4 felnott gyerekukbol miert csak az egyiket tamogatjak folyamatosan anyamek ugy, hogy aztan a tobbi gyerektol kell kolcsonkerni? Masnal is van ilyen?
Anyádék balfékek a tesód meg életképtelen. Ha a két öreg meg talál halni ő is éhen pusztul.
De ugye nem adtok nekik pénzt?
Nálunk is ez a helyzet, mi kevesebbet keresünk, de félreteszünk, gyerekeket nevelünk, kirándulás csak a közelbe 3-5 évente, stb...
Testvér 3szor annyit keres, buli, alkohol cigi kirándulások, mindenféle, de még mindig szülő állja a telószámlát, ő vegyen autót, stb... lüke szülő meg is csinálja, ugye, nem a mi dolgunk, nem is szóltunk, csak ahogy teltek az évek, egyre jobban ment fel a pumpa, amikor én menjek segíteni ebben-abban a gyerekek mellett, mert hát mütyürke nem ér rá, mert épp mozizik valami luxus helyen, meg én csináljam meg, amikor mondom, tessék vinni mütyürkéhez, akkor meg néznek, hogy vihetnék hozzá, ő nem ért semmihez... hát, én se úgy születtem, hogy mindenhez értek, majd 30 évesnek már illene megtanulni pár alap dolgot.
Ott telt be pohár, hogy amikor a mi gyerekünk kért nagyitól egy filléres dolgot szülinapra, a nagyi meg is ígérte, majd beállított üres kézzel, mert mütyürke meglátott valami új cuccot a neten és neki az moströgtönkellett, és már már ugrottak is a szülők, nem baj hogy kisebb hitel kellett hozzá, és az unoka a filléres, megígért dolgot sem kapta meg... az ilyen kivételező szülők-nagyszülők fulladnának meg a saját világukban!
Másnál is is van ilyen.
A szülő már csak olyan, hogy az utódairól igyekszik megfelelően (nem egyenlő mértékben) gondoskodni. Amennyire szükséges.
Az életevalónak kevesebb is elég, mert megáll a saját lábán, az élhetetlen, vagy semmirekellő, meg folyamatosan gondoskodást igényel. Egy idő után valahogy temészetessé is válik, hogy kinek szól az ember ha munka van, kinek, ha valamit el kell intézni, kivel nem számol, mert mert úgyis hiába.
Ez ugyanaz a jelenség, mint mikor a legkisebbnek sokkal többet szabad mint az idősebb testvéreinek.
Ha zavar, mondjátok meg nekik kerek perec, hogy mi a bajotok, de soha nem fogják megéteni, hogy egy felnőtt ember már nem a ti felelősségetek. És nem is az övék.
Sógorom esküvőjére apósom-anyósom fejenként 300ezret adtak.
Ami picit bosszantó, hogy nálunk lófüttyfürüttyöt meg néhány jó kívánságot.
Mindketten devizások.
Az ominózus esküvő után (23.a) mi vásároltunk be apóséknak, mert üres volt a hűtő! Ott lakik két gyerek!
Anyós alig jön ki a fizujából, kedves sógor évente egyszer nyitja rá az ajtót, akkor is azért, mert a közeli városban kulturális program van, egész nap ott futkosnak a nejével, késő este meg bezabálják amit anyós főzött. Reggel meg indulnak...
Magyarán anyuka addig kell amíg ingyen szállást biztosít.
És anyósom nekem sír, mi fizettük ki a villanyszámla hátralékát, hogy ne kapcsoljanak nála.
Na ez volt az utolsó mindkettőnél, hogy segítek. Itt a két pici, inkább rájuk költöm.
Anyádék hülyék (már bocsi) hogy ezt hagyják és erre szoktatták rá. A tesód meg kihasználja a lehetőséget.
De ezt nem lehetne mindenkivel megtenni. Hülye, aki hagyja magát. Főleg így, hogy nincs is lehetőségük arra, hogy segítsék, hanem erre vesznek fel hitelt.
#5 Akinek 3 gyereke van az nem elszórja a pénzét, hanem feléli. A nagyszülők már lehet hogy nem is a testvéredet tutujgatják, hanem az unokáikat sajnálják. nem mintha sokat változtatna a dolgon.
Azt szoktam mondani, hogy gyereket csinálni a hülye is tud. Felnevelni őket az minimum 18 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!