Pedagógus szülők gyermekei, titeket hogyan neveltek a szüleitek? Milyen volt a gyerekkorotok?
Csak az egyik szülőm tanár.
Amúgy nem volt semmi különös, tök átlagosan. Imádom, mikor valaki emiatt lesajnál, mert hogy tök szar lehet tanárgyereknek lenni, biztos nagyon szigorú a szülő meg rengeteg az elvárás.
A tanárok is csak emberek, ezért nyilván közöttük is vannak jó és rossz, szigorú és laza szülők.
Az én gyerekkorom speciel jól telt, de ennek semmi köze, ahhoz, hogy az egyik szülőm pedagógus.
De ha már így elkezdtem ezt a hozzászólást írni, akkor hadd botránkoztassalak már meg: Annak ellenére, hogy teljesen normális szülők (köztük egy tanár) gyereke vagyok, egyáltalán nem úgy bántak velem, mint ahogy egy tanár kell, hogy bánjon egy diákkal. Igazából eléggé elkényeztettek, és sok mindent megengedtek már eléggé fiatalon nekem. Pl. 14 évesen már bulizni és berúgni jártam, szintén ennyi idős voltam, mikor elkezdtem dohányozni (bár azért tegyük hozzá, ez utóbbiról a szüleim nem tudtak), később füveztem is, egy csomót lógtam a suliból (szüleim áldásával) és sosem voltam tipikus jó gyerek sem otthon, sem az iskolában.
Na, mondjuk szerintem ez nem durva egyáltalán, a fiatalok nagy része ennél rosszabbul viselkedik, de hát gondolom egy tanárgyerektől nem ezt várnád.
Nem tudom, annyira nagy különbség nincs szerintem. Talán többet segített matekban, mint egy átlag szülő tudna, mert matektanár. Gondolom egy átlagos anyuka nem segít ránézésre a gimis emelt matekos feladatokban.
Amúgy meg teljesen normális gyerekkorom volt. Nem voltak teljesíthetetlen elvárások, vagy semmi extra szigor. Ha azt képzeled, hogy a tanárok olyanok otthon a gyerekeikkel, mint a diákjaikkal, akkor tévedsz. Egész más 30, kb véletlenszerűen összerakott gyereket kordában tartani és tanulásra venni, mint a sajátodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!