Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan értessem meg apámmal,...

Hogyan értessem meg apámmal, hogy fejezze be a pazarló életmódját?

Figyelt kérdés

Apám 63 éves, kb 17 éve vált el tőle anyám.

36 éves kora krónikus betegsége van, így 100%-os rokkant nyugdíjat kap és azóta nem is dolgozott, csak hébe hóba pár évet, pedig ha akart volna akkor tudott volna dolgozni.

Na most a probléma az lenne, hogy idestova 5 éve egyedül él a szülői házban, előtte a szüleivel élt, de ők már meghaltak, így egyedül kell fenntartania magát.

Anno hármójuk nyugdíja karcolta a havi 400.000ft-ot.

Minden nap főz mert unatkozik, vagy mert abban a tudatban ringatja magát, hogy a rokonság betéved hozzá, és "legyen mivel megkínálni" őket.

Régen heti szinten beugrottak hozzájuk a családtagok, még éltek a szülők, azóta elég sok dolog közbejött így 3-4 éve pár havonta, fél évente néznek csak be hozzá.

Viszont apám minden nap főz valamit, és a 130 ezer forintos nyugdíját elveri kb 2 hét alatt kajára meg cigire.

rezsije összesen 10 ezer forint, mert egy csomó támogatást kap.

Van egy kutyája, annak adja oda a maradékot minden nap.

Csinál mondjuk rántott húst, 6-8 szeletet, abból megeszik jobb esetben 1,5 szeletet (a betegsége miatt alig van étvágya, kb egy szelet vajas kenyéren el lenne egész nap) a maradékot meg másnap dobja ki a kutyának.

Persze ugyan ez megy mindennel, a kenyérből eszik egy szeletet, a 3/4 kilót meg dobja ki, és másnap vesz újat.

Közben a legbosszantóbb, hogy büszkén újságolja minden alkalommal, hogy a kiskutya éppen milyen x ezer forintos kaját evett.

Azt hozzátenném, hogy nem kutya mániás, mert 8 hónapja van csak kutyája, előtte vagy a 4-5 tyúkjával etette meg a maradékot, vagy a kert végében lévő komposztra hordta ki, szóval nem a "kutyára főz".

Az évek alatt kb 1 millió adósságot halmozott fel a hülyeségei miatt, provident hitel 300.000ft, kölcsönkérések stb, tőlem is kért 250 ezret, amit lassan 2 éve kéne törlesztenie, de eddig egy fillért nem adott vissza.

Persze most nem fogom felhozni a dolgot neki, de ha nem tékozolna ennyire akkor már rég vissza tudta volna adni.

Providentet már vissza fizette, vagyis levonták a bankkártyájáról.

Komolyan olyan mint egy gyerek, azt hiszi ha szarban lesz akkor majd kisegítik.

Mondjuk egész életében nagy szerencséjére mindig volt aki kihúzta a szarból.

Mikor elváltak anyámmal, akkor anyám kifizette neki a ház felét, 4 év alatt felélte, és az égegyadta világon semmit nem tud felmutatni belőle, szó szerint elszórta a több milliót.

Mostanra már eljutottam arra a szintre, hogy ha elkezdi büszkén reklámozni hogy ő "megteheti" azt, hogy a kutyát 2-3 ezer forintos főtétellel eteti, nem tudom magam türtőztetni és megmondom neki a magamét, persze lepereg róla, mintha a falnak beszélnék.

Hogy valaki ennyire felelőtlen legyen...nem akarom felfogni.

Már 1000 féle képen elmagyaráztuk neki az egész családdal, hogy amit csinál az egyszerűen ostobaság.

Most a kérdés azért fogant meg bennem, mert a héten akart kölcsön kérni 50 ezer forintot tőlem, hogy tudjon venni ajándékokat a gyerekeknek, de nem adtam neki mert kb 4 hónapja kapott 360.000ft-ot (nem szeretném részletezni honnan, lényeg hogy örökség) de már azt is elverte.

Nem igaz havi 120 ezerből nem lehet kijönni egy embernek, meg az a 360 ezer is mire ment el!?

Mert azt mondja "váratlan" kiadásai voltak, amúgy meg láttam vett ilyen TV-shop-os szarokat, meg szokás szerint minden nap főzött több ezer forintokért, ja meg ilyenkor ha van lóvé a 2 doboz cigi simán elmegy, az meg havi szinten 70 ezer ft.

Hogyan értessem meg vele, hogy fejezze be ezt az életvitelt, mert már senki nem lesz aki támogatja ha öregember korára 100. alkalommal is megcsinálja magának a hülyeségeit?

26-án megyünk hozzá a családdal, ha elkezdi megint ezt a nagyzolási hülyeségeit nyomatni, akkor én nem tudom mit fogok csinálni...komolyan.

2015. dec. 20. 18:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Itt arról van szó hogy nincs semmi szórakozása, csak a főzés. Tennivalót, életértelmet ad neki.
2015. dec. 20. 19:30
 12/14 anonim ***** válasza:
Nincs a környékén valami nyugdíjas otthon, vagy ingyenkonyha, akármi, ahova eljárhatna főzni? Ha már ennyire szereti ezt, otthon meg unatkozik...Legalább tényleg sok emberre főzhetne, nem a szemétbe megy a cucc. Még ha ingyen is csinálná, már azzal beljebb van, hogy az alapanyagokra nem a saját pénzét cseszi el.
2015. dec. 20. 19:34
 13/14 anonim ***** válasza:
58%

De mi szokott a válasza lenni olyankor mikor felhozod ezt a témát neki?

Szerintem nemigen van ki a négy kereke ha ilyeneket csinál.

2015. dec. 20. 19:34
 14/14 anonim ***** válasza:
Mi bajotok van 13-as válaszával?: D én az ilyen embertől elvenném a pénzét és odaadnám a rászorulóknak! Lehet lenyomni.
2015. dec. 21. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!