Anyukám és a nagyszüleim szerint betegesen szórom a pénzt. Ez miért gond? Adnom kellene nekik?
A saját pénzem, nem ők adják.
Nem az van, hogy elszórnám az összeset, utána tőlük kérnék. Tudom, hogy sokat költök, ez tény. De nem értem, hogy miért baj. Kifizetem a számlákat, utána költöm, amennyi van. Sosem volt még az, hogy hónap végére ne maradt volna pénzem. Most is vettem neki karácsonyi ajándékot és nem az, hogy örült volna, hanem azonnal jött azzal, hogy "ez biztosan egy vagyon volt".
Mamáék dettó. Ha elmegyek vidékre hozzájuk, a fél kocsit telepakolja kajával, amit meg kellene főzzek, azzal a felkiáltással, hogy "itt már nem kell megvennem őket". Hiába mondom neki, hogy nem szoktam főzni semmit, a maximum, amit a konyhámban sütök, az a pirítós.
Böngésztem itt hasonló kérdések után és több helyen írták, hogy adnak haza azután is, hogy már teljesen külön élnek. Vajon nálunk is ez lenne a gond?
De anya ezt sosem mondta, még csak nem is célzott rá.
A te pénzed, az teszel vele, amit akarsz. Nem gondolnám, hogy azért szólnak folyton bele a pénzügyeidbe, mert nekik kéne a pénz. Inkább azért, mert
1. irigylik a fiatal, gondtalan életedet,
2. nagyon szeretnének kontrollálni, azaz újra gyereksorba kényszeríteni. (Akinek más mondja meg, hogyan ossza be a pénzét, afölött kontrollal bír az, aki ezt teszi, azaz újra gyereksorba kényszeríti. A kontrolláló azt érzi, hogy "ő az úr" és azt hiszi, hogy ezzel visszafiatalodik. Gyk: kinek van kisgyereke? A fiatal embernek legtöbbször.)
Nagyjából ez a lényeg.
Élj csak nyugodtan úgy, ahogyan akarsz. Most vagy fiatal, ha most nem tombolod ki magad, az később nagyon visszaüt.
Semmi gond, csak másképpen szocializálódtál, mint ők.
Kicsit számolj vissza, nagymamád mikor volt gyerek? 56-ot garantáltan átélte, nem voltak vidám idők, abban nőtt fel, hogy nincs semmi, és ha éppen van is, készülni kell arra, amikor már nem lesz.
De mire gyűjtsek?
Van saját lakásom, egy nyaralóm, egy vadiúj autóm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!