jó, hogy odafigyeltél biológia órán.

A mellfájdalom lehet a menzesz jele is egyébként, vagy a középidőé, esetleg bármiféle hormonprobléma jele (pl. a tabletta bezavart a hormonháztartásodba, ha elolvasod a tájékoztatóját, biztos rajta lesz mellékhatásként). Most, hogy van nőgyógyászod, menj, és beszéld meg vele. Laikusnak hiába beszélsz ilyesmiről, akkor is, ha az esetleg a "mindenható" (a gyerekek így tekintenek az idősebb rokonokra) anyád, nagyszülőd, vagy bárki, aki szerinted nem hajlandó megosztani az életmentő információt. Merthogy szerintem azt gondolod, szándékosan hallgatják el előled a dolgokat.

Hogy a személyiséged a helyére kerüljön, javaslom, hogy keress fel egy pszichológust.

2016. jan. 1. 11:46
 13/19 anonim ***** válasza:
75%

A pszichológus azzal kezdi, hogy a hozzáforduló nyavalygót, megpróbálja megérteni, ELFOGADNI - amint van, olyannak. Utána hozzálát, hogy a nyavalygó is jobban megismerje magát és ELFOGADJA magát, amint van. Innen kezdve építkezhet javíthat magán, fejlődhet, és érzi is egyre szabadabb lélek. És ezen az úton nagyon magasra juthat -olyan is, akinek a kiinduló helyzete tragikus. Olvasd el Helen Keller Csöndes, sötét világom - könyvét. Helen egyévesen 100% süket és vak lett egy betegségtől. Majd a zseniális nevelőnője segítségével elindult azon az úton, az útján, amiről fentebb írtam, és a XIX.sz legérdekesebb egyénisége lett írónő, több nyelven írt-olvasott.

[link]

2016. jan. 1. 11:56
 14/19 A kérdező kommentje:

10-es: bármelyik felnőtt rokonomnak mondom is el, olyan mintha hangosbemondóba közölném - nem túl diszkrétek. Nincs is rosszabb mintha a hátad mögöt szövegelnek ki. A barátom anyja tipikus anyós, a köszönésnél és a célzásainál hogy nem vagyok a fiának való, tovább nem jutottunk. Mindenesetre megtartom magamnak ezentúl az összes bajomat, az biztos.

11, 12, külön köszönöm, hogy kitértetek a mellfájós részre! Kb. 9-ére várom a menzeszt, ennyire előre előjele lenne? Még a melltartóra gondoltam hogy amiatt. Tegnap nem vettem fel és ma sem, és egyre kevésbé fáj, úgyhogy lehet ez is volt a probléma.

12-es nem értek egyet azzal hogy valaki csak mert felnőtté érett hirtelen nem hibáztathatja a szüleit. A nevelés az örökre benne marad, nem fog hirtelen elvonatkoztatni tőle. 11-es válasza a példája erre. Ja 11-es :) apai nagyszüleimmel élek még. Anyám és ők gyűlölik egymást az orrom előtt is megy a másik szidalmazása. Ez amolyan grátisz lehet ez élettől.

2016. jan. 1. 12:03
 15/19 anonim ***** válasza:
34%
21 évesen már bele kellene nézned a tükörbe!!!! Aki visszanéz onnan annak kell már a felelöséget vállalni érted!
2016. jan. 1. 12:07
 16/19 A kérdező kommentje:

"Merthogy szerintem azt gondolod, szándékosan hallgatják el előled a dolgokat."

Nem gondolok ilyet, egyszerűen nem érdeklem őket alapból és nem is gondolják hogy fontos lett volna beavatni a női létbe. Mert így kb olyan messze érzem magam tőle, mint ide a létező legtávolabbi bolygó. Talán még fel se fedezték. :)

2016. jan. 1. 12:09
 17/19 anonim ***** válasza:

Nagyon sok ember van, akinek ilyen bambák a szülei, de nem mindenki kezd el undorodni saját magától emiatt.

Itt szerintem veled is van probléma. A szüleidet nem tudod megváltoztatni. Kérdés, hogy te ugyanolyan akarsz lenni, mint ők, vagy változtatni akarsz.

Konkrétan nincs benned a vágy, hogy férfi legyél, nem? Gondolom, nem gyűjtesz átalakító műtétre?

2016. jan. 1. 12:19
 18/19 A kérdező kommentje:

Nem, utolsó, úgy úgy sem lenne igazi. :D

Én nem mondtam, hogy velem nincs baj, szerintem őrült vagyok én is. De ha tudnék, változtatnék. Elsőre külön akarok költözni, arra gyűjtök, de elég kilátástalan, a több milliótól messze vagyok. Na de eltértem a kérdésemtől már én is.

2016. jan. 1. 12:24
 19/19 anonim ***** válasza:

"Nem sminkelek, nem hordok ékszereket, nem vonz a főzés, inkább szerelek, soha nem akarok gyereket és a menstruáció is kimondhatatlan teher számomra."

Na most a menstruációt leszámítva ez egy nőnek sem kötelező, én se szoktam sminkelni vagy főzni. Nem a saját női léteddel van bajod, hanem a társadalmi nemi szerepekkel, azok meg a 21. században nincsenek már kőbe vésve.

2016. jan. 1. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!