Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim szerint 23 évesen el...

Szüleim szerint 23 évesen el vagyok késve a gyermekvállalással. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Tudni kell, hogy késői gyerek vagyok (és egyke). Szüleim igazi konzervatív gondolkodásúak mindenben, már a hatvanas éveiket tapossák és igen kifogásolják, hogy még nincs unokájuk. Hiába mondom nekik, hogy már nem úgy megy ez, mint 40-50 évvel ezelőtt és nagyon sokan csak harmincas éveikben szülnek, nem érdekli őket. Ők csak azt látják, hogy a fiatalok mennyire nem akarják elkötelezni magukat és önállósodni, és hogy az én koromban már legalább egy gyereke volt régen minden nőnek. És nekik sincs már olyan sok idejük hátra, szeretnék látni felnőni az unokáikat. Egyelőre nekem még apajelölt sincs a láthatáron egyáltalán, de ez sem érdekli őket. Azt mondják, jó lenne ha összekapnám magam, mert szép és okos nő vagyok, ha akarnék, rögtön találnék egy jóravaló, értelmes férfit, de most ebben a percben megismerkednénk, még akkor is legjobb esetben 2-3 év múlva szülök és nekik fogy az idejük. Plusz szerintük aki huszonéves korának közepéig nem talál magának senkit, annak már csak a "maradék" marad.

Szerintetek? Hogyan állíthatnám le őket? Megbántani persze nem akarom őket, mert csak jót akarnak és átérzem, hogy miért sürgetik a dolgot, de akkor is.

2015. dec. 29. 01:00
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
44%
Tehát a hatvanas szüleid a 23 éves gyereküket nyösztetik, hogy siessen szaporodni, mert lemarad. Oké. Na az a baj a késő esti kamukérdésekkel hogy átgondolatlanok a részletek.
2015. dec. 29. 01:08
 2/18 anonim ***** válasza:
38%
:DDD van ideje valakinek ezt leirni?
2015. dec. 29. 01:12
 3/18 anonim ***** válasza:
76%

Szüleidnek ezek szerint már csak a maradék maradt?

Aki huszonéves kora közepéig talál valakit, az harmincas éveire jó eséllyel megint szabad :D

2015. dec. 29. 01:14
 4/18 anonim ***** válasza:
84%

Már miért lenne kamu kérdés? Simán lehet ilyen.

Akik későn szülnek, azoknak benne van ez a pakliban.

Ha valaki 35 évesen szül, és a gyereke is, az 70 körül lesz nagymama.

2015. dec. 29. 01:17
 5/18 anonim ***** válasza:
39%

Mondd meg neki,hogy a 23 éves ember az nem szülőnek való,hanem arra,hogy kef-éljen amennyit bír:D

Ebben a korban az elköteleződés szerintem nem normális.

Azért van ennyi válás,mert buta 20on évesek,akik még azt sem tudják mit akarnak az élettől,összekötik az életüket valakivel,akit még ők sem ismernek igazán,de még önmaguk sem tudják mit akarnak az élettől.

A családalapításhoz nem csak anyagi egzisztencia szükséges,hanem megfelelő érettség.

Van,akinél ez még 40 évesen sem jön el.

Az emberek nem egyformák.

Ha meg nekik kisgyerek hiányuk van,akkor vigyázzanak a szomszéd gyerekére,ők biztos örülnének neki,ha néha megszabadulhatnak egy kicsit a szülőségtől.

Mondd meg nekik,hogy attól,mert az ő életük már elment,a te életed még nem,és nem mások igényei szerint fogod alakítani!

2015. dec. 29. 01:58
 6/18 Duenna ***** válasza:
72%
Mondd meg a szüleidnek, hogy lehet, hogy szeretnének unokát, de gyermeket magadnak akarsz szülni, és majd akkor, amikor annak úgy érzed, hogy eljött az ideje.
2015. dec. 29. 02:00
 7/18 anonim ***** válasza:
76%

Aha. A szüleid, akik negyven év körül voltak, amikor születtél, most siettetnek, mert már 23 vagy.

Hol ebben a logika?

Egyébként én 36 évesen szültem, a férjem meg 53 volt. Nem vagy elkésve.

2015. dec. 29. 02:19
 8/18 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem is kamu. Valaki, aki 40 évesen szült nem fogja a gyerekét szekálni azzal, hogy 23 évesen miért nincs gyereke. Na mindegy, tegyük fel, hogy igaz, akkor sincs sok értelme stresszelni ezen. Az ember nem a szülőknek csinál gyereket, és nem azért mert ők unokázni akarnak.
2015. dec. 29. 03:44
 9/18 anonim ***** válasza:
0%

Hm

A véleményükkel általában egyetértek..

Sajnos manapság nagyon későre tolódik a gyerekvállalás ideje.

Regen elmentek dolgozni 14-16-18 évesen így 23 éves korukra már mögöttük volt minimum 5 év munkaviszony... Ma ez kb 26-27 éves korban van, és meg nem is biztos, hogy azonnal szülne az ember lánya,mhiszen kicsit más a munkaviszony is, mint rég( régen kötelező volt dolgozni, és biztosítani az állást, tehát nem kellett félni, hogy nem lesz befolyt pénz)

De kicsit eltévedtek a 23-mal, és önzőek,mhogyy "nekik nem lesz idejük"

Hagyd rájuk, mást úgysem tudsz..

"Azért van egy síkban a 2 füled, hogy az egyiken be, másikon ki gyorsan menjen"

Éld a saját életed, más véleményét max meghallgatva...amit eldöntesz utána,mhgy megfogadod-e

/ mi anyósomtol hallgatjuk 22 éves korunk óta, csak az első2 évben bosszantott/

2015. dec. 29. 06:06
 10/18 anonim ***** válasza:
64%
Arra, hogy mennyi idejük lesz unokázni, akkor kellett volna gondolni, amikor ők "öreg fejjel" hoztak téged össze, nem most kellene a 23 éves hajadon, egyedülálló gyereküket ilyen butasággal traktálni.
2015. dec. 29. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!