Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hozzák fel a szüleim...

Miért hozzák fel a szüleim folyamatosan ezt a témát? Miért érdekli ez annyira őket?

Figyelt kérdés
Orvosi egyetemen tanulok, szeretnék egyszer gyermekorvos lenni. Van egy barátom 3 éve aki nem végzett egyetemet, csak szakközépiskolát, van érettségije, festő burkolóként dolgozik. A baj forrása innen fakad, hiszen a szüleim folyton mondják neki hogy ő csak egy munkás, nem való hozzám. Ez a páromat nagyon bántja, mondtam is szüleimnek de ők nem foglalkoznak vele és azóta is mondogatják neki amikor otthon vagyunk. Nem értem hogy a szüleim miért nem fogadják el a választásom.
2015. dec. 26. 20:54
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
29%
Most mindenki kiéli a diploma nélküliség okozta komplexusát. Azért mondják ezt, mert amikor beindul az életed akkor kapod az ilyen-olyan meghívásokat szakmaibb körökbe és bizony előjöhet, hogy a párodnak semmi témája nem lesz az orvos ismerőseiddel. Ami kellemetlen lesz neki is. Illetve a nagy jovedelemkulonbseg gondot okoz majd. Te keresel 3-400 ezret ő mondjuk 200-at. Akkor mar erősem befutott vallalkozó. Te vennel egy uj autot, neki nem lesz ra. Jobb hazat akarsz akkor nem tud beszallni. Nagyobb haz, tobb rezsi...jobb ettermek...szakmai utak...tovabbkepzesek...kethetes nyaralasok. Dragabb ruhak, sorolhatnam meg. Ő kidolgozza a belét es akkor is le kell majd mondania dolgokrol amiket te megtehetsz. Ez egy ferfit elbb-utobb zavarni fog, komplexusis lesz tope. Az o szemszogebol majd jon az, hogy az ő haverjai kocsmázni akarnak meg sorozni. Te meg ettterembe mennel vagy valami olyan hobbit űznel,ami szakmunkas korokben ciki. Én infirmatikus vagyok,a parom apolónő.S vannak abból gondok, hogy en fizetem a kajat a honap feletol mert en rendes es inyenc dolgokat is szeretek,amire az ő fizetesebol nem telik. Illetve gyakran erzi rosszul magat, mert opyan lányok udvarolnak, akiknek a sminkcucca dragabb, mint az ő havi fzetése. Emiatt sokszor stresszel. Nyilván ok nélkül,de ettől még neki rosszul esik. Állandóan hallgatom hogy ő mipyen buta azokhoz a lanyokhoz kepest es majd el fogom hagyni miattuk őt. Nem szeret vepünk eljönni sehová, mert nem tud hozzászólni. Nem szeretnem, de mar sokszor az agyamra megy... Szerintem ettől féltenek a szüleid.
2015. dec. 26. 23:07
 22/26 anonim ***** válasza:
92%

Az első válaszoló nem mond hülyeséget, de az okosságot nem abban mérjük, hogy milyen papírja van az adott illetőnek, hanem abban, hogy önmagában mennyire értelmes. Ha ő ezt szeretné hivatásszerűen csinálni, akkor miért lenne buta?

Én a helyedben egy nagyon határozott kijelentéssel elintézném: "Anyu, apu ez az én életem, hagyjátok őt békén."

2015. dec. 27. 00:23
 23/26 anonim ***** válasza:
44%
Azért, mert ha te elhelyezkedsz, jóval több pénzt keresel majd, mint a partnered, ez pedig a férfiakat általában feszélyezi(bocsánat a kivételtől). Ez a szüleidnél viszont nincs jelen, mert ott apukád keres többet, anyukád pedig elfogadj, hogy a férfi tartja el a háztartást.
2015. dec. 27. 01:06
 24/26 anonim ***** válasza:
42%
Kérdező, ez nem most lesz probléma. Ez majd akkor lesz probléma, amikor te mondjuk befutott orvos leszel, konferenciákra jársz, publikálsz, különböző körök, társaságok hivatalos megjelenésein veszel részt, meg a többi. Na, most ide, ha a párod eljárna veled, kellemetlenül érezné magát. A te közeged nem fogja őt befogadni soha. Ezért egy idő után nem járna el veled azokra a helyekre, amik a te életed nagy részét kitöltik. Eltávolodnátok. Te a szakmádat nem tudod majd vele megosztani, mert ő nem fogja érteni, hogy ami neked nagy dolog, az miért is fontos. És ezek persze nem most jönnek, amikor egyetemre jársz még, és "csak" diák vagy nehéz vizsgákkal, és diákélet-problémákkal. Én is voltam hasonló cipőben az egyik párommal. A legédesebb fiú volt a világon. Szorgalmas, jólelkű, de ő sem végzett egyetemet, így mikor én bekerültem az egyetemre, egyre inkább eltávolodtunk egymástól, mert egyszerűen nem értette a problémáimat, mert ő sosem találkozott velük. Na, meg egy idő után, akármennyire is művelt, széleslátókörű szakmunkásról beszélünk, elfogynak a közös témák, mert oktatásából fakadóan egy idő nem képes hozzászólni. Ez az én tapasztalatom, hosszabb távon (tudom, hogy ez kegyetlenül hangzik) valószínűleg te is meg fogod majd látni, hogy veled egy ligából valóval a legkönnyebb.
2015. dec. 27. 08:41
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

"Na erre az volt a válasz hogy jött nővérem és nem tudott anya normális iskolát találni egy csecsemő mellett."

Szerintem a cukrász szakma is szép, és ugyanúgy rendben van, mint ha valaki festő-burkolóként dolgozik, szereti, amit csinál, és meg is tud élni belőle tisztességesen.

Viszont abból ítélve, hogy már te is egyetemista korú vagy, nemhogy a nővéred, de anyukád minden gyereke valószínűleg elég rég kinőtt a csecsemőkorból, szóval ha benne lett volna komolyabb ambíció más hivatás iránt, tényleg akart volna továbbtanulni, akkor megtehette volna, szóval kár ezzel takaróznia, ráadásul közben lenéznie mást, aki ugyanúgy a szakmájából él, mint ő maga.

Fiatalok vagytok, ha hasonló lenne az iskolai végzettségetek, akkor is sok minden próbára tehetné a kapcsolatotokat - az idő majd eldönti, hogy mennyire terveztek komolyan egymással hosszabb távon.

Ha ilyen helyzetben lennék, és a szüleim nem nekem mondanák el a meglátásaikat, esetleg fenntartásaikat a párkapcsolatomat illetően négyszemközt, de azt is legfeljebb pár alkalommal, hanem annyi érzelmi intelligencia lenne bennük, hogy a barátomnak mondanak olyat, ráadásul nem először és nem másodszor, hogy "ő csak egy munkás, nem hozzám való", akkor - ha az nem hozna változást, hogy ilyenkor határozottan kiállok szóban a párom mellett, - én döntenék úgy, hogy beszüntetjük ezeket a közös "családlátogatásokat", és helyette is kettesben lennék vele úgy, hogy jól érezze magát, ahelyett, hogy őt szándékosan, tudatosan megbántó, lenéző emberekkel kéne jópofiznia az illedelmesség kedvéért, rám való tekintettel, vagy netalán abban reménykedve, hogy a szüleim majd egyszer azt nézik, hogy milyen ember, azt meg felnőtt nő létemre rám bízzák, hogy elfogadom-e őt azzal a végzettséggel, amije van.

2015. dec. 27. 09:54
 26/26 A kérdező kommentje:
Huu köszönöm szépen, nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan kifejtitek a véleményeteket. Olyan sokszor nem találkozunk a szüleimmel, mert mi Pécsen élünk, ők pedig Győrben.
2015. dec. 30. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!