Anyukám szerint túl sokat van nálunk a barátom, hogy magyarázzam el neki?
Továbbtanulás miatt másik városban vagyunk, így is csak hétvégén tudunk találkozni. Rettentően hiányzik és legalább azt az 1-01,5 napot szeretném vele tölteni, amit lehet :(
A tanulás rovására nem megy, sőt ő nagyon sokat segít benne, tehát még ez sem lehet baj...
Azt hozza fel, hogy ilyenkor túl későn fekszünk le és túl későn kelünk, de ha hétvége van nem értem, miért ne lehetne azt csinálni, ami jólesik... meg az a baja, hogy így vele (az anyukámmal) túl kevés időt töltök, amit megértek, mert ő egyedül van, de én meg nem vagyok a szórakoztatója, kereshetne magának barátot és igyekszem rá is időt szakítani, csak a barátom meg nagyon hiányzik...
Olyan rossz ez így mert nagyon nehéz az egyensúlyozás és neki meg semmi sem jó pedig tényleg igyekszem. Hogy értessem meg ezt vele?
Pontosan így, ahogy leírtad. Szedd össze az érveidet, készülj fel válaszokkal a kérdésekre. Ha kell, bizonyítsd az igazadat.(ellenőrző)
Hétköznapokon meg próbálj anyukáddal többet lenni. Ne gubbassz a szobádban, menj ki hozzá, tanulj az étkezőben, vagy a konyhában, hogy egy légtérben legyetek.
Sajnos nekem többek között ezért is lett vége az egyik kapcsolatomnak. Én a barát szemszögéből láttam a dolgokat.
Igazából érthető a szülők álláspontja. Egyrészt veled akarnak lenni, másrészt szar nekik hogy egy idegen emberhez kell alkalmazkodni a saját házukban. Meg ahhoz hogy ne sértsék meg az együttléteteket.
Na, de hogy próbáljam a helyzetet érzékeltetni szüleid szemszögéből, én hasonlót élek át az albérletben.
A velem lakó srác a tulaj, és mostanában gyakran cserélgeti a csajait, vagy a régi barátnője lebzsel nálunk. Ezzel el is ékeztünk kicsit a későn kelés, későn fekvés dologhoz.
Például ők is, délelőtt alszanak ameddig akarnak kb, én meg vagy korán megyek melózni, vagy alapból korán kelek, és akkor folyton azt kell néznie az embernek hogy ne csörögjön, csendben legyen egész délelőtt, mert a másik szunyál.
Bezzeg este...tekintve hogy kipihentek, vagy nekiállnak hajnalig tv-t bömböltetni, vagy este 11-kor mennek a konyhába főzőcskézni, ami szintén a szobám mellett van, és hallgathatom a zajongást 1-2 óráig, miközben aludnék. De volt hogy a kisasszony hajnal 1-kor állt neki porszívózni meg nagy takarítani...az volt kb az egyetlen eset, hogy jól le is b..sztam érte, hogy ezt miért nem lehetett nappal.
De még rosszabb, mikor "idegen" lány van a lakásban. Egyrészt ugye mindig el kell mosogatni, takarítani kell, csak mert a másikhoz vendég jön. Másrészt kicsit kellemetlen, hogy ők ott vannak kicsípve, jó illatúan, és főzőcskéznek hétvégén reggel a konyhában, fürdőben...én meg kuksolok a szobában, mert előtte estig dolgoztam, és nem elaludt hajjal, büdösen akarok bemutatkozni senkinek. És nem tudok elmenni se lezuhanyozni, se reggelizni, de még szarni se tudok egy jót...
Na meg, az otthon az otthon, azét van hogy pihenjünk, elengedjük, jól érezzük magunkat. Erre mondta egyik kollégám, hogy azért utálja a vendégeket, mert ő szeret egy szál gatyában lenni otthon, ami ugye a családnak fel se tűnik, de egy vendég előtt azért hülyén mutatna.
Egy fontos kérdés, megoszlik-e a baratodnál és az őtthon együtt töltött idő?
Plusz középutat kell találni..
Anyukád ezek szerint egyáltalán nem fontos, a barátod mögé helyezed....
Helytelen.. Igenis meg kell talalni az egyensülyt..
Férj feleségként együttelve is komoly logisztikát jelent, hogy töktsünk egymással is időt, ne csak a feladatokkal, család bővebb tagjaiva. Pl anyukákkal is, , tanusíthatom...
Nem tudom azt mondani, hogy legalábba. Hétvégét töltsük együtt, mert így sem megy..
jaj ne legyünk már àlszentek. adott egy kb 20 éves lány, egesz héten oda van, természetes, hogy legalább hétvégén a barátjával van..
talaljatok kompromisszumokat.. pl ha ott van a baratod, akkor se muszáj bezàrkòzni a szobaba, menjetek ki kicsit anyukadhoz segiteni valamit, vagy talaljatok ki valami kozos programot 3-an. persze legyél ketteseben is a baratoddal, de azért anyukád se legyen leejtve, elvégre gondolom ő finanszírozza a másik városban a lakhatasod es az életed. találd meg a közép utat..
ma 06:57-ös: honnan szeded, hogy a kérdezö 20 éves?
A kérdezönek: anyukádnak hiába van/lenne barátja, az nem pótolja a gyerekét illetve a vele eltölött idöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!