Hibás abban egy szülő, ha a gyereke nagyon nehezen fejezi ki az érzelmeit?
Honnan a bánatból tudjuk? Nem ismerjük a szóban forgó szülőket, se a gyereket, amúgy meg nem minden introvertált embernek szörnyetegek a szülei.
Ha nekem valami kínom van, nem azon kezdek agyalni, hogy kit tehetnék felelőssé érte, hanem azon, hogy hogyan oldhatnám meg.
Reszben igen, reszben nem. Ez egy eleg arnyalt kerdes.
En peldaul nagyon extrovertalt vagyol ugy alapvol, kozvetlen az emberekkel, nyitott, baratkozos.
De a szuleim nem ilyenek. Nekem pl sose mobdtak ki,hogy szeretnek. Ne ertsetek felre, csodas szulok, tudom es erzem,h szeretnek, csak nem mondogattak soha. Ezert bennem is ez a minta maradt meg. Viszont ugye parkapcsolatok soran "megtanultam" azt kimondani,h szeretlek, es nekem, jellemembol fakadoan ez fontos lett. Igy a szuloi minta ellenere, mar szoktam bekik mondogatni. Ok nem viszonozzak, de ez nem is baj. :)
Szoval szerintem sokat szamit a neveles, de az alap, a gyoker az mindig az egyen alaptermeszete, ami ugye belenk van kodolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!