Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám és a hugom szerint...

Anyukám és a hugom szerint stréber vagyok. Szerintetek igazuk van?

Figyelt kérdés
Hugommal mindketten főiskolán tanulunk. Ő jó tanuló, én kitűnő és mindketten kapunk tanulmányi ösztöndíjat. Anyuék mostanság azon problémáznak, hogy miért tanulok ennyit, a kitűnő átlageredménnyel nem sokra megyek, meg hogy ne dolgozzak annyit suli mellett, inkább barátkozzak, bulizzak.A bulizás nem az én világom. Szeretném megjegyezni, hogy ők említették nekem, hogy ők sem voltak kitűnő tanulók a fősulin, csak négyesek, levelező tagozaton tanultak, ösztöndíjat nem kaptak. Mondtam nekik, hogy nekem nem elég a tanulmányi ösztöndíj, szeretnék dolgozni suli mellett,valamint Szent István ösztöndíjra és Köztársasági ösztöndíjra pályázni. Erre ők mondták, hogy borzasztóan anyagias és stréber vagyok, és ez nem egészséges, és hogy ezek után ne csodálkozzak, hogy a suliban piszkálnak és utálnak. Amikor meg ezeket elnyertem, akkor meg dicsekedtek velem úton-útfélen, de mondtam nekik, hogy gondolják végig, hogy kinek hangoztatják, mert nem hiányzik, hogy az irigység miatt keresztbe tegyenek nekik.Szeretném közölni Mindenkivel, hogy a rosszindulatú megjegyzésektől kíméljenek és értelmes válaszokat várok. Üdv.
2015. nov. 9. 21:50
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Ha neked igy jo akk fogadjanak el igy, ki ezt szereti ki azt.. de am neha lazithatnal kicsit sztem is:)
2015. nov. 9. 21:54
 2/8 anonim ***** válasza:
49%
Ertelmes csaj vagy, de te is dicsekedni akarsz!
2015. nov. 9. 22:07
 3/8 anonim ***** válasza:

Csináld úgy az életedet ahogy neked tetszik, jónak látod. Ne idegenektől akarj megerősìtést. Szerintem ez a verzió jobb, hogy céljaid vannak, mintha egy semmirevaló, munkanélküli drogos lennél. Persze mindemellett nem ártana azért, ha a társas kapcsolatok is működnének, mert a köztársasági ösztöndíj nem pótolja a baráti kapcsolatokat, szerelmet, családot és semmi értékes dolgot, ami a karrieren kívül is létezhet.

Nem rossz indulatból mondom, csak kicsit örülök, hogy egy ilyen tanult ifjú tőlem is tanulhat valamit. Helyesen: húg, húgom. Tudom furcsa, de így írjuk helyesen!

Sok sikert a céljaidhoz!

2015. nov. 9. 22:13
 4/8 anonim ***** válasza:
kinek a pap kinek a papné. én is levelezőn csinálom a fősulit munka mellett(első félévemet töltöm jelenleg), de épp csak annyira van erőm, hogy meglegyen a félév, még így is kérdéses, mert állandóan megy a variálás, hogy mikor miből írunk stb. és eszméletlen sok és nehéz az anyag(etk-n vagyok, de orvosi szinten kérik a dolgokat). az első féléves tárgyak lehet, hogy alapozás, de semmire nem fogok menni vele később, csak az államvizsgán fogják kérdezni. úgyhogy én jelenleg túlélek. úgy vagyok hogy a kettesnél szebb jegy nincs csak jobb. de azért amennyire lehet a jó jegyekre gyúrok, de csupa 4-es 5-ös az lehetetlen.
2015. nov. 9. 22:44
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

eddig belül hajtott téged valami valamifelé(szerintem jó irányba)

de a kérdés megszületésével ez már meg is imbolygott

aki belőlről valóban moivált, az nem kételkedik önmagában.

a kétkedés, bizonytalanság önmagunkban, csak hátráltatni tud.

2015. nov. 10. 00:09
 6/8 anonim ***** válasza:
*belülről
2015. nov. 10. 00:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem abszolút jó irányba tartasz.
2015. nov. 10. 12:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem hogy örülnének neki hogy ilyen vagy.

Alapvetően teljesen jó az, ha vannak céljaid, és mindent megteszel hogy el is érd őket. Sosem értettem mi baj azzal, ha valaki jobbá akar válni...

2015. nov. 10. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!