Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hibás abban egy szülő, ha a...

Hibás abban egy szülő, ha a gyereke nagyon nehezen fejezi ki az érzelmeit?

Figyelt kérdés
2015. dec. 22. 22:58
 1/9 anonim ***** válasza:
43%
Nem.
2015. dec. 22. 23:13
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
De igen 😉
2015. dec. 22. 23:36
 3/9 anonim ***** válasza:
43%
De nem!
2015. dec. 22. 23:40
 4/9 anonim ***** válasza:
95%
lehetseges, de nem feltetlenul. A szuloi minta rengeteget jelent.
2015. dec. 22. 23:51
 5/9 anonim ***** válasza:
Illetve.
2015. dec. 22. 23:57
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Honnan a bánatból tudjuk? Nem ismerjük a szóban forgó szülőket, se a gyereket, amúgy meg nem minden introvertált embernek szörnyetegek a szülei.

Ha nekem valami kínom van, nem azon kezdek agyalni, hogy kit tehetnék felelőssé érte, hanem azon, hogy hogyan oldhatnám meg.

2015. dec. 23. 00:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Reszben igen, reszben nem. Ez egy eleg arnyalt kerdes.

En peldaul nagyon extrovertalt vagyol ugy alapvol, kozvetlen az emberekkel, nyitott, baratkozos.

De a szuleim nem ilyenek. Nekem pl sose mobdtak ki,hogy szeretnek. Ne ertsetek felre, csodas szulok, tudom es erzem,h szeretnek, csak nem mondogattak soha. Ezert bennem is ez a minta maradt meg. Viszont ugye parkapcsolatok soran "megtanultam" azt kimondani,h szeretlek, es nekem, jellemembol fakadoan ez fontos lett. Igy a szuloi minta ellenere, mar szoktam bekik mondogatni. Ok nem viszonozzak, de ez nem is baj. :)

Szoval szerintem sokat szamit a neveles, de az alap, a gyoker az mindig az egyen alaptermeszete, ami ugye belenk van kodolva.

2015. dec. 23. 09:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem úgy mondanám, hogy "hibás a szülő". De alapvetően a gyerekkorban látott minta határozza meg azt, hogy milyen lesz később egy párkapcsolatban. Ax exemen egyértelműen látszik, és nekem is sok idő kellett, mire beért az, hogy bár szerettek a szüleim, soha soha nem mutatták ki, soha egy puszi, ölelés, főleg, ami apai részről kéne ilyenkor egy lánynak. Szerencsére a mostani párom olyan, aki igényli és Ő is ki tudja mutatni az érzelmeit, nagyon is, a most kamaszodó lányomnak pedig ez nagyon-nagyon jót tesz, pedig nem az édesapja.
2015. dec. 23. 11:51
 9/9 anonim válasza:
Még, ha a gyerek érzelmi „alulvezéreltségének” hátterében autizmus, vagy súlyos szellemi fogyatékosság (Figyelem!: az autizmus, mint kórkép, NEM jelent feltétlenül szellemi fogyatékosságot is! Lásd az: „Esőember” c. filmet!), avagy születési rendellenesség, illetve baleset következtében bekövetkező súlyos idegrendszeri sérülés áll, a szülő felelőssége akkor sem elhanyagolható! Ha ugyanis a szülő NORMÁLIS, igenis NEKI kell stimulálnia a gyereket: jó szóval, megértéssel, ráhatással — a SAJÁT érzelmei kimutatásával — a saját gyereke iránt!
2015. dec. 24. 03:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!