Ilyen anyagi körülményere gyereket bevállalni hogy?
A lányom 22 éves, fél éve van együtt a párjával. Normális a srác.
Viszont a fizetése 150 ezer ft. A lányom csak 4 órára van bejelentve a munkahelyére.
Erre bejelentette, hogy terhes.
ALbérletben laknak.
Nem tudom, hogy most mit hogy gondol. Miből fogják eltartani a gyereket.
Nem tudom mit tehetnék.
150 ezer forint 3 emberre egyáltalán nem gáz. Nálunk amióta az eszemet tudom, 40 ezer körül van az egy főre jutó havi jövedelem, mégis megélünk, nem dúsgazdagon, de ami tényleg szükséges, az mindenünk megvan (nyilván nincs 100 ezres mobiltelefon, 50 ezres farmer meg cipő meg mit tudom én, hanem csak ami tényleg kell az élethez).
Az albérlet nem az ördögtől való, még jobb is, mint lakást venni, mert így rugalmasabb tud lenni az ember. Ha akad pl. egy nagyon jó munkahely az ország másik végében, nem kell azzal vacakolni, hogy mi lesz a lakással, hanem elég felmondani a bérleti szerződést, kiköltözni és kész.
Az egyetlen, ami miatt félteném őket az, hogy csak fél éve vannak együtt, gondolom, még ennél is kevesebb ideje élnek együtt. Ennyi idő alatt nem lehet rendesen megismerni egy embert, azt se tudja a csaj jóformán, hogy kitől is vár gyereket.
"150 ezer forint 3 emberre egyáltalán nem gáz. "
Nem gáz, nyugaton a minimálbér ennél több 1 emberre, de nem gáz. Hajrá.
de nem nyugaton vagyunk, okoska! felesleges idekeverni, hogy más országban mennyit keresnek, mert semmi köze a kérdéshez.
ez nem olyan vészes. nem 150 ezer lesz 3 emberre, hanem 150 + 4 órás állás utáni bér, tehát minimum 180-190, de inkább több. meg igénybe lehet venni adókedvezményt, tehát minimum 200 ezrük van. az egy főre jutó jövedelem bőven 60 ezer fölött van, ebből meg lehet élni. gondolom az albi nem 100 fölött van. tehát ha 100-ból kihozza a lakhatást rezsivel, és 100 marad élni, az nagyon is jó. mi lényegesen többet keresünk, de a hitel és a rezsi után nekünk sem marad több, mégis megvagyunk, és nem éhezünk.
ha meg a 150 ezerhez még mondjuk cafeteria is társul, az nagyon is sokat jelent, a kajára költhető utalvány+kártya sok mindenre elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!