Mit tegyek hogy elfogadják ezeket a jegyeket? Hogyan adagoljam be nekik, hogyan értessem meg velük?
Kis korom óta rámvoltam kényszeritve a tanulásra. Anyám idegbeteg modjára orditozott velem, ha nem irtam szépen oldalakat tépett ki, ha elfutottam utánnam futott és megvert. Nekem nem volt jo a 8-9, neki mindenből 10 kellet... (erdélyben élek, osztályozás 1-10-ig)
Hogy nagyobb lettem biza- biza befutott 1-1 9-es 8-as, talán egy nagyon kicsivel jobban elfogadták.
De most hogy 8.-os lettem, már nem már nem birom, nem tudom elérni ezeket a minősitéseket.
Én jó vagyok: kémia, földrajz, biologia, történelem, vallás, román, német, angol. DE ezekt folyton lenézik! Nem tartják teljes értékünek, kb. le vannak kokálva...
Gyenge vagyok: algebra, mértan, fizika. DE ezek már számitanak, ezek hú be nagyok, a jok meg le vannak ...
Most kaptam fizikából egy 5-öst, de nem azert mert nem tanultam, fejből vágtam a képleteket mit algebrábol és mértanbol, DE nem, folyton erontom, a fizikát el sem tudom kezdeni, a matekban peddig nagyon apro hibák miatt kapok teljesen már erdményt... De nem tudják elfogadni hogy mindenbol en sem lehetek jo, senki sem tökéletes... És nagyon félek hogy meg kell mutassam nekik azt az ötöst, peddig tanultam a magam modján.. A legrosszabb jegyem vállásbol egy 7-es (de az nem tanulás volt) és arra is nagyon kibuktak :'(
14/L
Úgy látszik kiengedték a lepontozót.
Ennek ellenére állítom, hogy rossz jegyek ellen nem a magyarázkodás, hanem a tanulás segít. De hát ti tudjátok. Én már azt sem értem, hogy lehet olyant leírni, hogy " matekban pedig nagyon apró hibák miatt kapok teljesen más eredményt"
Már ne haragudj, mit értesz egészen apró hibán? Nem jó helyre rakod a tizedesvesszőt? Nem tudsz osztani, meg szorozni? Nem érted a szöveges feladatban a szöveget? Már a fogalmazásodon is ez látszik. Nézd csak meg a házi feladat kérdéseknél! Még a kérdést is hibásan, vagy hiányosan írják fel. Ezen látszik, hogy nem is érti amit ír. Ezen kell változtatnod. Én tanítottam, és rájöttem, hogy az 1x1-en kívül a nyelvismeretet kell erősíteni leginkább. A gyenge matekos nem ért magyarul ( németül, angolul stb) Ha nem érti meg a feladatot, meg se tudja oldani. Azt magyarázza a jegyeit. Otthon. Meg az életben. Hogy miért csak bolti eladó lett belőle. De nem ragozom, lehet pontozni.
Nem rossz gondolat. Én nem tudok számolni, van egy enyhe diszkalkuliám, tényleg kettesével sem bírok elszámolni 70-ig, mert 56-nál meg kell állnom gondolkozni, hogy hol jártam, de a szöveges feladatokat mindig kentem. Mert a szövegértésem viszont átlagon felüli....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!